|
![]() |
#1 |
Άστρωτο με ΝΟ3 στο θεό;
![]() Αξιολόγηση:
![]() Καλησπέρα, νέοπας εδώ.
Προσπαθώ να ‘στρώσω’ χωρίς ψάρια ένα φυτεμένο (έχει ήδη κάποια φυτά μέσα) με νερό θερμοκρασίας δωματίου (19-23 βαθμούς). Οι μετρήσεις της αμμωνίας μέσα σε 24 ώρες πέφτουν σημαντικά, αλλά ΔΕΝ μηδενίζονται (από 3 πάνε στα 1mg/lt περίπου). Τα νιτρικά ΝΟ2 είναι πάρα πολλά (2mg/lt) αλλά το ίδιο ψηλά είναι και τα νιτρώδη ΝΟ3 (50mg/lt) ![]() Είναι φυσιολογικό αυτό; Νόμιζα ότι τα νιτρώδη ανεβαίνουν τόσο ψηλά μόνο αν το ενυδρείο έχει ‘στρώσει’. |
|
Εμφανίσεις: 2952
|
|
||||
|
||||
![]()
Για αρχή ΝΟ2->νιτρώδη και ΝΟ3->νιτρικά, ανάποδα δηλαδή.
Πες μας λίγο τον εξοπλισμό σου (κυρίως το φίλτρο σου και τα υλικά του), πώς στρώνεις και στις πόσες μέρες είσαι. Μάλλον είσαι κοντά στο τέλος.
|
|||
|
|||
![]()
Ευχαριστώ για τη διόρθωση!
Φίλτρο εξωτερικό Elite Crystal Flo 20. Στρώνω εδώ και 2 εβδομάδες, αλλά με μπόλι. Προχθές έκανα το λάθος, όταν άνοιξα το φίλτρο για να προσθέσω λίγα βιολογικά βότσαλα Seachem Matrix, και πέταξα κάποια ποσότητα 'μπίχλας' από το εσωτερικό του φίλτρου ![]() Το ενυδρείο είναι 55lt, χωρίς θερμοστάτη. Φωτισμός Fuji 15 WT 8 Daylight (χωρίς ανακλαστήρα). Υπόστρωμα seachem black flouride. Έχω ήδη έναν λαθρεπιβάτη Physa fontinalis που μοιάζει να καλοπερνά με τόση τροφή (οργανικό υλικό από τα φυτά αρκετό) διότι απόθεσε αυγά. Φυτά: 4 x Vallisneria spiralis “red” 2 x Sagittaria pusilla ή Sagittaria*subulata 1 x Crinum natans. |
|
||||
|
||||
![]()
ανεβασε λιγο τη θερμοκρασια στους 28 αν θες να επισπευσεις τη διαδικασια του στρωσιματος . με τι ταιζεις τι βιολογια σου?
|
|
|||
|
|||
![]()
Με αμμωνία. Στην αρχή την είχα και περισσότερο από 3mg/lt αλλά τώρα προσπαθώ να την κρατώ εκεί. Αν και έχω υγρά τεστ (της Sera) έκανα αρκετά λάθη ώσπου να μάθω να αναγνωρίζω σωστά τις χρωματικές ενδείξεις.
Το ερώτημα που έχω είναι αν είναι φυσιολογικό να υπάρχουν υψηλά νιτρικά ΝΟ3 σε άστρωτο ενυδρείο, νόμιζα ότι ανεβαίνουν μόνο με το στρώσιμο. |
|
||||
|
||||
![]()
η μετρησεις που ειπες ειναι πολυ φυσιολογικες υπομονη λιγες μερες ακομα
![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
"Άστρωτο" ενυδρείο -έγκλημα | lazmo | Αρχάριοι γλυκού νερού | 5 | 04-01-13 15:36 |