|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Ξέρει κανείς ποιο φυτό είναι αυτό?
Το πρόβλημα που έχω με αυτό το φυτό είναι ότι μου σαπίζουν τα φύλλα του. Οι μετρήσεις μου σε αμμωνία, νιτρίτη και νιτράτη είναι φυσιολογικές, η θερμοκρασία του ενυδρείου μου είναι σταθερά στους 25.5 C. Το έχω περίπου ένα μήνα και έχει βγάλει και ρίζες. Το ενυδρείο μου είναι 60 λίτρα με μία λάμπα 18W, η οποία λειτουργεί 12 ώρες το 24ωρο. Κάποιο λίπασμα δεν έχω βάλει ποτέ.
|
||||
|
||||
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Και εγώ Hygrophila corymbosa πιστεύω πως είναι, έχω κοιτάξει στην http://www.tropica.com αλλά δεν μοιάζει ακριβώς με κανένα από τα είδη.
Για το σάπισμα δεν ξέρεις κάτι? Ευχαριστώ
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() Για το σάπισμα πέραν της έλλειψης θρεπτικών συστατικών, φοβάμε ότι έχει βάλει το χεράκι του και ο θερμοστάτης. (που είναι πολύ κοντά). Βέβαια δεν θεωρώ ότι είναι το κυρίως αίτιο. Πόσα νιτρικά έχεις ? κάποιο λίπασμα έστω σε παρα πολύ μοκρή ποσότητα θα πρέπει να βάλεις είτε σε μορφή ταμπλέτας είτε σε υγρό. Δώσε μας περισσότερες πληροφορίες ώστε να έχεις πιο σαφής απαντήσεις. |
|
|||
|
|||
![]()
Τελικά μετέφερα τον θερμοστάτη πιο πίσω, στην πλάτη του ενυδρείου και θα το παρακολουθήσω να δω πως πάει. Τι λίπασμα να προτιμήσω, υγρό ή ταμπλέτες, τι μάρκα?
Ευχαριστώ
|
||||
|
||||
![]()
Για το συγκεκριμενο φυτο καλυτερα να χρησιμοποιησεις υγρο λιπασμα (με το σκεπτικο οτι εχεις αρκετα φυτα στο ενυδρειο).....τα περισσοτερα εμπορικα λιπασματα (flurish, floreal, κλπ) ειναι ικανοποιητικα....
|
|||
|
|||
![]()
Τελικά αγόρασα υγρό λίπασμα της Aquarium Pharmaceuticals. Η απορία που έχω είναι να βγάλω τον άνθρακα από το φίλτρο ή δεν επιρεάζει το λίπασμα και είναι ΟΚ να το αφήσω?
|
||||
|
||||
![]()
Toν ανθρακα πρεπει να τον βγαλεις τωρα.
Και ειπε το χρυσοψαρο:"Πρεπει να υπαρχει Θεος, αλλιως ποιος αλλαζει το "νερο"." Το παλιό 90λιτρό μου Ο βιότοπος Tanganyika μου Το 120λιτρό μου Ο 2ος βιότοπος Tanganyika μου To παλιο 35λιτρο Amano μου |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() θα συμφωνησω μαζι σου γιωργο. το συμπερασμα ειναι παντως οτι με την παρουσια του ανθρακα δεν θα μπορουμε να βρουμε την "χρυση τομη " (αυτην που παλευουμε να βρουμε ) στην ισορροπια ενος φυτεμενου . οποτε η παρουσια του ειναι αναγκαια μονο σε συγκεκριμενες ![]() ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|