|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Μια εερωτηση, εχω 2λαμπες τ5 34w ι καθε μια. Το ενυδρειο θα εχει ευκολα φυτα!γινεται πχ απο τις 12 το πρωι μεχρι τις 6 το απογευμα να χρισιμοποιω τι μια λαμπα και απο 6το απογευμα μεχρι 12το βραδυ να χρισιμοποιω την 2η λαμπα;ωστε να εχω φως ποιο πολλες ωρες φως;; Η θα αποκτησω αλγη, με τοσες ωρες φωτισμου;
|
|
||||
|
||||
![]()
φιλε μου εγω ειχα 10 ωρες τις λαμπες και ειχα προβληματα με αλγη ,εξαντλημενα φυτα,και στρεσαρισμενα ψαρια κατεβηκα και σε watt και σε φωτοπεριοδο και το ενυδρειο συνεχιζει να ειναι ζουγκλα και εχω βαρεθει το κλαδεμα
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Υπαρχουν ατομα που εφαρμοζουν 12ωρη φωτοπεριοδο με επιτυχια. Αλλα θελει αρκετη μελετη, παρατηρηση και υπομονη προσαρμογης.
Γνωμη μου ειναι οτι 8-9 ωρες σε φυτεμενο ειναι αρκετες. Εφοσον οι δυο λαμπες μπορουν να δουλεψουν ανεξαρτητα, μπορεις να εχεις τη μια ανοιχτη για ολη τη φωτοπεριοδο, ενω την αλλη να την ανοιγεις καποιες ωρες. Για παραδειγμα, αν εχεις 8 ωρες αναμμενη τη μια (12:00-20:00), μπορεις να αναβεις την αλλη 6 ώρες (13:00-19:00), δινοντας ενταση σε καποιες ωρες της ημερας. Οι ωρες ειναι εντελως ενδεικτικες, εσυ πρεπει να βρεις τη σωστη συνταγη για τα φυτα και τα ψαρια σου. Παντα, ομως, να ξερεις, τις αλλαγες του φωτισμου πρεπει να τις κανεις με πολυ υπομονη (αλλαγη 15 λεπτων στη φωτοπεριοδο καθε μερα) και οχι αποτομα, γιατι οι αλγες στα φυτα και το στρες στα ψαρια παραμονευουν.
|
|||
|
|||
![]()
δεν εχω ακομα ψαρια/φυτα ειμαι στο στρωσιμο ακομα!!αλλα απο ψαρια λεω νεον τετρα και hemigrammus bleheri..Οταν εννοεις φουλ φωτισμο εννοεις πολλα watt?η οτι εχεις ολες τις λαμπες ανοιχτες?
------------------------- Παράθεση:
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kanakss : 22-02-13 στις 18:15 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
ποσα λιτρα ειναι δεν μας ειπες?
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
οταν εννοεις φουλ φωτισμο , εννοεις να ειναι και οι 2 λαμπες ανοιχτες? δεν εχω ακομα ψαρακια αλλα σκεφτομαι για νεον τετρα και hemigrammus bleheri και μερικα cae και κανα ακομα κοπαδακι ------------------------- 550λιτρα ειναι Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kanakss : 22-02-13 στις 18:20 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Σε 550 λιτρα με 68w συνολο φωτισμο, ουτε οι ανουμπιες δεν θα εχουν προβλημα. Αν θελεις φυτεμενο, πρεπει να ανεβεις τουλαχιστον στο 0.5w/λιτρο κατα τη γνωμη μου.
|
|||
|
|||
![]()
θα ειναι φυτεμενο,θα μπουν πολυ ευκολα φυτα, γιατι δεν εχω ξανακανει φυτεμενο..
Δηλαδη δεν κανουν οι λαμπες αυτες για ολα τα ευκολα φυτα που μπορουν να μπουν σε οποιοδηποτε ενυδρειο? Και αλλη μια ερωτηση, επειδη το ενυδρειο ειναι μεγαλο και θα μπουν αρκετα φυτα θα εχω παλι προβλημα με τις λαμπες?Να παω σε τ8?? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() Για τυχον αλγες μιας και αυτο ειναι που ρωτας δε φταιει μονο ο φωτισμος ομως. |
|
|||
|
|||
![]()
ωραια!!!! Για τοσα ευκολα φυτα χρειαζεται λιπασμα και οταν θα βαλω τα φυτα αφου τελιωσω το στροσιμο θα πρεπει να αναβω τις λαμπες σταδιακα??
π.χ πρωτη μερα 1ωρα δευτερη μερα 2ωρες κτλπ κτλπ |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ερωτηση co2 | border | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 27-12-09 23:43 |
ερωτηση | giorgos300 | Γενικά - Αναγνωρίσεις ειδών | 3 | 16-12-09 22:34 |
ερωτηση για ick | calmen | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 2 | 19-11-07 14:42 |
ΕΡΩΤΗΣΗ ???? | ΑΗΔΟΝΙΔΗΣ ΜΑΡΙΟΣ | Κιχλίδες Κ. Αμερικής | 4 | 05-11-07 19:14 |
Ερωτηση??? | kontrakias | Αρχάριοι γλυκού νερού | 7 | 01-05-07 22:54 |