|
![]() |
#1 |
co2
![]() Αξιολόγηση:
![]() καλησπερα .θα ηθελα να ρωτησω για τη χρησιμοτητα του co2 σε ενα ενυδρειο γιατι δεν εχω βρει καποιο σχετικο τοπικ
|
|
Εμφανίσεις: 2875
|
|
||||
|
||||
![]()
Το co2 χρειάζεται μόνο όταν έχεις μέτρια έως απαιτητικά φυτά, για κανέναν άλλο λόγο.
Βοηθάει ή είναι απαραίτητο για την αναπτυξη των φυτών, γιατι με το φως κάνουν φωτοσυνθεση. Οτι ακριβως κάνουν και τα φυτα στη στεριά
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ναι , το co2 κατεβαζει το ph για αυτό θελει κάποια ιδιαιτερη προσοχή. Με το diy θα δεις κάποια διαφορα, αλλά πρεπει να υπαρχει ισορροπια σε φως co2 και λιπασματα, ολα μαζι, αν υπάρχει περισσευμα απο φως ή από λιπάσματα θα το εκμεταλευτουν οι αλγες
|
|||
|
|||
![]()
ευχαριστω
|
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα
Η χρησιμότητα του είναι όμοια για όλα τα φυτά (εντός και εκτός ενυδρείου) μέσω της φωτοσύνθεσης Τα χλωροφυλλούχα φυτά έχουν την ικανότητα να μετατρέπουν το διοξείδιο του άνθρακα και το νερό σε οργανικές ουσίες, όπως γλυκόζη, απαραίτητες για την ανάπτυξη και τη συντήρησή τους. Η φωτοσυνθετική αυτή διεργασία γίνεται με την ενέργεια του ηλιακού φωτός. Η χημική αντίδραση της φωτοσύνθεσης, λεγόμενη και αντίδραση φωτοσύνθεσης είναι: 6CΟ2 + 12Η2Ο β†’ C6Η12Ο6 + 6O2 + 6Η2Ο + 674 θερμίδες. http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A6%...B5%CF%83%CE%B7 |
|
|||
|
|||
![]()
οκ ευχαριστω.ισχυει οτι ριχνει το ph?
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|