|
|
|||
|
|||
![]()
Παιδες έχω πάρει μια φιάλη δυοξειδίου που έχει και regulator πάνω (αν κατάλαβα καλά από τα κείμενα που διάβασα) αλλά δεν ξέρω τίποτα ούτε τί δείχνουν τα πιεσόμετρα ούτε πως το ρυθμίζω. Επίσης η μπουκάλα και τα πιεσόμετρα είναι στα γερμανικά
![]() 1)Τί δείχνουν τα πιεσόμετρα και ποια η διαφορά τους; 2)Τί είναι το μάυρο κουτί από κάτω που έχει σύρμα και μπαίνει στο ρεύμα; (νόμιζα τα CO2 δουλεύουν χωρίς ρεύμα ![]() 3)Η μπουκάλα έχει δική της βαλβίδα και το regulator έχει άλλη βαλβίδα. Ποιά η διαφορά τους; Βιάζομαι λίγο να εφαρμόσω το σύστημα επειδή έχει αρχίσει να πλακώνει η green spot algea στο φυτεμένο μου και χρειάζομαι δυοξείδιο για να την ελέγξω και να δώσω ώθηση στα φυτά. Για την ώρα ο ανταγονισμός άλγης - φυτά έχει καθαρό νικητή την πρώτη. Ευχαριστώ εκ των προτέρων... προβλέπω να ρίχνω τρελλό διάβασμα ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
θα προτιμουσα τον χρονοδιακοπτη ρυθμιζομενο στο ιδιο χρονο με τη φωτοπεριοδο
το βραδυ ετσι κι αλλιως τα φυτα αποβαλουν CO2 συγχρονως δεν επιβαρυνουμε με περισσιο CO2 τα ψαρακια μας
|
||||
|
||||
![]()
Οταν εχεις καλη παροχη διοξειδιου που κατεβαζει το Kh και αυτο με την σειρα του συμπαρασυρει το ph και κλεισεις το διοξειδιο την νυχτα τοτε το ph θα ανεβει και ετσι ταλαιπωρουνται περισσοτερο τα ψαρακια.Αν το αφησεις ανοιχτο ολο το 24ωρο,το ph ισως να πεσει λιγο(0,1) το βραδυ που δεν ειναι ανοιχτα τα φωτα.Μικροτερη ταλαιπωρια για τα ψαρακια και περισσοτερη σταθεροτητα στο συστημα.Αυτα αποτελουν προσωπικη αποψη που δημιουργηθηκε υστερα απο αρκετα τεστ.
![]()
|
||||
|
||||
![]()
συμφωνω μαζι σου
|
|||
|
|||
![]()
Καταρχήν ευχαριστώ πάρα πολύ για τις άμεσες απαντήσεις ειδικά η πρώτη απάντηση σου Γιάννη είναι κατατοπιστικότατη
![]() 1)60 με 70 βάρια με γεμάτη την μπουκάλα είναι κάλα το καλοκαίρι μου γράφεις... τώρα όμως έχουμε χειμώνα άρα πόσα βάρια είναι καλά? και όταν η μπουκάλα κοντεύει να αδειάσει πρέπει να το αλλάξω? 2)μου προτείνεις να καταργήσω την ηλεκτροβαλβίδα και να δουλεύει 24 ώρες το 24ώρο κάτι που μου φαίνετε καλή λύση διότι το ph controller μου φαίνετε ακριβώ για την ώρα (για να την καταργήσω πρέπει να την αποσυνδέσω πλήρως ή απλά να μην βάλω την πρίζα στο ρεύμα??) Αυτές είναι βασικα οι απόριες μου από εκεί και πέρα υποθέτω θα πρέπει να ανοίξω πολύ λίγο την βαλβίδα της μπουκάλας και να παρατηρώ την ένδειξη να πάει στα βάρια που θα μου πεις. Μετά θα ανοίξω σιγά σιγά την βελονοειδή βαλβίδα μέχρι να πάει η ένδειξη στο 0.5-1. Όταν τα κάνω όλα αυτά το ph μου από 7.8 που είναι τώρα ξέρουμε περίπου πόσο θα πέσει??? Υποθέτω θα πρέπει να το μετράω συνέχεια την πρώτη μέρα. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ΒΟΗΘΕΙΑ | giota | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 9 | 31-08-11 20:58 |
ΒΟΗΘΕΙΑ | giota | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 1 | 26-08-11 14:19 |