|
![]() |
#1 |
Περίβλημα "βιολογικού" (;) φίλτρου
![]() Αξιολόγηση:
![]() Καλημέρα σας και καλώς σας βρήκα.
Είμαι πολύ πολύ αρχάριος στο "άθλημα" των ενυδρείων και θα ήθελα την βοήθεια σας σε ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω. Το ενυδρείο που έχω είναι χωρητικότητας 120 λίτρων και όταν το αγόρασα συνοδευόταν από ένα βιολογικό ( ![]() Είναι από αυτά τα φίλτρα που έχουν ένα πλαστικό περίβλημα και μέσα βάζεις την αντλία νερού, τον υαλοβάμβακα, τα κεραμικά δαχτυλίδια κλπ κλπ. Ελπίζω να καταλάβατε τι είδους φίλτρο εννοώ. Σε αυτό το φίλτρο λοιπόν, μου έχει σπάσει σε 2 σημεία το πλαστικό περίβλημα, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει σωστή ροή του νερού μέσα από το φίλτρο και να χρειάζεται να κάνω αλλαγές νερού στο ενυδρείο πολύ πιο συχνά. Ρώτησα σε 2-3 petshops και μου είπαν πως το πλαστικό περίβλημα δυστυχώς δεν πωλείται ξεχωριστά και θα πρέπει να αγοράσω ολοκληρωμένο φίλτρο με όλα τα συμπράγκαλα του. Γνωρίζετε μήπως εσείς αν μπορώ να βρω κάτι τέτοιο; Σας ευχαριστώ πολύ για όποια βοήθεια... |
|
Εμφανίσεις: 4698
|
|
||||
|
||||
![]()
καταρχην καλως ηρθες....υπάρχει κάποια περίπτωση να μας δειξεις καποια φωτό απο το φίλτρο σου καθώς και απο το σπασμένο κομμάτι του??ισως υπάρχει καποια πατέντα που μπορείς να κάνεις,αλλιως μαλλον θα χρειαστεί να αγοράσεις ενα καινουριο !
|
|
|||
|
|||
![]()
Ευχαριστώ πολύ για το καλωσόρισμα
![]() Την συγκεκριμένη στιγμή είναι δύσκολο να μπορέσω να σας δείξω κάποια φωτογραφία. Απλά αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί πρέπει να αγοράσω ολόκληρο νέο φίλτρο. Ένα πλαστικό περίβλημα είναι και όλα τα άλλα βγαίνουν και μπαίνουν. Και η αντλία νερού (αυτή μάλιστα την έχω αλλάξει γιατί αυτή που είχε από μαμά δεν ήταν τόσο δυνατή) και ο υαλοβάμβακας, και τα κεραμικά. Δεν είναι fixed κατασκευή... |
|
||||
|
||||
![]()
το φίλτρο σου ειναι κάποιας εταιρίας.?? επώνυμης?? δεν μπορώ να καταλάβω ακριβώς ετσι οπως το περιγράφεις πως ειναι το φίλτρο(υπαρχουν και παρα πολλα )και που ακριβως ειναιτο προβλημα ...αν δεν υπάρχει ανταλακτικό σου ξαναλέω ή καποια πατεντα ωστε να το διορθωσεις...ηαγορα ειναι μονοδρομος μαλλον...
|
|
||||
|
||||
![]()
ισως να υπαρχει ανταλλακτικο "κουτι" αναλογα τη μαρκα.αν ειναι juwel δηλαδη το ενυδρειο και το φιλτρο, νομιζω οτι υπαρχει.αλλα δεν βγαζουν ολες οι εταιριες ανταλλακτικα.σιγουρα θα συμφερει περισσοτερο να το φτιαξεις.αν δεν υπαρχει ανταλλακτικο η θα φτιαξεις αυτο που εχεις, η θα πας για καινουριο.δε γινεται αλλιως.εκτος αν βρεις κανενα μεταχειρισμενο εδω μεσα απο αγγελια...
βαλε μια φωτο εστω και απο κινητο αν δεν εχεις καμερα. |
|
|||
|
|||
![]()
Το ενυδρείο είναι αγορασμένο από Carrefour παλαιότερα.
Απλά για 2 χρόνια περίπου ήταν στην κούτα του και δεν το είχα χρησιμοποιήσει. Αν θυμάμαι καλά (επειδή δεν γράφει επάνω το ενυδρείο) η εταιρεία ήταν μια ιταλική. Αν σας βοηθαει αυτό σε κάτι... Το κουτί του φίλτρου όταν το αγόρασα είχε μέσα μόνο την αντλία νερού η οποία έβγαινε για να μπορεί να πλένετε κλπ. Τα υλικά για το φιλτράρισμα τα αγοράζω μόνος μου και τα βάζω μέσα. Για αυτό σας λέω οτι δεν είναι κάποια fixed κατασκευή. Απλά είναι ένα πλαστικό μαύρο κουτί που έχει πλάτος όσο περίπου και το πλάτος του ενυδρείου, και αυτό μπαίνει και βγαίνει από το ενυδρείο όποτε θέλεις. Με βεντούζες το κολλάς στο γυαλί του ενυδρείου. Έχει μέσα ένα "νοητό" δρομολόγιο που θα ακολουθήσει το νερό που ρουφάει η αντλία για να περάσει από τα υλικά για το φιλτράρισμα και αυτό είναι όλο... Μόλις βρεθώ στον χώρο που είναι το ενυδρείο θα προσπαθήσω να σας βγάλω μια φωτογραφία... ------------------------- Βασικά πως ακριβώς λέγονται αυτού του είδους τα φίλτρα μήπως βρω κάποια αντίστοιχη φωτογραφία στο net να σας δείξω; Είναι πράγματι βιολογικό όπως μου είχαν πει; Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Yngwiedis : 12-10-12 στις 09:54 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
τωρα που ειπες καρφουρ μας βοήθησες πολυ...
![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Πως μπορώ να "λυγίσω" μόνιμα σωλήνα φίλτρου; | aquaman | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 27 | 21-10-10 21:07 |
O Raven "πρασινισε" και ο "θρονος" οπως και το gab κανει το γυρο του κοσμου!!! | Γιώργος Κ | Ιστοσελίδες στο Internet | 37 | 23-08-10 22:10 |
..επιλογή "αθόρυβου" φίλτρου.. | makis_st | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 15 | 16-06-10 21:54 |