|
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπέρα σας....
Πήρα ένα βαρέλι (35 λιτρο) για να προετοιμάζω το νερό μου για τις αλλαγές του ενυδρείου μου (70λιτρο)... Εκτός από το βαρέλι πρέπει να πάρω θερμόμετρο και θερμοστάτη? Υπάρχει θέμα σχετικό που να περιγράφει τις οδηγίες? γιατί ψάχνω και δεν μπορώ να βρω... Σας ευχαριστώ πολύ |
|
||||
|
||||
![]()
κοιτα, το νερο της αλλαγης πρεπει να ειναι ιδιο με αυτο του ενυδρειου οποτε αν δε μιλαμε για χρυσοψαρα (που ετσι κι αλλιως δεν εχεις θερμαντηρα ουτε στο ενυδρειο) φυσιολογικα θες ενα θερμαντηρα τον οποιο δε χρειαζεται να τον εχεις αναμενο μονιμα σε ολη τη διαδικασια επεξεργασιας και παλαιωσης του νερου αλλα μονο τη μερα που θα κανεις την αλλαγη.
|
|||
|
|||
![]()
Έχεις να προτείνεις κάποιον?
Για περίπου 20 λίτρα (που θα είναι η αλλαγή), τι θα χρειαστώ? Το θερμόμετρο λογικά το βυθίζω μέσα και παρακολουθώ τη θερμοκρασία ανά τακτά διαστήματα? Σε ευχαριστώ πολύ |
|
||||
|
||||
![]()
Το τι εξοπλισμο θα χρειαστεις ειναι αναλογα γιατι ενυδρειο θες να τις κανεις και με τι τροπο θες να τις κανεις
πχ:μπορεις να γεμιζεις το βαρελι με νερο απο την προηγουμενη της αλλαγης και με την αντλια που θα το ριχνεις στο ενυδρειο να την αφηνεις να γυριζει μεσα στο βαρελι και πριν την αλλαγη να χρισιμοποιεις το μισο αντιχλωριο καθως το χλωριο του νερου εξατμιζετε και αν θες να κανεις black water ή να ριξεις ph χρισιμοποεις ενα μικρο φιλτρο με τυρφη!
|
||||
|
||||
![]()
Τι να προτεινω? μια αντισταση ειναι και για τα λιτρα που λες τα βαττ δεν παιζουν ρολο μια και οποιον και να παρεις απο αυτους που κυκλοφορουν υπερκαλυπτει τα λιτρα που θες να θερμανεις
|
||||
|
||||
![]()
Αυτο που εχω εγω στο ιδιο βαρελι 35 λιτρων και εχω πλεον κανει τις αλλαγες παρα πολυ ευχαριστες και χωρις κοπο ειναι:
- Κυκλοφορητη μικρο για να γυρναει το νερο μια-δυο ημερες που μενει στο βαρελι, ωστε να ωριμαζει και να μην παλιωνει http://www.petcumulus.gr/index.asp?p...oduct&pid=2269 - Θεμοστατη σχετικα μεγαλο για τα λιτρα (75w) για να ζεσταινει το νερο γρηγορα πριν την ωρα της αλλαγης. - Θερμομετρο για να σιγουρευτω οτι εχω ιδια θερμοκρασια με αυτο του ενυδρειου. Το βαζεις μεσα και παρακολουθεις ποτε θα πιασει τη θερμοκρασια που θελεις. - Αντλια ισχυρη για να σηκωνει το νερο απο το βαρελι στο ενυδρειο ευκολα: http://www.petcumulus.gr/index.asp?p...oduct&pid=1213 Απο τις καλυτερες αγορες που εχω κανει. Μεχρι προσφατα αναγκαζομουν να προσπαθω να σηκωσω το νερο με μικρη αντλια και το αποτελεσμα ηταν η να σηκωνω ολο το βαρελι για να φτασει το νερο στο ενυδρειο, ή να το βαζω σε μπετονακι, επειδη δεν εφτανε με τιποτα ψηλα. Το αποτελεσμα ηταν να εκνευριζομαι παντα! - Σωληνας 12/16 για συνδεση της αντλιας με το ενυδρειο. - Αντιχλωριο seachem prime λιγο πριν την αλλαγη. Αν και ουσιαστηκα το χλωριο εξατμιζεται αν μεινει το νερο καμια μερα στο βαρελι. Καλες αλλαγες! ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Θοδωρη πλεον δεν κανεις επεξεργασια και με τυρφη; Η λαθος θυμαμαι;
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
βαρέλια προετοιμασίας | maria1983 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 9 | 06-10-11 17:44 |
Βαρελάκι προετοιμασίας | Αλέξης6 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 6 | 02-10-10 17:51 |
Βαρέλι στη Θεσσαλονίκη? | zipo | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 8 | 20-01-10 12:38 |
Μεγάλο δοχείο προετοιμασίας νερού? | ChristosΒ | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 8 | 31-08-07 12:24 |