|
Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων Παρουσιάστε το κοινωνικό σας ενυδρείο! |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Πληροφορίες
Διαστάσεις:60*30*30 Όγκος:54 Λίτρα Κατηγορία: Φυτεμένο Κοινωνικο Φυτά:Bacopa Caroliniana, Echinodorus Quadricostatus, Hygrophila Difformis, Java Moss Ψάρια / ¶λλα είδη:1 Gourami, 2 Corydora, 2 Anentome Helena Διακοσμητικά υλικά:1 Ξύλο, 1 Πέτρα, Χαλίκι (δεν θυμαμαι μάρκα :P) Φόντο:Αφίσα διπλής όψης Φωτισμός:2ΧΤ5 8-Watt Διάρκεια φωτισμού:8 ώρες (19.00-03.00) Φιλτράρισμα:ΕHEIM Ecco 2034 Θερμοστάτης:75 Watt Λίπανση:- Παροχή CO2:- Παράμετροι: pH:7,1 Γενική σκληρότητα (GH):10 Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):- Αμμωνία (ΝΗ3):0 Νιτρώδη (ΝΟ2):0 Νιτρικά (ΝΟ3):5 Αλλαγές νερού:30% Κάθε 2 βδομάδες Θερμοκρασία:27 |
|
|||
|
|||
![]()
Θελω να κανω καποιες ερωτησεις και περιμενω απαντηση απο τους ειδικους!
Επειδη σε λιγο καιρο θα βαλω κι αλλα φυτα σκεφτομουν να παρω αυτο το κιτ: http://www.petcumulus.gr/index.asp?p...oduct&pid=3273. Δεν ξερω αν χρειαζεται. Απλα θελω τα φυτα μου να ειναι υγιη και να αναπτυσσονται σωστα. Επισης αλλη μια ερωτηση, Εχω φτιαξει 2 υποδοχες στο καπακι για Τ5 επειδη εργοστασιακα δεν ειχε. Τωρα εχω 2 απλες λαμπες μια ψυχρου και μια θερμου φωτισμου. Θελω να τις αλλαξω και να βαλω αυτες που ειναι ενυδρειακες: http://www.petsupermarket.gr/3155/%C...atts288mm.html http://www.petsupermarket.gr/3154/%C...atts288mm.html Θελω να πιστευω πως με αυτες τις 2 αλλαγες σε φωτισμο και παροχη CO2 δεν θα εχω κανενα προβλημα να το κανω ζουγκλα και να μην ανησυχω για την υγεια των φυτων. |
|
|||
|
|||
![]()
Καπακι με 2 t5 λαμπες 8 watt
|
|
||||
|
||||
![]()
Τα συστηματα CO2 αυτου του τυπου δεν τα πολυεμπιστευομαι για να πω την αληθεια. Ειχα το tetra optimat παλιοτερα κια μονο προβλημα δημιουργησε. Δεν εχουν σταθερη παροχη CO2 και ουσιαστικα αν λειπεις και δεν το πατησεις, δεν εχεις καθολου παροχη. Καλυτερα να προχωρησεις σε DIY με μαγια και ζαχαρη. Εχει και αυτο τα προβληματα του, αλλα ειναι σιγουρα καλυτερη λυση.
Γνωμη μου ειναι οτι δεν χρειαζεσαι καν διοξειδιο. Ο φωτισμος σου ειναι λιγος για να προκαλεσει πολυ μεγαλη αναπτυξη και αναγκη διοξειδιου. Αλλωστε, τα φυτα σου ειναι ευκολα και δεν εχουν μεγαλες απαιτησεις. Με λιγο υγρο λιπασμα θα εισαι μια χαρα.
|
||||
|
||||
![]()
Το co2 δεν ειναι απαραιτητο, ομως ΑΝ θες ντε και καλα να βαλεις προτιμησε ειτε κανονικη μπουκαλα με κοντρολλερ ειτε diy.
Τωρα co2 σε σπρει... χμμμ ![]()
|
||||
|
||||
![]()
πολύ ωραίο το έχεις κάνει το ενυδρείο! με μια μικρή ανάπτυξη των φυτών θα είναι τέλειο
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη geogo : 28-03-13 στις 18:54 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Μια χαρα θα εισαι κατα τη γνωμη μου. Καλυτερα απο το να μπλεξεις με διοξειδιο, πληρες προγραμμα λιπανσης κλπ. Απλα θα βαζεις φυτα χαμηλων απαιτησεων.
Για τις λαμπες, την aqua glo τη χρησιμοποιω ως ενισχυση και πηγαινει μια χαρα σε φυτα χαμηλων απαιτησεων. Τη sun glo επισης τη χρησιμοποιω, αλλα οχι σε φυτεμενο. Ο συνδυασμος τους ειναι καλος, νομιζω. Αν βρεις και sylvania glorux, ακομα καλυτερα. Απλα ειναι δυσκολο να τη βρεις.
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Νέο Aquael 240 L Malawi | sonic | Malawi | 25 | 24-11-10 17:14 |
Ενυδρειο Aquael | geogo | Αρχάριοι γλυκού νερού | 8 | 12-11-10 23:54 |