|
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
#1
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπερα παιδια,
μου ηρθαν σημερα οι δυο stc-1000 για να βαλω στα ενυδρεια μου. Εκανα προσεκτικα τις συνδεσεις στον πρωτο συμφωνα με τις ακριβεις οδηγιες του Σπυρου delta και μολις παω να τον βαλω στην πριζα να δω αν δουλευει, μπαμ η ασφαλεια! Τι μπορει να μην εκανα σωστα? Μερικες, εστω και αφελεις, λεπτομερειες για το πως εκανα τις συνδεσεις, μηπως βρεθει ακρη, μιας και δεν ειμαι ηλεκτρολογος, αλλα προσπαθω να το παλεψω: 1. Δεν εβαλα το προστατευτικο πλαστικο πισω, μιας και τα καλωδια τα εκοψα κοντα και δεν χωρουσε (στο επομενο θα το προβλεψω). Τα τυλιξα ολα με μονωτικη ταινια ομως. 2. Τις ακρες των καλωδιων, πριν μπουν στις κλεμες, τις εστριβα ολες μαζι, κανοντας ενα σωμα, ασχετα αν προερχονταν απο ενα ή περισσοτερα καλωδια. 3. Οταν το εβαλα στο ρευμα, θερμοστατης, ανεμιστηρες δεν ηταν συνδεδεμενα. Απλα ηθελα να δω αν ανοιγει ο ελεγκτης. 4. Οι συνδεσες σιγουρα εγιναν σωστα. Καμια παρατηρηση, για να μην εχω τα ιδια παλι? Υ.Γ.1: Υπαρχει περιπτωση να καηκε ο ελεγκτης, καλωδια κλπ? Υ.Γ.2: Παλι καλα δε με χτυπησε το ρευμα βραδιατικα!
__________________
|
#2
|
||||
|
||||
![]()
Απο τις κινησεις που λες ειναι σωστα αυτα που εκανες. Ειναι 110v η 220v? μηπως λεω σουστειλαν 110 κατα λαθος.
|
#3
|
||||
|
||||
![]()
Οχι, το τσεκαρα. 220V ειναι.
__________________
|
#4
|
||||
|
||||
![]()
Για να σου ρίχνει αμέσως την ασφάλεια κάπου κάνεις σώμα (φάση με ουδέτερο). Βγάλε όλα τα καλώδια και βάλε μόνο αυτά που χρειάζονται για να ανάψει ο ελεγκτής. Βάλτον στην πρίζα για να δεις αν όντως κάποιο καλώδιο σου έκανε σώμα ή φταίει το μηχάνημα.
__________________
|
#5
|
||||
|
||||
![]()
Μπορεις να βαλεις μια φωτο που να φαινονται κλεμες/συνδεσεις/καλωδια και που καταληγουν;
__________________
Οσα ξερει ο νοικοκυρης δεν τα ξερει ο κοσμος ολος... |
#6
|
|||
|
|||
![]()
Ή εχεις κανει καπου καποια λαθος συνδεση ή εχεις προβληματικο controler.
Με βαση τη συνδεσμολογια του Σπυρου εχω θεσει σε λειτουργια 4 STC-1000 και 3 Eliwell χωρις να εχω κανενα προβλημα ποτε. ![]() Γνωμη μου ξανα παρτα απο την αρχη. ![]()
__________________
«Το δις εξαμαρτειν ουκ ανδρος σοφου» |
#7
|
||||
|
||||
![]()
Να σου πω. Τον 2ο τον δοκιμασες; Δοκιμασε τον και αυτον. Αν και εκει εχεις θεμα τοτε κατι δεν παει καλα με τις κινησεις σου. Βαλε και μια φωτο.
|
#8
|
|||||
|
|||||
![]() Παράθεση:
τα πλαστικα προστατευτικα τα βαζουν μονο οι Ιαπωνες... κανενα προβλημα Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
![]() Παράθεση:
λοιπον, για να δουμε με απλα λογια και χωρις πολλα σχεδια πως δουλευει ενας οποιοσδηποτε controller: στην εισοδο 220 v βαζεις ταση, στην εισοδο του sensor βαζεις το σενσορακι, και οι επαφες χρησιμοποιουνται σαν να βαζουμε ενα διακοπτη σε σειρα με το θερμαντηρα και τα ανεμιστηρακια, οποτε διακοπτουμε το κυκλωμα στη μια γραμμη. Αν το κανες ετσι δε δικαιολογειται το μπαμ ![]()
__________________
![]() Βγαλτε τους μονομαχους απο τις γυαλες και τα δεκαλιτρα και βαλτε μεσα τον petshop-ά που σας το προτεινε. Γλυφτες ΔΕΝ υπαρχουν (λετε ο Αμαζονιος να εχει τζάμια) ? ![]() |
#9
|
||||
|
||||
![]()
Να προσεχεις να μη ακουμπανε μεταξυ τους τα καλωδια, εστω και τριχιτσες.
Κατι τετοιο εγινε μαλλον, αν δεν ηταν λαθος η συνδεση.
__________________
O delta66 δεν εχει καμια σχεση με επαγγελματα που αφορουν το ενυδρειο και δεν εξαρταται απο σπονσορες, επαγγελματιες και διαφημισεις.
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα. |
#10
|
||||
|
||||
![]()
Ποιος ξερει Σπυρο, πιθανο να προεξειχε καμια τριχουλα, μπαινουν πολλα καλωδια στις μικρες κλεμες. Τη δευτερη φορα εγιναν ολα πιο προσεκτικα.
Νικο, δεν το εχω καθολου ![]()
__________________
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Απορια με stc-1000 | terzen | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 4 | 29-10-11 16:56 |
ρυθμιση stc-1000 | bazelakos | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 3 | 11-08-11 01:31 |
Πρόσθετες λάμπες και ασφάλεια | mpoumpoula | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 21 | 24-01-11 20:31 |
''Δισκοπληξία'' με ασφάλεια ........... | Μάγγος Θωμάς | Δίσκοι | 48 | 02-02-06 09:22 |
Tα 1000 lt του gavroy !!! | γαυρος | Γλυκό νερό - Γενικά | 79 | 03-01-03 23:34 |