|
|
|||
|
|||
![]()
καλησπέρα στην ομάδα εχω πρόβλημα με θερμοστάτη που αγόρασα περασμένο μήνα! Είναι 300w τον έχω σε ενυδρείο 240 μικτά και ενώ ανάβει η λάμπα του η θερμοκρασία έπεσε στους 22 c. Τ μπορεί να έναι; να τον πετάξω ή να τον πάω πίσω;
|
|
||||
|
||||
![]()
Μήπως θέλει καλιμπράρισμα, βγάλτον έξω από το νερό και ανέβασε θερμοκρασία εάν αρχίσει να ζεσταίνεται τότε λειτουργεί κανονικά μην τον αφήσεις όμως έξω από το νερό να ζεσταθεί πολύ.
|
|
|||
|
|||
![]()
Κώςτα μου βοήθησε με λίγο τί είναι το καλιμπάρισμα;;
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ο Θερμοστάτης έχει πάνω μια ένδειξη που βάζεις, είναι η επιθυμητή που θέλεις εσύ να έχει το ενυδρείο σου, τώρα βάλε ένα θερμόμετρο μέσα στο ενυδρείο στην άλλη γωνία του ενυδρείο μακρυά από τον θερμοστάτη να δεις τι θερμοκρασία δείχνει, εάν ο θερμοστάτης δουλεύει σωστά τότε θα πρέπει η ένδειξη πάνω στον θερμοστάτη που κλείνει με αυτή του θερμόμετρου να συμπίπτει.
Τι θερμοστάτη έχεις ? |
|
|||
|
|||
![]()
δεν θυμάμαι την μάρκα δεν είμαι σπίτι αλλά δουλευε κανονικά για 1 μήνα και τώρα έπεσε η θερμοκρασία! κάυμπάρισμα που λές είναι η ρύθμιση θερμοκρασίας στο θερμοστάτη;
|
|
||||
|
||||
![]()
Ναι, Ο θερμοστάτης ρεγουλάρετε με κάποιον τρόπο αναλόγως την μάρκα του.
|
|
||||
|
||||
![]()
Μόνο ο Jager της Eheim από όσο ξέρω ρυθμίζεται, και όχι όλοι, πήρα τελευταία έναν που δεν ρυθμίζεται (χαλάσανε και αυτοί)
Αν είναι έτσι τότε σίγουρα ρυθμίζεται ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Έχει ενα διακόπτη που ρυθμίζει τη θερμοκρασία αλλά το είχα στους 25c και ήταν όλα μιαχαρα με θερμοκρασία ενυδρείου! τώρα δουλεύει συνεχώς τουλαχιστον είναι ανα μένο το φώς του αλλα η θερμοκρασία ενυδρείου έπεσε!!
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΠΑΣΜΕΝΟΣ ή ΡΑΓΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΓΥΑΛΙ, τοτε ΤΟΝ ΠΕΤΑΣ
|
|