|
|
|||
|
|||
![]()
Επειδή τα στικς που είχα για μετρήσεις πλέον δε μου αρκούν, θέλω να αγοράσω υγρά τεστ για μεγαλύτερη ακρίβεια, μιας και παρατηρώ πολύ αυξημένες τις σκληρότητες και το ρΗ μου [1]. Πριν όμως αγοράσω τύρφη για να τα ρίξω, θέλω σίγουρες μετρήσεις.
Οικονομικά με παίρνει να αγοράσω 2 τεστ, το ένα εκ των οποίων θα είναι σίγουρα ρΗ. Για το 2ο είμαι ανάμεσα σε GH και ΚΗ, τείνω όμως πιο πολύ στο GH. Ποιο θα με συμβουλεύατε να πάρω? Μπορώ όντως να κάνω τη δουλειά μου με ένα απ' τα δύο? Επίσης, αν για ένα ψαράκι λέμε οτι ζει σε σκληρότητες 1-12 βαθμούς, εννοούμε ανθρακικής ή ολικής σκληρότητας? __________________________ [1] Ενημερωτικά να πω οτι η ολική σκληρότητα που είχα ανέβηκε πάρα πολύ [από 7-8 βαθμούς πήγε πάνω από 21] όταν έβαλα epsom salt [λογικό], αλλά εδώ και 5 μήνες έχει πέσει ανεπαίσθητα [τώρα είμαι κοντά στους 15, χωρίς να ξέρω 100% λόγω των στικς]. |
|
||||
|
||||
![]()
Αμμωνια,Νιτρωδη εχεις?
Το Σοφοτερο ειναι ο χρονος,ανακαλυπτει τα παντα Το Ωραιοτερο ειναι ο κοσμος γιατι ειναι εργο Θεου Το Δυσκολοτερο ειναι να γνωρισεις τον εαυτο σου Το Ευκολοτερο ειναι να δινεις συμβουλες σε αλλους Θαλης ο Μιλησιος 640-546 π.χ Africa γιατι ετσι μαρεσει |
|
|||
|
|||
![]()
ΝΟ2 σταθερά 0
ΝΟ3 πάντα μεταξύ 10-15 Τεστ για αμμωνία δεν έχω... Το ενυδρείο τρέχει από αρχές Φλεβάρη, καθαρά λίτρα περίπου 54. Από ψάρια έχω 4 αρλεκίνους, 5 glowlight tetra και 2 corydoras panda. Σκοπεύω να έχω 5 αρλεκίνους και 5 corys αλλά ακόμα δεν το ρισκάρω να πάρω άλλα λόγω των μετρήσεων. Από φυτά έχω μπόλικα corymbosa siamensis, polysperma, anubia nana, leucocephala και νομίιζω rotala rotundiflora. |
|
||||
|
||||
![]()
τι ψαρια εχεις?
παρε αυτα , με 17 ευρω(+ τα μεταφορικα) τα εχεις ολα (εκτος της αμμωνιας) αν εχεις τα υπολλοιπα και θελεις μονο σκηροτητων , παρε της τετρα που εχει και gh και kh --------------------------- Edit. τωρα το ειδα.. αρα πας για gh - kh της tetra, καλο ειναι να παρεις και αμμωνιας οταν μπορεσεις |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Παρόλ' αυτά, αν έπρεπε όντως να διαλέξω μόνο μεταξύ GH και KH? |
|
||||
|
||||
![]()
καλυτερα να παρεις τεστ phκαι αμωνιας ειναι τα πιο βασικα ,σκληρωτητας του νερου αργοτερα απο μαρκα Α..Λιγο ph και το νερο ειναι σιγουρα μαλακο
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Τα περισσοτερα tests εχουν μαζι gh/kh, οποτε δεν υπαρχει θεμα επιλογης. Αν τα παρεις μεμονωμενα και δεν βιαζεσαι, δοκιμασε αγορα απο ebay. Εχω παρει και ειναι μια χαρα.
|
|||
|
|||
![]()
Μάλιστα, οκ λοιπόν!
|
|
||||
|
||||
![]()
7.86 e (δωρεαν μεταφορικα) και τα δυο τεστ (GH/KH) της APi
http://www.ebay.com/itm/API-General-...item1e750509da
|
|||
|
|||
![]()
Ευχαριστώ για τις προτάσεις! Τελικά αποφάσισα να αγοράσω και τα τρία, pH, GH, KH της SERA, από κατάστημα με ενυδρειακά, για να γλιτώσω το χρόνο αναμονής και να πάρω μαζί κι άλλα πραγματάκια που θέλω.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Δες κι αυτο πριν απο λιγο http://www.aquatek.gr/vb/showthread....196#post849196 Μηπως προσπαθησα να βοηθησω τον φιλο που δεν εχει να παρει σε 3πλασια τιμη τα τεστ που χρειαζεται? Ρε βρισκεις και τον μπελα σου τελικα. ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Προσωπικα προτιμω να μη με πιανουν κοροϊδο και αν δεν βιαζομαι κατι, να το φερνω με καλυτερη τιμη, αν φυσικα αξιζει τον κοπο, οπως για παραδειγμα στη μιση τιμη! Και επειδη εισαι αρχαριος ακομα και νεος στο φορουμ, μολις διαπιστωσεις οτι για ενα 60αρι ενυδρειο θα μπορουσαν να σου εχουν φορτωσει τα καταστηματα τοσα αχρηστα πραγματα, που θα μπορουσες να εχεις 400αρι ενυδρειο στο σαλονι σου, ισως θα εκανες μια ερευνα αγορας πριν. Φιλικα, αλλα υπαρχει και ο ανταγωνισμος στο εμποριο.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Το τεστ αυτο το ειχα παρει απο Ρόδο , επειδη το χρειαζομουν αμεσα στα 18 ευρω. Σπυρο πολυ καλη τιμη .... Τα τεστ της api συμφερουν γιατι κανουν πολλές μετρησεις. Αν και το gh της Api ειναι λίγο δυσκολο στο διαβασμα του σε σχέση με της sera. Για νιτρικά βρηκες τπτ καλό? ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
test api | stampolis | Γλυκό νερό - Γενικά | 4 | 22-05-12 20:38 |
Δοκιμαστικο paludarium 80l-test-test..1-2...test!! | kwstas_original | Paludarium - Vivarium - Καλλιέργειες εκτός νερού | 60 | 04-08-10 11:31 |
Test NO3 | DimmyF | Γλυκό νερό - Γενικά | 19 | 24-09-05 23:14 |
marine PH test vs freshwater PH test | DimmyF | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 5 | 11-07-05 23:44 |