Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων

Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων Παρουσιάστε το κοινωνικό σας ενυδρείο!

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 22-10-12, 19:19
vlaxos80 Ο χρήστης vlaxos80 δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Κιλκις
Προεπιλογή Το ενυδρειο μου..

Καταρχην καλως σας βρηκα..ειμαι ο Δημητρης και ειμαι φυσικα αρχαριος στο θεμα ενυδρειων..σας παρουσιαζω κι εγω με την σειρα μου το ενυδρειο μου:

Πληροφορίες

Διαστάσεις:100χ30χ40
Όγκος:120 λιτρα
Κατηγορία:κοινωνικο φυτεμενο
Φυτά:anubias barteri var. angustifolia,Ceratophyllum demersum
Ψάρια / ¶λλα είδη:2 platy,1 guppies
Διακοσμητικά υλικά:ξυλο-πετρα
(χαλίκι, ξύλα κ.λ.π.)
Φόντο:
Φωτισμός:1χ25w
Διάρκεια φωτισμού:8 ωρες
Φιλτράρισμα:Aquael fan 3 plus
Θερμοστάτης:Aquael comfortzone AQn 150
Παροχή CO2:

Παράμετροι:

pH:7,2-7,4
Γενική σκληρότητα (GH):
Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):
Αμμωνία (ΝΗ3):
Νιτρώδη (ΝΟ2):
Νιτρικά (ΝΟ3):
Αλλαγές νερού:
Θερμοκρασία:26
¶λλες πληροφορίες:ειναι σε εξελιξη κατασκευη για καινουριο καπακι με φωτιστικο..2 λαμπες Τ5 25W η καθε μια...
Φωτογραφία:

το ενυδρειο ειναι ακομα στο στρωσιμο εχει 1 εβδομαδα και κατι που ξεκινησε να λειτουργει..εβαλα αντιχλωριο, βακτηρια και μπολι απο ενα αλλο ενυδρειο..απλα αντι να να στραγγιξω το σφουγγαρι στο δικο μου φιλτρο το εβαλα μεσα στο ενυδρειο και το αφησα στην γωνια ακριβως κατω απο το φιλτρο..tests ακομα δεν εχω κανει για να δω σε πιο σημειο βρισκομαι..εκανα μονο για το PH..αλλα θα αγορασω και θα το κανω συντομα..
επισης το ξυλο ακομα δεν εχει κατσει κατω.αν το αφησω επιπλεει..τωρα πιανει κοντρα επανω στο καπακι και δεν το αφηνει να σηκωθει..σε ποσο καιρο θα σηκωθει???
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 22-10-12, 19:35
Το avatar του χρήστη janickrules
janickrules Ο χρήστης janickrules δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: ημαθία
Προεπιλογή

λες οτι το ενυδρειο ειναι ακομα στο στρωσιμο!
αλλα λες οτι εβαλες και ηδη στρωμενο φιλτρο!

μηπως ειναι στρωμενο;

κατα τ'αλλα,το μεγεθος ειναι πολυ καλο,αλλα οπως πιθανον γνωριζεις,θα χρειαστει να αυξησεις τον αριθμο των ψαριων σταδιακα,καθως ζουν σε κοπαδακια/χαρεμακια!

και πρεπει να κανεις μετρησεις.ειδικα τωρα!
Παλιά 22-10-12, 20:05
Το avatar του χρήστη snakepanos
snakepanos Ο χρήστης snakepanos δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: θεσσαλονικη,Α Τουμπα
Προεπιλογή

Ολοι μας καποτε ειμασταν αρχάριοι,ωραιο το ενυδρειο σου ,βαλε καποια φυτα ακομα ταχειας αναπτυξεις να σε βοηθήσουν στο στρώσιμο.
Το ξυλο θα πεση μονο του ,ειναι θεμα εβδομαδας ,αναλογα το μεγεθος του.
Θα ελεγα να βαλεις και ανθρακα για 1 ,2 εβδομαδες αφου ειναι καινουργιο το ενυδρειο σου.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 22-10-12, 22:55
Το avatar του χρήστη beat89
beat89 Ο χρήστης beat89 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Ολλανδία
Προεπιλογή

Γεια σου Δημητρη.
Αν εχεις βαλει μπολι τοτε δεν εισαι στο στρωσιμο.
Το σφουγγαρι στραγγιξε το μεσα στο φιλτρο σου.Τοτε ουσιαστικα θα εχεις βαλει το μπολι.Κανε μετρησεις για αμμωνια νιτρικα και αναλογα προχωρησε σε αυξηση των ψαριων σου.
Βαλε 1 χαρεμι απο καθε ειδος.
3 θηλυκα - 1 αρσενικο.
Πολυ ομορφο ξυλο.Θα κατσει σε λιγο καιρο μονο του.
Βαλε μερικα φυτακια ακομα και εισαι σουπερ....
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 23-10-12, 01:24
vlaxos80 Ο χρήστης vlaxos80 δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Κιλκις
Προεπιλογή

το μπολι το εβαλα,αλλα αυτος που μου το εδωσε δεν μου ειπε να το βαλω μεσα στο φιλτρο..μου ειπε αστο σε μια γωνια του ενυδρειου σου για 1 εβδομαδα και θα κανει δουλεια..το κρατησα 5 μερες ετσι το σφουγγαρι του και το ειχα σφηνωσει ακριβως κατω απο το φιλτρο και μετα αφου εμαθα οτι επρεπε να το βαλω στο φιλτρο ανοιξα το φιλτρο μου και στραγγιξα το σφουγγαρι μεσα..αλλα περασανε 5 μερες απο την στιγμη που το εβαλα το σφουγγαρι..ειναι το ιδιο αυτο που εκανα με το να το εβαζα απευθειας μεσα στο φιλτρο???δηλαδη τωρα εχει γινει βιολογια η θελει ακομα???επισης ειχα ριξει και βακτηρια στην αρχη..αυριο θα παρω τεστ να δω σε που βρισκομαι ωστε να αρχισω να βαζω κι αλλα ψαρακια..και σιγα σιγα θα προσθετω και αλλα φυτα..
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 23-10-12, 01:39
Το avatar του χρήστη bloskas
bloskas Ο χρήστης bloskas δεν είναι συνδεδεμένος
Moderator

Περιοχή: Θεσσαλονικη
Προεπιλογή

τα σπαει η ριζα σου!!!!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 23-10-12, 01:39
Το avatar του χρήστη Skydiver
Skydiver Ο χρήστης Skydiver δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αθήνα, Νίκαια
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από vlaxos80 Εμφάνιση μηνυμάτων
το μπολι το εβαλα,αλλα αυτος που μου το εδωσε δεν μου ειπε να το βαλω μεσα στο φιλτρο..μου ειπε αστο σε μια γωνια του ενυδρειου σου για 1 εβδομαδα και θα κανει δουλεια..το κρατησα 5 μερες ετσι το σφουγγαρι του και το ειχα σφηνωσει ακριβως κατω απο το φιλτρο και μετα αφου εμαθα οτι επρεπε να το βαλω στο φιλτρο ανοιξα το φιλτρο μου και στραγγιξα το σφουγγαρι μεσα..αλλα περασανε 5 μερες απο την στιγμη που το εβαλα το σφουγγαρι..ειναι το ιδιο αυτο που εκανα με το να το εβαζα απευθειας μεσα στο φιλτρο???δηλαδη τωρα εχει γινει βιολογια η θελει ακομα???επισης ειχα ριξει και βακτηρια στην αρχη..αυριο θα παρω τεστ να δω σε που βρισκομαι ωστε να αρχισω να βαζω κι αλλα ψαρακια..και σιγα σιγα θα προσθετω και αλλα φυτα..
Αν δεν κάνεις μετρήσεις μόνο υποθέσεις θα κάνεις. Κάνε τα τέστ και αν πάρεις μηδενικές μετρήσεις σε Αμμωνία και Νιτρώδη και έχεις έστω και ελάχιστα Νιτρικά, τότε μάλλον κάτι έχεις κάνει . Το θέμα είναι του να τα βρεις όλα 0 . Στην περίπτωση αυτή τώρα. Αν η αμμωνία σου είναι όντως 0, τάισε λίγο παραπάνω και μετά από κάποιες ώρες ξαναμέτρα. Αν μετρήσεις ένα μικρό ποσοστό, ξαναμέτρα την επόμενη ημέρα. Αν είσαι στρωμένος, δεν πρέπει να μετρήσεις ούτε Αμμωνία αλλά ούτε και Νιτρώδη έστω και αν τα νιτρικά σου παραμένουν μηδενικά (λίγο δύσκολο αλλά μπορεί να συμβεί).

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές