|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Ενδιαφερεται κανεις για αλγη ; Εχω περισσευμα...... Εχουν γεμισει οι πετρες και τα φυλλα απο τα πλατυφυλλα με μια σιχαμερη μαυριδερη αλγη σα πιτσιλιες και δεν λεει να φυγει με τιποτα. το ενυδρειο ειναι 1,5*0,6Υ *0 ,5 και φωτιζεται με 2 λαμπες 1,2μ οσραμ φλορα 36 βαττ. Εχω και μια τριτη συνδεδεμενη αλλα δεν την αναβω γιατι η αλγη παρουσιαστηκε σχεδον ταυτοχρονα με τη συν δεση αυτης της λαμπας. Τυχαιο
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
εβαλες την μια λαμπα υπηρξε διαταραχη της ισορροπιας του ενυδρειου οποτε εκανε μπουμ η αλγη .
ενα αρχικο μετρο συχνες αλλαγες,καθαριζε οτι μπορεις απο αλγες,να κρατας αυστηρα τις ρουτινες και βαλε οσο μπορεις φυτα γρηγορης αναπτυξη. και βλεπουμε καλως την δεχτηκες ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Το ενυδρειο σου δεν ειναι μαλλον αρκετα φυτεμενο και υπαρχει ανισορροπια στην λιπανση, φωτισμο, διοξειδιο κτλ. Κανε οτι σου ειπε ο Κυριακος και βαλε αμεσα φυτα γρηγορης αναπτυξης.
Ο φωτισμος σου ειναι λιγος για τα λιτρα που εχεις. Προσεξε το αυτο!!!! ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Εγώ θα σου έλεγα, σαν πρώτη κίνηση να έκανες μια καλή αλλαγή νερού για να μειωθεί το λίπασμα που περισεύει.
Αλήθεια πόσο ρίχνεις ; Γιατί εκεί μου φαίνεται ότι "πονάει" το πράγμα Η δοσολογία στα λιπάσματα είναι ανάλογη του όγκου-απορροφητικότητας των φυτών. Οι οδηγίες που γράφουν τα λιπάσματα είναι για "βαρυ-φυτεμένα" ενυδρεία. |
|
||||
|
||||
![]()
Για γραψε μας και μερικες μετρησεις.....ph, kh, NO3, PO4....παντως αν τα φυτα παραμεινουν λιγα, μειωσε στο ελαχιστο τα λιπασματα και κατα συνεπεια δεν χρειαζεσαι κι αλλη λαμπα.
|
||||
|
||||
![]()
ΘΑΥΜΑ , ΘΑΥΜΑ...... μολις γυρισα σπιτι η αλγη ειχε εξαφανιστει απο παντου τα φυλλα λαμποκοπουσαν μονο το τζαμι ειχε λιγη αλλα δεν τρεχει και τιποτα.... Τα sae που πηρα προχθες καναν απιστευτη δουλεια , πεντε sae κσθαρισαν το συμπαν, τα εκανα καδρο ως τα ψαρια του μηνα..... Που το βαλαν τοσο πρασινο
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|