|
|
||||
|
||||
![]()
Χρόνια πολλά σε όλους.
Να κάνω μια ερώτηση σε όποιον γνωρίζει... Έχω αγοράσει ένα ενυδρείο μεταχειρισμένο με διαστάσεις 100*40*50 (καθαρα 170 lt αν υπολογίζω καλά) με εξωτερικό φίλτρο Eheim 2222. Επειδή τα χαρακτηριστικά του φίλτρου λένε ότι κάνει για μέχρι 150 lt ενυδρείο (ο όγκος του κάδου του είναι 2,3 Lt), και επειδή δεν προβλέπεται αγορά άλλου άμεσα, ήθελα να μάθω τι προβλήματα μπορούν να προκύψουν από αυτό. Να σας πω ότι τώρα έχω 10 αρλεκίνους και 8 νέον. Να υποθέσω ότι δεν μπορώ, λόγο φίλτρου, να βάλω μερικά ακόμα? πχ όπως είχα πει σε άλλο ποστ, θα ήθελα να προσθέσω 2 pearl gourami ακόμα αν αντέχει... |
|
||||
|
||||
![]()
Μια χαρά είναι το φιλτράκι για τα λίτρα σου μ' αυτά τα ψάρια, αν έχεις τα σωστά υλικά και έχεις τακτική ρουτίνα καθαρισμού/συντήρησης/αλλαγών νερού.
Με μετρήσεις μπορείς να είσαι βέβαιος ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Έχεις δίκιο Κλεόβουλε, ξέχασα να το αναφέρω... Οι μετρήσεις μου μέχρι τώρα (το ενυδρείο ξεκίνησε πριν 2 μήνες περίπου), είναι καλές. Αλλά κάνω την ερώτηση για να προλάβω τυχόν προβλήματα και για την περίπτωση που θα προσθέσω λίγα ψάρια ακόμα.
|
|
|||
|
|||
![]()
οπως σωστα αναφερθηκε μια χαρα ειναι το φιλτρο με αυτα τα ψαρια ....αν εβαζες και μερικα φυτα ...αν δεν εχεις θα το βοηθουσες παρα πολυ
|
|
||||
|
||||
![]()
• for tank size up to 150l
• Pump output 500l/h • Filter circulation 350l/h • Delivery head 1,30 m Ws • Filter volume 2,3l • Power consumption 8 W • Dimentiones approx. mm 290 x 178 x 178 αυτα ειναι τα χαρακτηρηστικα του φιλτρου σου στα οποια λεει απο 150λτ και πανω με μια κυκλοφορια 500λτ δηλαδη 2,5-3 φορες το νερο σου σε μια ωρα μια χαρα εισαι λοιπον μπορεις εαν θες να βαλεις καλητερο βιολογικο υλικο και να ανεβασεις την βιολογια σου οπως και να βαλεις φυτα που ειανε τα παιδια |
|
||||
|
||||
![]()
Συγνώμη ρε παιδιά... με το τσιγκέλι σας δίνω τις πληροφορίες.
Έχω και εύκολα φυτά μέσα, ανούμπιες, βαλισνέριες, κερατόφυλλο και βιολογικό υλικό. Οπότε λέτε να μην ανησυχώ... Με παίρνει δηλ. για ένα ζευγάρι γκουράμι ακόμα? Να σας ευχαριστήσω και για τις απαντήσεις σας. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|