|
|
|||
|
|||
![]()
Γεια σας φιλοι μου...
Εχω ενα ενυδρειο 480 λιτρα με αφρικανες μαλαουι,τον τελευταιο καιρο απο της γενες που ειχα τα ψαρια εχουν αυξηθη κατα πολυ και δεν ξερω κατα ποσο καλο ειναι αυτο. Εκει που ηταν καπου στα 18 τωρα παιζει να ειναι και 30+ ... και βασικα αυτο που με ανυσηχη περισσοτερο ειναι οτι τον τελευταιο καιρο πολλα απο τα ψαρακια ανεβενουν κοντα στην επιφανεια σαν να ψαχνουν αερα. Δεν ξερω πως ακριβως να το περιγραψω η τι μπορει να φταιει και εδω θελω την βοηθεια σας. Βασικα να αναφερω οτι δεν εχω κανει καποιο τεστ διοτι δεν ξερω και πολλα. Αν μπορειτε να με βοηθεισετε να μου πειτε τι πρεπει να κανω καλος... Ευχαριστω για τον χρονο σας. |
|
||||
|
||||
![]()
αφου δεν ξερεις και πολλα,ωρα να μαθεις τα βασικα
![]() αφου συμπληρωσεις τη φορμα που σου εδειξε ο nazgul,διαβασε και τα υπομνηματα στους αρχαριους. http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=52490 |
|
|||
|
|||
![]()
1. ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΓΚΟΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ: Η διαστασεις του ενυδρειου ειναι 1,20x50x80
2. ΧΡΟΝΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ: 2 χρονια 3. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ (ΑΡΡΩΣΤΟΥ) ΨΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ: Δεν εχω καποιο αρρωστο ψαρι 4. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ (ΒΑΘΜΟΙ ΚΕΛΣΙΟΥ): 26 βαθμους 5. ΨΑΡΙΑ (ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΣ ): περιπου 30 6. ΑΣΠΟΝΔΥΛΑ (ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΣ): 7. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΑΛΛΑΓΩΝ ΝΕΡΟΥ (ΒΑΘΜΟΙ ΚΕΛΣΙΟΥ): ??? 8. ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑΓΩΝ ΝΕΡΟΥ: καθε μηνα 9. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΝΕΡΟΥ: πριν μια βδομαδα 10. ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΤΑΪΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΙΔΟΣ ΤΡΟΦΗΣ: 2 φορες την μερα και omega ine natural protein formula pellets ------------------------- ![]() https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.n...86586065_n.jpg Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kritikopoulo : 07-02-14 στις 10:08 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Πάντως το ότι τα ψάρια είναι στην επιφάνεια κάτι δεν πάει καλά (ελλιπής οξυγόνωση? ).
Το σίγουρο είναι ότι οι αλλαγές νερού που κάνεις είναι πολύ αραιές. Θα πρότεινα 30-40% κάθε βδομάδα. Τι φίλτρο έχεις? Τι είδους ψάρια? H τροφή που δίνεις είναι ακατάλληλη. |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
εχω 2 φιλτρα ενα sun gia 1400 litra και αλλο ενα hypor prime 30 τα ψαρια ειναι μαλλαουι ------------------------- Παράθεση:
οκ φιλε μου θα το κοιταξω,,,ευχαριστω Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kritikopoulo : 07-02-14 στις 10:20 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
βαλε αεραντλια να δουλευει αμεσα.αν δεν εχεις αεραντλια γυρνα την εξοδο του φιλτρου να αναταρασει καλα την επιφανεια μεχρι να παρεις.
μετα κατσε διαβασε τα υπομνηματα και ρωτα οτι απορια εχεις ![]() συμφωνω για τις αλλαγες,κανε μια φορα τη βδομαδα.ειναι παρα πολλα τα ψαρια για τοσο αραιες αλλαγες που κανεις. πρεπει να εχουνε φαει νιτρικα και μαλον και αμμωνια,φουλ.με το κουταλι... χρειαζεσαι αμεσα και υγρα τεστ για αμμωνια(NH4NH3)νιτρωδη(NO2) και νιτρικα(ΝΟ3). διαβασε τα υπομνηματα. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ξεκίνημα από την αρχή.. ΒΟΗΘΕΙΑ & ΓΝΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ.. | KenJiNx | Αρχάριοι γλυκού νερού | 9 | 02-01-12 18:13 |
ηλεκτρολογοι τις γνωσεις σας!!! | giannisqq | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 9 | 10-11-10 20:07 |
αρχαριος ζητα τις γνωσεις σας | ajaxlarissa | Αρχάριοι γλυκού νερού | 8 | 23-11-08 16:19 |
παρακαλω τις γνωσεις σας | ΜΠΑΛΟΓΛΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ | Αρχάριοι γλυκού νερού | 2 | 07-05-07 12:52 |