|
Θαλασσινό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Γεια χαρα σε ολους!!!!
μετα απο αρκετουτσικο διαβασμα, κι αφου εχω αρκετες αποριες θα ηθελα τις συμβουλες σας... λοιπον, επεσε στα χερια μου ενα πολυ ωραιο εξαγωνο ενυδρειακι γυρω στα 8-10 λιτρα... βλεπωντας τα pico reef που κατα καιρους ανεβαζετε εδω, αλλα και σε αλλα site, και βλεποντας την ομορφια τους, μου μπηκε κι εμενα το μικροβιο!!! θα ηθελα λοπον να ρωτησω τα εξης α. μπορω να στησω ενα pico reef σ ενα τετοιο ενυδρειο? β. απο εξοπλισμο εχω ενα φιλτρο το οποιο ειναι αρκετο για το ενυδρειο οσον αφορα τα λιτρα (νομιζω 200lt/h ειναι) και ανακινει αρκετα το νερο... μπορω να το βαλω (με αντιφοσφωρο κτλ)? εχω κι εναν θερμοστατη.... για φωτισμο δεν εχω σκεφτει, μαλλον με ledοταινιες θα γινει η δουλεια (αν προχωρησει δλδ) γ. θα χρειαστω κατι αλλο εκτος του φιλτρου? απ οσο εχω διαβασει σε τοσα λιτρα δεν κρινεται απαραιτητο το σκιμερ..... (θα κανω εβδομαδιαιες αλλαγες) δ. μπορω να φτιαχνω το νερο με νερο βρυσης ή πρεπει να βαζω απιονισμενο στις αλλαγες....? αυτα προς το παρον, οποιος θελει βοηθαει... ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Είναι πολύ λίγα τα λίτρα σου!Θα μεταβάλλονται οι συνθήκες πολύ εύκολα!Νερό μπορείς με βρύσης. Ένα πρόβλημα που θα προκύψει είναι με την εξάτμιση!Για να κρατάς σταθερή την αλατότητα θα πρέπει να συμπληρώνεις με νερό από Α/Ο!
|
|
|||
|
|||
![]()
ευχαριστώ για το ενδιαφέρον φίλε μου.... αλλά και πάλι δεν καταλαβαίνω κάτι.... αφού μπορώ να χρησιμοποιήσω νερό βρύσης γιατί να συμπληρώνω από Α/Ο και όχι χειροκίνητα με νερό βρύσης (+ οποία επεξεργασία χρειάζεται αυτό)? όσο για τα λιτρα, προφανώς και είναι λίγα και γι αυτό ρωτάω εάν μπορώ να το κάνω..... γιατί έχω δει πολλούς που το έχουν κάνει.....
|
|
||||
|
||||
![]()
Απτην εξατμιση αφαιρειται κυριωσ το στοιχειο του νερου,τα αλατα μενουν, σε μικρπτερη ποσοτητα νερου, και ετσι αυξανεται η σκληροτητα. Προσθετωντας και νερο βρυσης προσθετεις κιαλλα, ανεβαζοντας ακομα περισσοτερο την σκληροτητα.
|
|
||||
|
||||
![]()
Φιλε μου χωρις να θελω να σε απογοητευσω θα σου προτεινω να μην στησεις κατι τοσο μικρο λογο του οτι δεν θα μπορεις να φιλοξενησεις καποιο ζωντανο με ασφαλεια χωρις να χαροπαλευει καθε μερα ,θα σου προτεινω ομως να ψαξεις να βρεις ενα ωραιο κυβο γυρω στα 60-100λ και να κανεις κατι που θα το χαρεις και εσυ και τα ζωντανα σου . Θα ελεγα οτι τα πολυ μικρα συστηματα απευθυνονται σε πιο εμπειρους λογο της δυσκολιας που εχουν να κρατηθουν σταθερες παραμετροι ,εντελως φιλικα
![]()
Κώστας Πληροφορίες ενυδρείου : Reef Main display800l , Sump 200l Lighting : DIY custom multichip led Circulation: 3xwp60 jebao , jebao dct12000,Skimmer Atb big econo , Calsium reactor : Shuran jetstream 1, Zeo reactor Diy Cooling Tr20, Heating Eheim Jager Auto top off DIY , ROWw |
|
||||
|
||||
![]()
αν ειναι μονο για βραχο, χωρις ψαρι φυσικα (αμαρτια ειναι να μπαινει ενα ψαρι σε λιγοτερο απο 50 λιτρα, ποσο μαλλον θαλασσινο που εχει μαθει να κινειται σε τεραστιο χωρο) προσωπικα παροτι εντελως ασχετος με τα αλατια και χωρις αλλαγες νερου ειχα διατηρισει για αρκετους μηνες σε 25 λιτρα καθαρα, και μονο συμπληρωνα απο οσμωση, και μαλιστα εβγαλε αρκετη ζωη.
Τωρα αν κανεις και σωστες αλλαγες και βρεις φορμουλα να κρατησεις σωστα σταθερες θερμοκρασιες σε τοσο λιγο νερο ισως μπορεις να το κρατησεις και μονιμα (βεβαια θα στοιχισει μια περιουσια να μπορεσεις να εχεις σταθερες συνθηκες σε τοσο λιγο νερο και θα πρεπει να εισαι και καθε μερα με τα τεστ)
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
discus να τολμησω???? | ελενη | Δίσκοι | 125 | 19-08-08 18:40 |