|
![]() |
#1 |
Το μπολι φυλασετε?
![]() Αξιολόγηση:
![]() Καλησπερα παιδια κ καλο γιορτινο μηνα!!!
Η απορια μου ειναι, αν ειναι να αντικαταστησω ενα μερος του φιλτρου μου με καινουργιο, το παλιο υπαρχει τροπος να φυλαχτει οπως σε πολυμπαγκ κ στην καταψυξη για καποια μελοντικη χρηση σαν μπολι?
|
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπερα.
Απ' οτι ξερω, δυστυχως οχι. Τα βακτηριδια που στην ουσια αποτελουν το μπολι, ειναι ζωντανοι οργανισμοι και λειτουργουν ως ζωντανοι οργανισμοι. Χρειαζονται τροφη (αμμωνια), οξυγονο και σχετικα σταθερες συνθηκες νερου-θερμοκρασιας για να επιβιωσουν. Αναπαραγονται πολυ γρηγορα, ομως, για να ειναι προβλημα το μπολιασμα σε νεο ενυδρειο.
|
|||
|
|||
![]()
το αφηνεις να στεγνωσει χωρις να το ξεπλυνεις, το βαζεις σε ενα κουτακι με μερικες τρυπες για να ανανεωνεται ο αερας και μολις το ξαναχρειαστεις πιανει βιολογια φουλ πολυ γρηγορα.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Γιατι μιλαμε για αποθηκευση, οχι για μερικες ωρες μεταφορας ή διατηρησης.
|
||||
|
||||
![]()
Το μπόλι ? το αφήνεις να στεγνώσει ? και θα διατηρηθεί ? θα ζήσουν τα βακτήρια σε στεγνο περιβάλλον ? πως και δεν το έχουν ανακαλύψει οι εταιρίες και να το πουλάνε ? Εντύπωση μου κάνει
|
||||
|
||||
![]()
πάντως για 2-3 μέρες με σχετική υγρασία κρατιέται. το λέω γιατί δοκιμάστηκε και όντως δούλεψε.
|
|
||||
|
||||
![]()
Οποτε το πεταω, κι αν στησω δευτερο ενυδρειο καραντινα, βγαζω εκεινη την στιγμη...
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Στο παρελθόν το δοκίμασα με επιτυχία 1 στις 3. Πιθανά να έχει να κάνει και με τις συνθήκες φύλαξης του υλικού. |
|
||||
|
||||
![]()
Βλεπω το θεμα τραβαει συζητηση, κ στην αρχη ελεγα θα πεσει δουλεμααα!!!
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Πόσο καιρό μπορεί κρατήσει αυτή η λύση βρε παιδιά ? ημέρες ? εβδομάδες ? μήνες ?
|
||||
|
||||
![]()
το εχω δοκιμασει με substrat που ειχα παρει απο συγχομπιστα και το ειχε αφησει αν θυμαμαι καλα ενα 24ωρο περιπου.δεν θυμαμαι καλα ποσο ειχε μεινει εκτος νερου το υλικο αλλα ητανε εντελως στεγνο.
δεν επιασε ακριβως,μετρησα λιγη αμμωνια και νιτρωδη για καμια βδομαδα,που αντιμετωπισα με αλλαγες,prime κλπ,αλλα μετα απο αυτο δεν ειχα κανενα θεμα.δεν ητανε οσο αμεσο ειναι το "ζωντανο" μπολι δηλαδη,αλλα ητανε πολυ πιο γρηγορο αποτι αν γινοτανε στρωσιμο απτην αρχη. σιγουρα ο τροπος φυλαξης θαχει να κανει,οπως και η ποσοτητα.εγω ειχα μια χουφτα substrat.ισως μεγαλυτερη ποσοτητα ναχει καλυτερα αποτελεσματα... |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
μπολι | manthos333 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 2 | 10-12-10 01:18 |
ΜΠΟΛΙ | linos21 | Γλυκό νερό - Γενικά | 15 | 21-04-10 20:19 |
μπολι | thanasis7 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 10 | 26-01-10 02:39 |
ΜΠΟΛΙ | sv1gfu | Αρχάριοι γλυκού νερού | 5 | 09-01-08 23:40 |