|
|
||||
|
||||
![]()
Παιδεια καλησπερα,ελειπα κανα 2 μερες απο το σπιτι για δουλεια και χτες το βραδυ που γυρισα ξενερωσα τελειως με αυτο που ειδα,ενα θηλυκο tropheus kasanga σφυνωμενο μεσα στις πετρες ακουνητο,δεν ξερω ποσες ωρες ηταν εκει το απεγκλωβησα και πηγαινε ζαλισμενο με βαθια σχισηματα απο τις πετρες και μαλον δεχτηκε και τα πειρα απο τον αρσενικο γιατι ηταν στην φωλια του απεξω,αμεσως το αφαιρεσα και το εβαλα σε καραντινα 30 λιτρα,εκανα αλλαγη 15% στην καραντινα προσθεσα epsom salt και αντιχλωριο prime ανακατεμενο με
alloe vera σημερα ευτυχως το ψαρακι ειναι λιγο καλυτερα απο χτες,τι αλλο να κανω εχετε να προτεινεται κατι?Καποια θεραπια? |
|
||||
|
||||
![]()
συνεχισε με αεραντλία,προσεγμένη θερμοκρασία στην καραντίνα,και αυτα που ριχνεις..τροφή ριχνε ελάχιστη...κρατα το ετσι 2-3 μερες(με τις απαραίτητες αλλαγες νερου ενδιαμεσα) και αν δεις οτι επανηλθε κανε προσαρμογή κ ξαναβάλτω μεσα
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
ελα παναγια μου !!!!!!!!!!!!!!!! αυτο εχω να πω οταν βαζουμε ψαρια σε καραντηνα δε τα στρεσαρουμε με αλλαγες βαζουμε φιλτρο καβατζα στρομενο η μπολιασμενο κραταμε θερμοκρασιες ενυδρειου για να μην εχουμε κι αλλο σοκ προσθετουμε αλατακι για να ηρεμησει το ψαρακι και δε το πηραζουμε ταισματα κανονικα μολις γινει καλα εντελος το γυρναμε στο ενυδρειο και οπως ειπε ο κλεω ταισε καλα τα αλλα και ασε τα φωτα σβηστα προσαρμογη δε χρειαζεται
|
||||
|
||||
![]()
Όσο λιγότερο το ενοχλείς τόσο το καλύτερο. Αφού την έβγαλε μέχρι τώρα μάλλον όλα θα πάνε καλά. Περαστικά αδερφέ.
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
βαλε παραπανω αλατι στη επομενη αλλαγη.αν τρωει κανε του και μια προοληπτικη με flagyl,το stress κατα την την γνωμη μου αποτελει τον νουμερο ενα λογο γιa εμφανιση bloat.
πως ξερεις οτι ειναι θυλικο,του ξυγηθηκες κανενα venting ![]() στη θεση σου δεν θα το απομακρινα απο την αποικια για παραπανω απο 2-3 μερες,μετα δυσκολα να το δεχθουν πισω καλη τυχη
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπερα φιλοι και φιλες,εχω ευχαριστα νεα το ψαρακι τελικα ειναι πολυ καλυτερα τρωειι ακνονικα κολυμπαει κανονικα και οι πληγες του εχουν σχεδον κλεισει,τωρα να το ξαναενταξω στο κοπαδι?,η να περιμενω να περιμενω να αποκατασταθουν πληρως οι πληγες του,το φοβαμαι λιγο ακομα για να ειμαι ειληκρινης διοτι ειναι και θηλυκο και τα αρσενικα οταν θελουν να ζευγαρωσουν τα αγγιζουν με το στομα στα πλαγια και φοβαμαι μην του ξανανοιξει η πληγη
|
|
||||
|
||||
![]()
Η γνώμη μου είναι, αφού το έβαλες καραντίνα, να περιμένεις να αποκατασταθεί τελείως.
Για να το επανεντάξεις στην ομάδα, όταν το βάλεις πλήρη συσκότιση για 1-2 μέρες και τα ψάρια καλοταϊσμένα από πριν. |
|
||||
|
||||
![]()
+1
μεκακινησε και μερικες πετρες να αλλαξει καπως το aquascape μπας και μπερδευτουν αλλα εχε το νου σου οσο το αργεις οι πιθανοτητες να εχεις μεγαλυτερη επιθετικοτητα απο την αποικια αυξανονται.... ξαναρωτω πως ξερεις οτι ειναι θυλικο? σου εδωσε μπουκωματα?
|
||||
|
||||
![]()
Έτσι ακριβώς θα κανω ευχαριστώ Κλεοβουλε
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Χτυπημενο κριμπενσις | jiraiya | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 9 | 16-05-10 18:43 |