|
|
||||
|
||||
![]()
Καλημερα.
Εχω ενα ενυδρειο φυτεμενο 240 λιτρα και δεν ειχα ποτε μετρηση co2. Το νερο ειναι της βρυσης και εχω co2 συνεχεια σε λειτουργια με 60 φυσαλιδες το λεπτο. Εχθες εβαλα ενα πεχα κοντρολερ και την στιγμη που το εβαλα εδειξε πεχα 6.85. Σιγα σιγα μεχρι το βραδυ ειχε φτασει 7.4. Σημερα το πρωι ηταν παλι 7.4. Ειναι λογικο απο την στιγμη που δουλευε το βραδυ το co2 με σβηστα φωτα να μην εχει πεσει καθολου και να ειναι σταθερο; |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν μου ακούγεται λογική η διάφορα που έχεις στο ph.Μήπως δεν είναι καλιμπραρισμενο σωστά το controller η' μήπως τελειώνει το co2;Στο δικό μου η διάφορα είναι μεταξύ 0,1-0,2.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αν υποθεσουμε ότι είναι καλιμπραρισμένο σωστα, το 6,85 που έδειξε για αρχή ήταν πραγματικό ή του πέρνει καποια ώρα για να κάνει την μέτρηση (γιαυτό μετά από 3-4 ωρες πηγε στο 7,40)? Σαν τιμή στο 7,40 δείχνει να σταθεροποιημένο πια ύστερα από 12 ώρες (ειναι δυνατόν με συνεχη παροχη co2 να είναι στο 7,40? δηλαδη το νερο της βρύσης ποσο μπορεί να έχει?). Μου κάνει εντυπωση γιατί το πρωί περιμενα να το δω χαμηλότερα. η μπουκαλα είναι καιριούρια... |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν γνωριζω απο πεχαμετρα ,αλλα φανταζομαι θα θελει καποια για να δειξει.Αφου σταθεροποιηθηκε εκει,μαλλον αυτο ειναι το ph σου.Παντως οι 60 φυσαλιδες σε 240 λιτρα ειναι λιγες.Εγω σε 240 λιτρα εχω 90+ φυσαλιδες το λεπτο(ειναι full φυτεμενο)και εχω ph 6.5 και kh 6.Παιζει ρολο και η διαχυση.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Εγω οταν αλλαξα τροπο διαχυσης(τωρα κανω με κυκλοφορητη)επεσε το ph κατα 0,5 με την ιδια ποσοτητα co2.
|
|