|
Σαλιγκάρια ...και άλλα μαλάκια γλυκού νερού. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Πριν από κάποιους μήνες παρέλαβα κάποια σαλιγκαράκια Ramshorn από συγχομπιστα.
Τα έβαλα όλα μαζί σε ένα ενυδρείο και ενώ τα χρώματα τους ήταν μπλε και κόκκινο σταδιακά είχαν αρχίσει να μην βγάζουν χρωματισμό όπως έβλεπα σε φωτογραφίες του διαδικτύου.Ήθελα κόκκινο της φωτιάς και βαθύ μπλε. Το λάθος μου λογικά ήταν ότι τα έβαλα όλα μαζί ; Τα μπλε με τα κόκκινα αναπαραγονται μεταξύ τους και δεν δίνουν καθαρά χρώματα ; Μήπως υπάρχουν διάφορες ποικιλίες ; Στην συνέχεια επειδή ένα ενυδρείο δεν ήταν αρκετό στο δεύτερο επέλεξα τα πιο κόκκινα Ramshorn και τα άφησα στην ησυχία τους για αναπαραγωγή περίπου ένα εξάμηνο. Τελικά μετά από πολλές μετακινήσεις (διότι τα χρωμοσώματα......πάντα θα υπάρχουν...μερικά βγαίνουν μπλε με λίγο κόκκινο η κόκκινο με λίγο μπλε) κατάφερα και έβγαλα κόκκινα με μια μικρή απόχρωση του ροζ. Το παλιότερο ενυδρείο χρησιμοποιήθηκε για να βάζω όλα τα μη αρεστά χρώματα,άλλα και εκεί θα μείνουν μόνο μπλε σταδιακά.Τα κόκκινα είναι πιο εύκολα σύμφωνα με ξένο site όποτε για τα μπλε θα περιμένω πιο πολύ καιρό. Nα σημειώσω πως στο χρώμα διάβασα παίζει ρόλο και η ηλικία. Τελικά άξιζε το εγχείρημα; Για δείξτε μου λίγα από τα κόκκινα σας να δούμε που βαδίζουμε.Ακόμα δεν είμαι ευχαριστημένος δεν έχω πετύχει το RUBY RED. ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
μια χαρα ειναι τα κοκκινα -ροζ σου... εγω δεν εχω-ειχα τοσο καθαρα ,παρα μονο ελαχιστα..
αυτο που ειπες ειναι.. κι εγω το ιδιο λαθος εκανα και τα εβαλα μαζι.. το χρωμα παντα θα υπαρχει αφου η μ@λ@@@ εγινε τωρα.. 2 χρονια παλευω να τα καθαρισω (εγω προσπαθω να κρατησω τα μπλε) αλλα συνεχεια πεταγονται και 2χρωμα... ![]() ![]() εχω καποια καθαρα ωραια μπλε, σαν τις φωτο.. και η διαλλογη ακομα συνεχιζεται ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Τα μπλε δεν εχουν ιδιαιτερο χρωμα..τα κοκκινα ειναι εντονα,καλυτερα απ οτι φαινονται στο λιγο φως της καραντινας..
|
||||
|
||||
![]()
tsala όταν αρχίσω με τα μπλε θα ανταλαξουμε μερικα κομματια...
gg εισαι bill,νομιζω αν βγαλεις τα μπλε και τα αφησεις θα χτυπησεις ακομα πιο κοκκινο,ηδη ειναι εντονο. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Μ αρεσε το συγκεκριμενο θέμα (kris_athws ![]() Δυστυχως κι εγω τα εβαλα μαζι...και τωρα εχουν ασθενίσει και τα δυο χρωματα |
|
||||
|
||||
![]()
Ρε παιδιά αυτά τα ramshorn που εχεται ειναι η γνωστή λαθρεπιβατες;
Ειναι μεγάλα σε μεγεθος η ειναι η φωτό που τα δείχνει ετσι; Τα δικά μου ειναι μισό χιλιοστό και άχρωμα ,δεν έχω βέβαια δει κανένα να μεγαλωνει λόγω helena. Ο χρωματισμός ειναι τυχαίος η ειναι κάποια ποικιλία; ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Συνηθως εννοούμε τα physa fontinalis τα οποία ειναι σχετικα μικρά και άχρωμα. Γι αυτό και συνήθως χαρίζονται Τα Ramshorn Snails http://www.planetinverts.com/ramshorn_snail.html http://ramshornsnails.com/ ειναι αρκετά μεγαλύτερα, με όμορφα χρώματα και αρκετοί ασχολούναι με τον πολλαπλασιασμό τους. Γι αυτό και συνήθως πωλούνται Δες εδώ καποιες πληροφορίες για διάφορα είδη http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=28398 |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
Παιδία καλησπέρα..
Λόγο του ότι θέλω να ξεκινήσω ενα μικρό ενυδρείο καθαρά για χρώματα ramshorn και καμιά γαριδουλα.. Χρειάζονται κατι συγκεκριμένο τα ραμσχορν για να αναπαραχθουν? Αν τα βάλω σε μικρό ενυδρείο 20 λίτρων γίνεται? Τι υπόστρωμα χρειάζομαι κτλ? |
|
||||
|
||||
![]()
τιποτα δεν χρειαζονται βρε.. φαι και γεννανε σαν κουνελια
![]() μονο κοιτα να βρεις καθαρα χρωματα και μην μπερδευεις διαφορους χρωματισμους, γιατι δυσκολα θα "ξεμπερδεψουν" |
|
||||
|
||||
![]()
Υπάρχει κάπου που μπορώ να βρω στην Κύπρο καθαρά μπλε και ροζ?
|
|
||||
|
||||
![]()
ελα ντε...
![]() ![]() ![]() αυτο δεν το γνωριζω. |
|
||||
|
||||
![]()
Θα ψάξω στο φόρουμ αν έχει κάποιο φίλο που έχει διαθέσιμα
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αναπαραγωγη Apple Snail | Krisos | Σαλιγκάρια | 7 | 10-02-12 10:58 |