|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Δεν έχω καταλάβει ποιες φιάλες είναι κατάλληλες για να δεχτούν CO2. Ξέρω για αυτές που πωλουντε στα petshop για πυροσβεστήρες CO2 φαντάζομαι θα κάνει και αυτή που έχουν στις μπυραρίες για τις draft μπύρες (co2 έχει και αυτή). Μήπως μπορούν να γεμίσουν με CO2 και κάποιες άλλες? πχ. Αυτές που έχουν για καταδύσεις, η από argon, η αυτές που έχουν για οξυγόνο σε νοσοκομεία ή από υγραέριο. Τι ιδιαίτερο έχει μια φιάλη CO2? Κάποιες από αυτές μπορώ να τις βρω δωρεάν για αυτό ρωτάω γιατί αν μπορώ να γλιτώσω το κόστος αγοράς της φιάλης παίρνω κάτι τέτοιο από το ebay και είμαι οκ. http://www.ebay.co.uk/itm/Bubble-ice...item3a7a57a3d6
|
|
||||
|
||||
![]()
Αποτι μου εξηγησε ενας πωλητης σε πυροσβεστικα, οι πυροσβεστηρες co2 εχουν ενα σιφωνι μεσα. Οποτε καθως το αεριο λογω πιεσης ειναι υγρη μορφη το σιφωνι χρησιμευει στο να περνει υγρο συμπηκνωμενο co2 και οχι αεριο. Για τη δικη μας χρηση λεει καλο ειναι να βγει αλλο οχι απαραιτητο. Εγω αυτην που βρηκα περιμενω να την κανουν υδραυλικη δοκιμη οποτε μια που θα ανοιχτει θα το βγαλουν. Αυτο για τους πυροσβεστηρες. Οι κοργκον αργκον παροτι εχω δουλεψει τετοιες δεν εχω προσεξει τι πιεσεις δουλευουν τα μανομετρα αλλα νομιζω δεν πιανουν τα 60-80 bar που πιανουν οι φιαλες co2. Θαχε ενδιαφερον να δουμε τι αλλο παντως μπορουμενα χρησιμοποιησουμε. Και στις μπυρες η σε ανθρκουχα ποτα μπορεις να βρεις καταλληλες ναι.
Συνιστω παντως οποια και να χρησιμοποιησεις να εχει γινει προσφατα υδραυλικη δοκιμη. Ειναι πολλα τα μπαρ για να ρισκαρεις. |
|
|||
|
|||
![]()
μακάρι να ταιριάζει και κάποια άλλη όχι τόσο δυσεύρετη γιατί και το 50αρικο που κοστίζει ένας πυροσβεστήρας μετράει...
|
|
||||
|
||||
![]()
αυτες που εχουν στις καβες ποτων για τη χυμα μπυρα ειναι μια χαρα.
εγω τετοια ειχα. ειναι 5κιλη ομως και κανει καπου στα 60ευρω. οταν θες να την γεμισεις την πας πισω στην καβα και στην ανταλαζουν με γεμματη.πληρωνεις 4-5ευρω.
|
||||
|
||||
![]()
σχεδον ολες οι μπουκαλες που αναφερες μπορουν να χρησιμοποιηθουν (επιφυλλασομαι για του υγραεριου). Εχε υποψιν τα εξης
Στους πυροσβεστηρες συνισταται να βγει το σιφωνι, διαφορετικα μπορει να μην δουλεωψει καλα. Καθε μπουκαλα αναλογα το αεριο που περιεχει εχει το αναλογο σπειρωμα. Αρα θα εχεις προβλημα με το μανομετρο CO2. Οι δικλειδες για ενυδρειακη χρηση θα σου κανει τη δουλεια πιο ευκολη αν εχουν διπλο μανομετρο (μουκαλα/καταναλωση) με προσθετη βελονοειδη ρυθμιστικη βαλβιδα. Φροντισε οι μπουκαλες να ειναι εντος προδιαγραφων( με υδραυλικη δοκιμη σε ισχυ κλπ) |
|
|||
|
|||
![]()
Μπορείς να μου το εξηγήσεις λίγο παραπάνω?
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
φιάλη co2 1,2 kg | υδροχόος | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 4 | 30-12-08 08:26 |
diy co2 φιάλη 18,9 λίτρα | olyon | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 5 | 25-02-07 21:28 |
D.I.Y CO2 σε φιάλη ΝUTRAFIN | giannisg | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 6 | 22-05-06 17:25 |
Κατασκευή για παροχή CO2 με φιάλη | DJK | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 14 | 24-02-06 14:38 |
CO2 φιάλη | dim | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 1 | 30-05-05 22:05 |