|
|
|||
|
|||
![]()
Φιλοι μου χτες βραδι μου ψωφισε ενα ψαρακι και το εβγαλα αμεσως εξω απο το ενυδρειο.
Εξωτερικα σημαδια ασθενειας δεν ειχε το ψαρακι. Τις τελευταιες μερας ηταν μονο σε μια γωνια στο ενυδρειο και ανεβαινε και κατεβαινε σιγα-σιγα.(καχεκτικο μου φαινοταν και δεν ετρωγε κ τιποτα) Θα συνηστουσατε να ριξω αλατι στο ενυδρειο μου (160 λτ) απλα για προληψη των αλλων ψαριων? Το PH ειναι 6,8, DH 10 Τα ψαρακια ειναι τα εξης: 3 Καρχαριακα (epaz) 3 Tinfoil 3 Tiger Barbs Αν Ναι, ποσο δοση να βαλω και για ποσο καιρο να το αφησω? Ευχαριστω. |
|
||||
|
||||
![]()
Συμπληρωσε αυτη τη φορμα με οσες περισσοτερες λεπτομερειες μπορεις, για να σε βοηθησει καποιος εμπειρος. Αν το ψαρακι που εχασες ειχε οντως ich, μπορει και να εξαπλωθει. Ειχε, οντως, ομως? Ή κατι αλλο?
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=14298 Περιμενε συμβουλες, μη βιαζεσαι χωρις να ξερεις τι εχουν τα ψαρακια σου.
|
|||
|
|||
![]()
Φιλε μου
οπως διαβαζω στο Theard "Αλατι και αγιος ο Θεος" δεν μπορω να κανω κατι κακο εαν χρησημοποιησω την δοση προφυλαξης / ελαφρα εντιμετωπηση ( 10γρ /10 λτ ή 20γρ /10 λιτρα.). Ητε ειχε ή δεν ειχε το ψαρακι την Ich. Το μονο που δεν ξερω εαν τα ψαρακια θα αντεξουν. ΥΓ. Ο υπολγισμος για το δικο μου ενυδρειο (160 λτ) οτι πρεπει να βαλω 21 κουταλια σουπας ή 11 κουταλια σουπας αλατι μου φαινεται υπερβολικος???? |
|
||||
|
||||
![]()
Γι'αυτο σου εγραψα να συμπληρωσεις τη φορμα, για να σε βοηθησουν οι εμπειροτεροι και να μην βαζεις αλατια στο κουτουρου, ταλαιπωροντας τα ψαρακια. Την αιτια του προβληματος πρεπει να βρεις για να την καταπολεμισεις, οχι μονο τα συμπτωματα. Καταλληλες συνθηκες νερου, ψαροσυνθεση κλπ. Αλλιως θα δημιουργουνται συχνα προβληματα, πιστεψε με και θα στεναχωριεσαι αδικα.
Αυτα απο εμενα, καλη συνεχεια.
|
||||
|
||||
![]()
τι καρχαριακια ειναι αυτα;;
αλατι δεν ριχνουμε ποτε για πλακα!! γραψε μας τις μετρησεις σου και κανε μια αναλυτικη παρουσιαση του προβληματος!
|
|||
|
|||
![]()
ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
1. ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΓΚΟΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ: 100x40x40 (160lt) 2. ΧΡΟΝΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ: 4 βδομαδες 3. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ (ΑΡΡΩΣΤΟΥ) ΨΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ: 2 Βδομαδες, γατοψαρο 4 βδομαδες 4. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ (ΒΑΘΜΟΙ ΚΕΛΣΙΟΥ): 26 5. ΨΑΡΙΑ (ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΣ ): 3 tiger barbs,3 tinfoil, 3 καρχαριακα http://fishprofiles.com/profiles/fre...nchos_bicolor/ 6. ΑΣΠΟΝΔΥΛΑ (ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΣ):0 7. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΑΛΛΑΓΩΝ ΝΕΡΟΥ (ΒΑΘΜΟΙ ΚΕΛΣΙΟΥ): 26 8. ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑΓΩΝ ΝΕΡΟΥ: 2βδομαδες 1/3 9. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΝΕΡΟΥ: 1 εβδομαδα πριν 10. ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΤΑΪΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΙΔΟΣ ΤΡΟΦΗΣ: πρωι βραδι (ταμπλετς βυθου(φυτικη-sera) / sticks (sera) 11. ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ 1. ΝΕΡΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ: pH: 7,1-7,2 DH : 10 KH: GH: ΝΗ3 (αμμωνια): 0,1-0,2 ΝΟ2(νιτρώδη): 0,1 - 0,2 ΝΟ3(νιτρικά): ο,1 -0,2 2. ΜΕΤΡΗΣΗ ΜΕ ΣΤΑΓΟΝΕΣ: ΣΤΙΚΣ: sera Ηλεκτρονική: ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ 1. ΨΑΡΙ(Α) ΠΟΥ ΕΠΑΣΧΑΝ: SEVERUM,ΓΑΤΟΨΑΡΟ (ΨΩΦΙΣΑΝ) 2. ΔΕΡΜΑ: ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΣΗΜΕΙΟ 3. ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΨΑΡΙΟΥ: Το severum δεν ετρωγε καθολου κ ανεβοκατεβαινε σε μια γωνια. Το γατοψαρο (ηλικιας περιπου 10 χρονων) καμμια παραξενη συμπεριφορα 4. ΠΕΡΙΤΤΩΜΑΤΑ (πχ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ, ΔΙΑΦΑΝΗ, ΧΡΩΜΑ): το severum λιγο μαυρο κατω απο το κεφαλι 5. ΑΝΑΠΝΟΗ (ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ Ή ΑΥΞΗΜΕΝΗ): φυσιλογικη 6. ΤΡΕΦΕΤΑΙ? ΕΧΕΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΟΡΕΞΗ? : το sereum oxi. 7. ΠΟΤΕ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ: πριν 4 μερες στο severum, φατοψαρο κανενα συμπτωμα. 8. ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: |
|
||||
|
||||
![]()
Μη ριξεις ουτε αλατι ουτε φαρμακα.
Οταν μεινει ζωντανο μονο το ενα καρχαριακι, θα λυθουν ολα τα προβληματα.
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Πως να ριξω το pH μου? | diamanths | ¶λλες κιχλίδες Ν. Αμερικής | 1 | 19-06-11 18:38 |
Απολύμανση και προληψη μια βοηθεια... | achisael | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 4 | 20-03-11 11:44 |
πως θα ριξω το ph μου? | B22 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 17 | 07-03-11 23:33 |
πως να ριξω το ph? | meas3467 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 3 | 12-03-09 15:06 |
Ποια Γαριδα για προληψη αλγης? | Dimis | Γαρίδες | 8 | 18-11-08 16:10 |