|
Σαλιγκάρια ...και άλλα μαλάκια γλυκού νερού. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπέρα σε ολους τους φιλους του φορουμ! σημερα γυρισα απο τις διακοπες μου και ειδα το σαλιγκαρι που φαινετε στην φοτο, που νομιζω οτι ειναι του ειδους Zebra Nerite (διορθωστε με αν κανω λαθος), να αφηνει αυτη την μαυρη σαν κλωστητσα απο αβγα(
![]() Επισης, ανακαλυψα στο ενυδρειο μ εναν μικρο επισκεπτη που μαλλον ειχε μπει με καποια προσθεση ψαριου. Δειτε το στην φωτο και πειτε μου τι ειναι.. Το ενυδρειο δεν περιεχει προς στιγμην ψαρια καθως καποια που ειχα τα γυρισα στο κεφαλι του πετσοπα γιατι μου τα εβαλε μαζι με μονομαχο, και ο μονομαχος αφησε τον ματεο τουτο κοσμο. Τωρα εχω σαλιγκαρια μονο, apple snails, και αυτο που φαινετε στην φωτο. -Ευχαριστω, Γιάννης. |
|
||||
|
||||
![]()
Καλημέρα,
Ναι είναι Zebra Nerite. Τα αβγά των Zebra Nerite είναι άσπρα και τα κολλούν κυριολεκτικά σε οποιαδήποτε επιφάνεια εντός του νερού και είναι πολύ δύσκολο να αποκολληθούν αν δεν είναι στο τζάμι. Για κάποιους είναι αρκετά αντιαισθητικό χωρίς όμως να προκαλούν άλλο πρόβλημα. Για την εκκόλαψη χρειάζεται υφάλμυρο νερό οπότε αν δεις μικρά σαλιγκάρια στη πορεία σίγουρα δεν θα είναι Zebra Nerite. Ο λαθρεπιβάτης είναι ένα Melanoides Turbeculata. Πολύ χρήσιμο σαλιγκαράκι αφού θα σου κρατάει τον βυθό καθαρό από υπολείμματα τροφής και δεν πειράζει φυτά. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείς να δεις τα υπομνήματα από την συγκεκριμένη κατηγορία. Καλή συνέχεια ![]()
|
||||
|
||||
![]()
ο "μικρος επισκεπτης" σου ειναι το πιο χρησιμο ζωντανο που εχεις στο ενυδρειο σου μετα τα βακτηρια του φιλτρου. Αν εισαι τυχερος και αναπαραχθει θα εχεις παντα υγειεστατο βυθο (υπ οψην εγω ειχα αγορασει μερικα και σε αρκετα τσουγμενη τιμουλα, αν θυμαμαι καλα ενα 30ευρω ειχα δωσει για 4 αλλα ηταν αρκετα μεγαλα και με ικανοποιησαν με παρα πολλες γεννες)
|
||||
|
||||
![]()
30 ευρω για 4 "μικρους επισκεπτες"???
Ποιους εννοεις τα κωνικα?(Turbeculata)
|
||||
|
||||
![]()
τα Melanoides Turbeculata αλλα σε αρκετα μεγαλο μεγεθος (ακομα ζουν εδω και εναμισι χρονο και μου εχουν βγαλει παρα πολλα μικρα τα οποια μεγαλωνουν σιγα σιγα)
Δεν ξερω αν μου ποιασαν ελαφρως τον κ... αλλα τα ηθελα και τα πηρα ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Πω πωωω
Μου εχουν φαει μια περιουσια τα helena δλδ ![]()
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
zebra nerite snails | \/ag | Σαλιγκάρια | 4 | 23-03-11 17:05 |
Zebra nerite snail | Koninos | Σαλιγκάρια | 8 | 02-02-11 23:08 |
Βιντεακια απο τα Zebra Nerite Snails μου | mikenuke | Γλυκό νερό - Γενικά | 0 | 27-08-07 17:41 |