|
![]() |
#1 |
Νέο ενυδρείο
![]() Αξιολόγηση:
![]() Λοιπόν... Στίνω το ενυδρείο μου από την αρχή ξανά, και φαίνεται πως όλα βαίνουν καλώς. Έχω βάλει άμμο στο υπόστρωμα ποταμίσια με χαλίκι χαλαζιακό, έχω φυτέψει 5 φυτά, έχω και κερατόφυλο και pistia stratiotes να αιωρούνται (Thanks poppy!!!) και το έχω να δουλεύει 3 εβδομάδες με σταθερό φως 8 ώρες τη μέρα. Πήρα μπόλι 3 φορές, ρίχνω βακτύρια, ρίχνω λίγη τροφή κάθε 2 μέρες έχω κάνει αλλαγές στο νερό, και σήμερα έκανα τις πρώτες μετρήσεις. Μου βγήκε αμμωνία μάλλον 0,25 καθώς αυτό μας φάνηκε να είναι... (Το νερό της βρύσης είχε ακριβώς το ίδιο χρώμα) Σύμφωνα με το http://www.petgoldfish.net/ammonia-calculator.html
η ελεύθερη αμμωνία λόγω ph 8 και θερμ 28, είναι 0.016. Βάζω ψάρια??? Τι λέτε??? |
|
Εμφανίσεις: 2879
|
|
||||
|
||||
![]()
Μετρήσεις NO2 και NO3;
|
|||
|
|||
![]()
σορυ, δεν έχω προμηθευτεί ακόμα τέτοια τεστ...
|
|
||||
|
||||
![]()
τοτε δεν βάζεις ψάρια ακομα...
|
|
|||
|
|||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Έτσι δεν μπορεί να σου πει κανένας 100%, μόνο από τη μέτρηση της αμμωνίας. Τώρα αν το μπόλι ήταν καλό και έπιασε ίσως απλά να έχεις ρίξει υπερβολική τροφή, οπότε και με μια αλλαγή τη μηδενίζεις και βάζεις ψάρια, αλλά χωρίς τις άλλες μετρήσεις πάμε στα τυφλά.
|
|||
|
|||
![]()
θα ξανακάνω μετρήσεις την άλλη εβδομάδα, και θα σας πω. Τροφή ρίχνω 3 φυλαράκια κάθε 2 μέρες
|
|
||||
|
||||
![]()
αν ακομα δεν εχεις λεφτα για τεστ..παρε λίγο νερο και πήγαινε στο μαγαζί απο οπου ψωνίζεις ενυδρειακά να στο μετρήσουν...
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ενυδρείο μέσα σε ενυδρείο, θα δουλέψει; | Manuel | Bettas | 4 | 06-07-11 00:35 |