|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Με αφορμη τις διαφωνιες σχετικα με τα ετοιμα σκευασματα βακτηριων και επ'ευκαιριας του νεου ενυδρειου, σκεφτηκα να κανω μια δοκιμη/πειραμα.
Τα σκευασματα που εχ στα χερια μου ειναι 2: * το NITE OUT της microbe-lift *to filter biostart της sera. to δευτερο αποτι διαβασα στις οδηγιες μαλλον δεν μας κανει. οποτε θα δοκιμασω το πρωτο, το οποιο εχει αναφερθει πολες φορες με θετικα σχολια. Επισης διαφημιζει ξεκαθαρα οτι περιεχει νιτροποιητικα βακτηρια. Δυστυχως το μπουκαλακι το μονο που εχει σαν οδηγιες ειναι η δοσολογια. Στη σελιδα της εταιρειας δεν βρηκα κατι πιο κατατοπιστικο. Το ερωτημα που θετω ειναι ποτε πρεπει να γινει η εισαγωγη του ψαριου. Επισης αν μπορω αντι ψαριου να χρησιμοποιησω αμμωνια. Καπου διαβασα οτι αυτο επηρεαζει την σωστη αποτελεσματικοτητα του προϊοντος. Συνιηκες διεξαγωγης: Το ενυδρειο ειναι 60λτ με ενσωματωμενο φιλτρο με διαμερισματα (στην πλατη). Εχει ενα σφουγγαρι και 1λτ σιποραξ. Η θερμοκρασια θα ρυθμιστει στους 29 αν δεν χρησιμοποιηθει αψρι, διαφορετικα στους 26. Το νερο θα ειναι δικτυου με παραμετρους που θα μετρηθουν την ωρα της εισαγωγης. Δεν θα υπαρψει τιποτα αλλο μεσα στο ενυδρειο. |
|
||||
|
||||
![]()
Αν δεν κανω λάθος το filter biostart ειναι για να ποτίσεις απευθειας τo siporax πρίν το βάλεις στο φίλτρο.
Αυτο που βάζεις στο νερό 24 ωρες πριν βάλεις το ψάρι, είναι το sera bionitrivec. |
|
||||
|
||||
![]()
Τα αυτοτροφα βακτηρια (αυτα που "θελουμε" στο φιλτρο μας) εχουν την ικανοτητα να διασπουν την γνωστη "φαρμακευτικη" αμμωνια!
Τα ετεροτροφα βακτηρια δεν μπορουν ... Αν θελει να κανει καποιος "πειραμα" αν οντως τα σκευασματα αυτα "στρωνουν" το φιλτρο μας θα πρεπει να χρησιμοποιησουμε αμμωνια χωρις καποιο ψαρι η οτιδηποτε οργανικο!
|
||||
|
||||
![]()
Για εμένα κάνε το τέστ με μικρές δόσεις αμμωνίας. Κοίτα αν στην μηδενίζει και σου ανεβάζει τα NO3. Γενικότερα κοίτα για 2-3 συνεχόμενες ημέρες αν όντως έχεις στρώσει. Δοκιμή με ψάρια μην κάνεις γιατί ποτέ δεν ξέρεις. Έχω προσωπική εμπειρία με σκευάσματα (υποτιθέμενα έτοιμα βακτήρια) γι' αυτό στο λέω. Δεν ξέρω, ίσως να μην έφταιγε το σκεύασμα αλλά κάτι άλλο (ίσως εγώ) αλλά μετά από αυτά που έχω διαβάσει εδώ μέσα για τα έτοιμα βακτήρια καλύτερα να μην δοκιμάσεις με ψάρια ή και ακόμη αν επιμένεις να το κάνεις, να έχεις ένα δεύτερο ενυδρείο με στρωμένο φίλτρο ώστε να τα βάλεις αμέσως εκεί αν δεις ότι τελικά το σκεύασμα δεν έκανε δουλειά.
|
||||
|
||||
![]()
εδω δεν εξεταζουε το θεμα αν ειναι σωστο ή οχι να βαλουε ψαρια.
Με ενδιαφερει να κανω το στρωσιο ακριβως οπως εχει προδιαγραψει ο κατασκευαστης ωστε να βγουν τα αναλογα συμπερασματα. Εγω προσωπικα θα ηθελα να χρησιμοποιησω αμωνια για να γνωριζω και ποσοτικα τι κανω. Ομως καπου ειχα διαβασει οτι υπαρχει θεμα για την αμμωνια οχι γιατι δεν μπορει να διασπαστει αλλα γιατι δεν ξερουμε ποια ειναι η σωστη δοσολογια. Δυστυχως οι οδηγιες ειναι ασαφεις. Αν δεν βγαλω ακρη διαβαζοντας και οδηγιες ανταγωνιστικων προιοντων θα κανω το στρωσιμο βαζοντας αμμωνια 0.5ppm. |
|
||||
|
||||
![]()
καταρχην πρεπει να ξερουμε τι ακριβως γραφει πανω το μπουκαλι.να ξερουμε με τι δεδομενα ξεκινας δηλαδη,για να μπορεσει να βγει σωστο συμπερασμα.οσο σωστο γινεται δηλαδη,αν και παλι θα μας ξεφυγουν πραγματα ισως που δεν μπορουμε να υπολογισουμε.η sera λεει,(και δωστε προσοχη στα bold):
US Information for use sera filter biostart • Filter starter for freshwater aquariums. The wellness program for your tropical fish, goldfish and other living beings in the aquarium. sera filter biostart – Concentrate consisting of highly active micro organisms and enzymes that prepare nitrification by breaking down organic matter and accelerate the breakdown of sludge within the filter and the bottom material. Sludge is formed from uneaten food, fish waste and decomposing plant parts. Sludge inside the a - quarium causes unpleasant odors and adversely affects water parameters. • Accelerates biological sludge breakdown • Prevents sludge • Cleanses filter and bottom gravel • Better water conditions • Clearer water • Reduces maintenance efforts .... εβαλα το αγγλικο γιατι απτο ελληνικο δεν μου αναγνωριζει τους χαρακτηρες.μπορειτε να το διαβασετε εδω.δεν λεει πουθενα οτι περιεχει οποιαδηποτε μορφη νιτροποιητικων βακτηριων.λεει οτι τα "ευεργετει" στην αναπτυξη τους και μετα απο αυτη.με αλλα λογια το μαρκετινγκ λεει αλλα απο αυτα που λεει ο επιστημονας που εφηυρε το σκευασμα και τεχνιεντος,λενε το ιδιο πραγμα οποτε οσον αφορα το συγκεκριμενο προιον,δε νομιζω οτι θα πετυχεις αυτο που θελεις.αντιθετα,το Bio nitrivec η σερα λεει οτι περιεχει βακτηρια αλλα και την επιφανεια (σε υγρη μορφη)που θα αποικισουνε.οποτε αν προκειται να δοκιμασεις,δοκιμασε με εκεινο.![]() οσον αφορα το Filter biostart,μου φαινεται,εντελως -μα εντελως ομως-αχρηστο.τουλαχιστον για καινουριο ενυδρειο. |
|
|||
|
|||
![]()
φίλε ο εισαγωγέας αυτού του προϊόντος είναι
http://www.lionfish.gr/index2.html νομίζω πως εδώ θα βρεις αρκετές βοήθειες εγώ χρησιμοποιώ όλα τα προϊόντα αυτής της εταιρείας |
![]() |
Tags |
βακτηρια, κυκλος αζωτου, σκευασματα, στρωσιμο |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ενθυλακωση νιτροποιητικων βακτηριων - Βακτηρια εμποριου | delta66 | Γλυκό νερό - Γενικά | 4 | 15-03-11 23:36 |
Βοηθεια με μετρησεις, Δοκιμη προιοντος για πτωση ph+black water | Churu | Γλυκό νερό - Γενικά | 12 | 14-12-10 00:17 |
Χρηση βακτηριων απο ετοιμα μπουκαλακια. | Dimitrisss123 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 60 | 11-09-10 15:46 |
δοκιμη DIY CO2 | blondi | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 9 | 20-11-07 01:09 |