|
![]() |
#1 |
Gh μικρότερη από Kh
![]() Αξιολόγηση:
![]() Καλημέρα σας,
το περίεργο για μένα που δεν γνωρίζω και πολλά είναι ότι η ολική σκληρότητα είναι μικρότερη από την ανθρακική στο νερό του ενυδρείου. Να πω ότι χρησιμοποιώ νερό όσμωσης, η οποία λειτουργεί σωστα. Το νερό του ενυδρείου επί αρκετό καιρό (περίπου 2 μήνες) είχε kh 6 και gh 8-9 και τώρα πλέον έχει kh 9 και gh 6. Πώς είναι δυνατόν να συμβεί αυτό, χωρίς να αλλάξω κάτι στις ρουτίνες μου; Επιπλέον το ph του νερού του ενυδρείου έπεσε μόνο στο 7.8 από 8.2 που ήταν στην αρχή. |
|
Εμφανίσεις: 4458
|
|
|||
|
|||
![]()
Τί άλατα προσθέτεις στο νερό της ΑΟ; ¶λλαξες τίποτε σχετικά με αυτά;
|
|
||||
|
||||
![]()
tds μετρας?
|
|
||||
|
||||
![]()
Όχι δεν μετράω δυστυχώς tds, περιμένω να μου έρθει. όσον αφορά τα άλατα κάνω μίξη με νερό βρύσης. Γενικότερα, το νερό από όσμωση όταν βγαίνει είναι kh 1 gh 1. βέβαια, γνωρίζω ότι χρειάζονται και τα tds αλλά δυστυχώς δεν έχω.
|
|
|||
|
|||
![]()
Να ξεκαθαρήσουμε ότι θεωρητικά (επειδή οι μετρήσεις Gh & KH μετράνε άλλα ιόντα) αυτό που σου συμβαίνει μπορεί να γίνει.
"For example, a large amount of NaHCO3 would raise the (KH) and not effect the (GH). A large amount of MgSO4 would raise the (GH) and not the (KH). Usually, in fresh water most of the cations are calcium and magnesium (In a 3:1 ratio) and most of the anions are carbonates. The levels for (GH) and (KH) will often be similar." Αλλά περισσότερο με προβληματίζει και εμένα ότι άλλαξε στην πορεία... |
|
||||
|
||||
![]()
Και μένα με προβληματίζει γιατί δεν αλλάξα κάτι στο ενδιάμεσο για να γίνει αυτό. Και οι μετρήσεις έχουν γίνει με δύο ειδών τεστ.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|