|
![]() |
#1 |
Αλλαγές νερού
![]() Αξιολόγηση:
![]() Δεδομένου ότι η αμμωνία είναι στο μηδέν, θα μπορούσα να κάνω την αλλαγή 30% κάθε 2 βδομάδες αντί κάθε 1, σε ενυδρείο 180L με 3 χρυσόψαρα;
|
|
Εμφανίσεις: 4545
|
|
||||
|
||||
![]()
Τα νιτρικα σου πρεπει να ελεγχεις για να καθορισεις τη συχνοτητα και το ποσοστο των αλλαγων σου, οχι την αμμωνια. Σε ενα στρωμενο φιλτρο, η αμμωνια ειναι μηδεν, αλλα τα νιτρικα ανεβαινουν συνεχως.
Μεχρι 20-25 πριν την αλλαγη νερου, τα νιτρικα ειναι σχετικα ασφαλη.
|
||||
|
||||
![]()
+φωνω απολυτα!
|
|
||||
|
||||
![]()
Συμφωνω και εγω απολυτα,απλα να προσθεσω οτι,οι συχνες αλλαγες μονο καλο κανουν,ειναι σα να μπαινει φερσκος αερας μεσα σε κλειστο δωματιο
![]()
Το Σοφοτερο ειναι ο χρονος,ανακαλυπτει τα παντα Το Ωραιοτερο ειναι ο κοσμος γιατι ειναι εργο Θεου Το Δυσκολοτερο ειναι να γνωρισεις τον εαυτο σου Το Ευκολοτερο ειναι να δινεις συμβουλες σε αλλους Θαλης ο Μιλησιος 640-546 π.χ Africa γιατι ετσι μαρεσει |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αυτη ειναι δουλεια του φιλτρου. Αλλαγες νερου για την αμμωνια/νιτρωδη, κανουμε βοηθητικα, μονο σε περιπτωση αναγκης, οταν εχουμε αστρωτο/ανωριμο φιλτρο και δεν μπορει να τα μηδενισει. (με την προυποθεση οτι εχουμε ψαρια μεσα στο ενυδρειο, τα οποια δηλητηριαζονται αμεσα με αυτα) Οι αλλαγες νερου χρειαζονται για να μειωνονται αλλα καταλοιπα που δεν τα εξουδετερωνει το βιολογικο φιλτρο, οπως τα νιτρικα NO3 (που ειναι το "απομειναρι" απο το φιλτραρισμα της αμμωνιας και των νιτρωδων) και τα φωσφορικα PO4, αλλα και για το φρεσκαρισμα του νερου με μεταλλικα αλατα (ασβεστιο, μαγνησιο κλπ) και ιχνοστοιχεια, τα οποια ειτε εχουν καταναλωθει (ως θρεπτικα συστατικα απαραιτητα για την επιβιωση και αναπτυξη) απο τα ψαρια και τα φυτα, ειτε εχουν πλεον οξειδωθει και ειναι αχρηστα πλεον για καταναλωση (redox). Γι'αυτο, οι αλλαγες νερου ειναι απαραιτητες, ειτε εχουμε νιτρικα ειτε οχι,
|
||||
|
||||
![]()
Ποσο μαλλον σε ενυδρειο με χρυσοψαρα, τα οποια ειναι αρκετα ρυπογονα, μια γεναια εβδομαδιαια αλλαγη νερου ειναι τουλαχιστον απαραιτητη, κατα τη γνωμη μου.
Ας βλεπουμε την αλλαγη νερου σαν μια πραξη φροντιδας για τα ψαρακια μας και οχι ως αγγαρεια ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Δεν το βλέπω σαν αγγαρεία αλλά θέλω να μαθαίνω και το γιατί κάνω κάποια πράγματα και όχι να το κάνω επειδή "πρέπει". Θέλω να ξέρω λεπτομέρεις όπως το γιατί πρέπει κάθε βδομάδα αντί κάθε 2. Τώρα όμως κατάλαβα και εννοείται πως θα το κάνω
![]() Για να καταλάβετε, ένας υπάλληλος του πετ σοπ μου είπε "Εγώ δεν κάνω ποτέ αλλαγή απλά αναπληρώνω το νερό που εξατμίζεται" ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
αμα συμπληρωνει χωρις να κανει ποτε αλλαγες νερου θα εχει νιτρικα 250,ph 9.5 και gh 50+
![]() ![]() ![]() ποιος πετσοπας ειναι αυτος να γελασω λιγο?? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
Το Σοφοτερο ειναι ο χρονος,ανακαλυπτει τα παντα Το Ωραιοτερο ειναι ο κοσμος γιατι ειναι εργο Θεου Το Δυσκολοτερο ειναι να γνωρισεις τον εαυτο σου Το Ευκολοτερο ειναι να δινεις συμβουλες σε αλλους Θαλης ο Μιλησιος 640-546 π.χ Africa γιατι ετσι μαρεσει |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ειναι και με τι ματι θα δει ο καθενας τα ψαρια του. Και ο γυφτος αφηνει τα παιδια του μεσα στη βρωμα, χεσμενα, κατουρημενα, απλυτα, αλλα επιζουν αρκετο καιρο (τα περισσοτερα ![]()
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ποιότητα νερού - αλλαγές νερού | gianelos | Γλυκό νερό - Γενικά | 2 | 26-09-10 23:01 |
Αλλαγές νερού | Liolios | Αρχάριοι γλυκού νερού | 3 | 28-12-05 23:42 |
Αλλαγές νερού | Cristos | Γλυκό νερό - Γενικά | 0 | 15-12-04 13:03 |
Αλλαγές νερού. | manosdr | Χημεία - Φυσική θαλασσινού νερού | 11 | 26-06-04 12:17 |
αλλαγές νερού | gemini_str | Γλυκό νερό - Γενικά | 2 | 01-06-04 13:24 |