|
![]() |
#1 |
Βοηθεια για στρωσιμο ΞΑΝΑ
![]() Αξιολόγηση:
![]() Καλησπερα σας.Ειμαι νεο μελος στην παρεα σας αν και γνωριζω την υπαρξη σας απο καιρο.Χωρις πολα λογια να μην σας κουραζω θετω τον προβληματισμο που με καιει και τα υπολοιπα εν καιρω..
Εχω ενα Rio 125 lt.Το εχω σχεδον 4 χρονια.Τα τελευταια 2 μετα την γεννηση του μικρου μου λιγο παραμελημενο η αληθεια ειναι.Ολα ''καλα'' μεχρι την μερα που ο μικρος μου καταφερε να ριξει μεσα στο ενυδρειο οοολη την τροφη μαζι με κατι αλλα... με αποτελεσμα τα γινει ενας κακος χαμος και η μονη λυση ηταν να αδειαζω/καθαρισω εντελως το ενυδρειο.Το ενα ψαρακι το εχασα δυστηχως.Αυτη την στιγμη που μιλαμε τα αλλα 2 ειναι σε αλλο σημειο,το ενυδρειο καθαρισμενο και γεματι μεχρι την μεση με νερο και καιγομαι να το κανω σωστα αυτη την φορα.να πω οτι απο την μερα αγορας δεν εχω αλλαξει τα σφουγγαρια παρα μονο τον ανθρακα φυσικα και τον υαλοβαμβακα συμφωνα με οδηγιες που ειχα παρει οταν το αγορασα.Ξερω οτι δεν ειμαι καθολου συνεπης και εχω κανει τραγικα λαθη και φταιω και εγω γιατι εμπιστευτηκα υποτιθεται καποιους γνωστες και δεν ενημερωθηκα.Θελω λοιπον αυτη τη φορα να τα κανω ολα σωστα οποτε χρειαζομαι την βοηθεια σας.Εχω σκοπο να παω σε πετ σοπ να αγορασω απο την αρχη καποια πραγματα οπως πρωτα θελω τις οδηγιες σας. πειτε μου πως να ξεκινησω,τι να αλλαξω αλλα το πιο σημαντικο πως να συντηρησω τα ψαρια μεχρι να φτιαξω ξανα το ενυδρειο μου σωστα.Ρωτηστε οτι θελετε γιατι ισως τα εγραψα λιγο μπερδεμενα.Περιμενω με αγωνια απαντηση σας.Ευχαριστω πολυ... τα ψαρακια ειναι αυτα: ενα: http://www.amazonios.gr/product_info...oducts_id=1546 και 2: http://www.amazonios.gr/product_info...oducts_id=1562 εκ των οποιων το ενα απεβιωσε δυστηχως... |
|
Εμφανίσεις: 13911
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Καταρχην δε μας λες ποιο απο τα δυο απεβιωσε! το ενυδρειο σου τωρα ειναι στρωμενο η οχι? τεστ για μετρησεις εχεις? |
|
||||
|
||||
![]()
γραφω οτι ειχα 2 αγγελοψαρα και πεθανε το ενα.ισως δεν φαινεται καλα.
για μετρησεις εχω για ph και αμμωνια ναι |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
οποτε εχεις ενα αγγελοψαρο τωρα και ενα κλοουνακι? θα πρεπει να αγορασει υγρα τεστ για ολες τις μετρησεις ( αυτα που εχεις + No2, No3) για να μπορεσεις να στρωσεις και να διατηρησεις ενα ενυδρειο. Σε ποια περιοχη μενεις? Ακου πως σου προτεινω να ξεκινησεις - πας αγοραζεις τα τεστ - τεσταρεις το νερο και μας λες τι βρηκες. Αν εχεις νιτρωδη και αμμωνια 0 αλλα νιτρικα 10+ τοτε εισαι στρωμενος. Αν δεν εισαι στρωμενος (δηλαδη αν βρεις νιτρωδη η αμμωνια, η αν εχεις 0 νιτρικα) τοτε ποσταρε εδω τα αποτελεσματα να το δουμε. ισως χρειαστεις να βαλεις αγγελια στο φορουμ για μπολι |
|
||||
|
||||
![]()
θελω σας παρακαλω πρωτα απο ολα να μου πειτε τι πρεπει να κανω με τα ψαρακια που απεμειναν ωστε να τα συντηρησω σωστα μεχρι να φτιαξω το ενυδρειο.ειναι σε ενα γυαλινο βαζο αυτη τη στιγμη πολυ ψηλο αλλα φυσικα δεν ειναι οτι καλυτερο.ηταν εντελως προχειρη λυση μεσα στον πανικο μου να τα βγαλω απο εκει
------------------------- εχω αυτο: http://www.pace-aquatics.co.uk/image...e_p1253206.jpg και αυτο: http://www.mondoanimaleshop.it/91-17...ra-test-ph.jpg και αυτο: http://www1.tetra.de/tetra_cf/tet_in...6_a01_v001.png πρεπει να παρω κατι αλλο?για να καταλαβεται λοιπον: το ενυδριο ειναι γεμισμενο μεχρι την μεση με νερο βρυσης.δεν εχω ριξει denitrol ουτε biotopol τα οποια τα ριχνεις οταν κανεις στρωσιμο και οταν αλλαζεις νερο.τα σφουγγαρια δεν τα εχω μεσα διοτι τα ξεπλυνα...ελεγα να παρω καινουρια μιας και δεν τα εχω αλλαξει ποτε...τι κανω?να το γεμισω με νερο βρυσης?τα σφουγγαρια να τα βαλω παλι μεσα και να τα αλλαξω αλλη στιγμη καλυτερα?φανταστειτε ενα ενυδριο μεσα με το χαλικι και νερο.ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.τα ψαρακια ειναι αλλου μενω Βυρωνα Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Αντζι : 09-02-13 στις 14:59 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
τα ψαρια που εχεις σε βαζο, ποσο καιρο ειναι εκει? εχεις αεραντλια να τους βαλεις μεσα? ------------------------- Παράθεση:
εκτος απο τα σφουγγαρια δεν εχεις αλλο υλικο στο φιλτρο σου??? ποσο καιρο τα εχεις τα σφουγγαρια? οταν λες τα ξεπλυνες, εννοεις με νερο βρυσης? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Vangelis21 : 09-02-13 στις 15:01 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
αεραντλια δενεχω οχι .
εχω και τα υγρα τεστ τα εβαλα πιο πανω οποτε παω να τα κανω(να γεμισω το ενυδριο μεχρι επανω πρωτα ?) δεν εχει μονο σφουγγαρια.εχει 3 σφουγαρια,ανθρακα και υαλοβαμβακα στην κορυφη.αυτη τη στιγμη τα εχω εκτος ενυδριου.δυστηχως τα ξεπλυνα με νερο βρυσης ναι.μετα διαβασα οτι δεν κανει.... να τα βαλω μεσα και μετα να κανω τα τεστ? τα ψαρακια ειναι εκει 3 μερες |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
τα εκανα θαλασσα... ξανα απο την αρχη.. λιγη βοηθεια | zweet | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 20 | 17-04-12 10:36 |
βοηθεια για στρωσιμο | scooby14 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 28-05-10 17:49 |
την βοηθεια σας για στρωσιμο | lio2006 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 8 | 26-05-10 12:11 |
στρωσιμο ξανα... | platy | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 13-11-09 22:45 |
βοηθεια στο στρωσιμο | ilias kostas | Αρχάριοι γλυκού νερού | 9 | 10-10-06 16:35 |