|
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα!
Θα σας παρακαλούσα αν κάποιος-οι αναγνωρίζει-ουν τα εν λόγο φυτά να με ενημερώσει για την επίσημη ονομασία τους. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. ![]() ΥΓ Θα παρακαλούσα να μου δώσετε τις ακριβής ονομασίες και όχι γενικότερες. Για παράδειγμα αν το φυτό ήταν το Hygrophila corymbosa 'Angustifolia' μην μου γράψετε απλά Hygrophila ή και Hygrophila corymbosa αλλά Hygrophila corymbosa 'Angustifolia'.
|
||||
|
||||
![]()
2. Ludwigia glandulosa
3. Cabomba caroliniana (ισως Cabomba furcata σε κακη κατασταση) 4. Pogostemon stellatus
|
||||
|
||||
![]()
Εγω θα σου δώσω ενα λινκ φιλος αφου δεν κάνεις αναζήτηση εσυ,
![]() http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=46412 |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Φίλε μου σ' ευχαριστώ για το λινκ αλλά το έχω ψάξει αρκετές ώρες και δεν έχω βγάλει άκρη.
Εσύ που είσαι πιο έμπειρος τι λες; ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Το Pogostemon stellatus για να κοκκινησει θελει καλο φως, λιπανση και co2. (οπως και η furcata)
Αλλιως θα το δεις να κοκκινιζει μονο στα φυλλα που ειναι ψηλα, κοντα στις λαμπες.
|
|||
|
|||
![]()
Φίλε μου τα φυτά σου είναι τα εξής :
1- > Θέλω και άλλη φωτογραφία για να σου πω με βεβαιότητα 2-> Alteranthera Reineckii Bronze (η Pink ή αλλιώς Rosaefolia είναι πιο έντονα ροζ ) / καμία σχέση με ludwigia 3 -> Cambomba Aquatica (και όχι furcata/paiuhyensis που είναι μακράν πιο κόκκινοροζ ...ενώ όταν είναι σε κακή κατάσταση δεν χάνει μόνο το χρώμα της... δεν είναι και τόσο φουντωτή ->η δική σου είναι σε αρκετά καλή κατάσταση) 4-> Eusteralis Stellata (και όχι Pogostemon Erectus , το οποίο δεν κάνει έντονα την μικρή αγκαθωτή εξοχή στην μέση του φύλλου και έχει μια μικρή διαφορά στην δόμηση του φυλλώματος γύρω από τους βλαστούς - και έχουν και λίγο διαφορετική χρωματικη συμπεριφορά στο έντονο φως (η Eusteralis Stellata κιτρινοπορτοκαλίζει πιο έντονα και αποκτά μωβ χρώμα κάτω από τα φύλλα της - στο ιντερνετ λαθασμένα τα παρουσιάζουν πολλές φορές σαν το ίδιο φυτό) |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αναγνώριση 8 φυτών | Misirlis Aquarium | Αναγνωρίσεις φυτών | 5 | 07-05-11 03:40 |
Αναγνώριση φυτών | kilo_me | Αναγνωρίσεις φυτών | 4 | 31-03-10 00:56 |
Αναγνώριση Φυτών | aaaooll | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 3 | 09-11-07 21:08 |
Αναγνώριση φυτών | lucy | Αναγνωρίσεις φυτών | 3 | 21-06-07 18:24 |
Αναγνώριση φυτών | Maax | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 37 | 28-08-04 01:57 |