Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 08-08-12, 06:25
Vangelis21 Ο χρήστης Vangelis21 δεν είναι συνδεδεμένος
Banned

Περιοχή: ΑΘηνα
Προεπιλογή Ερωτησεις Για Εξωτερικα Φιλτρα, Επειγει!

Λοιπον παιδια,

Εισαγωγη:

Εχω 2 ενυδρεια που παιζουν ρολο στα ερωτηματα αυτα.

1) 590 λιτρα με χρυσοψαρα (εξωτερικα φιλτρα eheim 2217 & 202
2) 125 λιτρα με convicts (εξωτερικο φιλτρο jbl 120)

Προβλημα:

Χτες μου εσπασε ενα εξαρτημα απο την φτερωτη του JBL και τωρα δουλευει με μισο και σπασμενο εξαρτημα αλλα φυσικα δεν μπορω να το αφησω και να παω διακοπες ετσι. Οποτε ψαχνω να αλλαξω φιλτρο. Κατι που δεν βρισκω φιλτρο στις αγγελιες, κατι που τα καινουρια ειναι πανακριβα και δεν ειμαστε για τετοια, κατι που δεν προλαβαινω να το ψαξω πολυ το θεμα, ελεγα μηπως εβγαζα το ενα φιλτρο απο το 590αρι και να το βαλω στο 125αρι.

Ερωτησεις

1) Οπως βλεπετε στα λινκ
http://www.amazonios.gr/product_info...oducts_id=1519
http://www.amazonios.gr/product_info...oducts_id=1564
τα δυο φιλτρα που εχω στο μεγαλο φτανει και το καθενα μονο του για τα λιτρα του. Δε θα εχω καποιο προβλημα να αφησω μονο το ενα ετσι?

2) Θα εχω προβλημα αν βαλω τετοιο δυνατο φιλτρο σε μικροτερο ενυδρειο?

3) Το ενυδρειο με τα χρυσοψαρα ειχε περασει καποιες ασθενειες και δεν ειμαστε καν σιγουροι αν εχουν ξεπεραστει ακομα. Η ερωτηση μου λοιπον ειναι. Αν τελικα το κανω αυτο, υπαρχει περιπτωση να μεταφερω τιποτα ασθενειες απο το αλλο ενυδρειο στο μικροτερο?

Ευχαριστω
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 08-08-12, 06:44
Το avatar του χρήστη Nick74
Nick74 Ο χρήστης Nick74 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Περαμα
Προεπιλογή

Ρε Βαγγελη, αφου κι ο ιδιος λες πως δε θες να μπεις σε εξοδα γιατι δεν αγοραζεις ανταλλακτικο για το φιλτρο που εσπασες?
Τα προπελακια και τα αξονακια αναλωσιμα ειναι και εδω και προληπτικα τα αλλαζουμε καμια φορα αν δουμε υποψια deformation, και ειναι αρκετα φθηνα. (δεν ξερω τιμες για τα jbl βεβαια αλλα φανταζομαι δε θα ειναι ακριβοτερα απο τα eheim και τα fluval)
Παρε τηλ κανα καταστημα που ξερεις πως εχει jbl και δες αν το χουν.

Εκτος οτι για κατι ασημαντο εφερες την καταστροφη, θες να βαλεις και απο ενυδρειο που περασε ασθενειες φιλτρο σε αλλο που ειναι υγειες
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 08-08-12, 06:46
Banned

Προεπιλογή

Ρε συ Νικο ναι ΑΛΛΑ, κοντα μου εχω 3 πετ σοπ. Το ενα ειναι της γειτονιας και δεν εχει ΤΙΠΟΤΑ, τα αλλα δυο ειναι κλειστα για διακοπες! Τα καινουρια ψαρακια μπαινουν σημερα κι εγω φευγω για 2 εβδομαδες το σαββατο. Μακαρι να μπορουσα να ψαξω και να βρω την ευκολοτερη λυση.

Εκτος ολων αυτων, τη βλακεια αυτη της φτερωτης την εσπασα καθως προσπαθουσα να καθαρισω την φτερωτη γιατι η πιεση μου φαινεται πολυ χαμηλη.

Παμε να δουμε λιγο τις ερωτησεις που εχω κανει? Αν βρω ανταλλακτικο πριν βρω αλλο φιλτρο εννοειται πως αυτο θα κανω
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 08-08-12, 06:52
Senior Member

Προεπιλογή

πριν παμε στις ερωτησεις σου, καμια φορα και τα pet shops της γειτονιας μπορει να εχουν καποια πραγματα (αν και πιο δυσκολο βεβαια).
Απο κει και περα βλεπεις ποιοι εχουν jbl και τους παιρνεις τηλεφωνο αρχιζοντας απο τα μεγαλα μαγαζια του ειδους και οποιος ειναι πιο κοντινος πας και το παιρνεις. (γι αυτο λεμε παντα ενα ανταλλακτικο προπελακι και αξονακι, γιατι για παραξενο λογο αυτα σπανε παντα Σαββατο και μαλιστα λιγο αφου κλεισουν τα μαγαζια)

Οσο για την ερωτηση, ο πρωτος λογος που προσωπικα δε θα το εκανα ειναι επειδη πολυ προσφατα περασες dropsy και με αυτα δεν παιζουν. Αν δεν ειχα αλλη λυση θα προτιμουσα να πατενταρω το προπελακι οσο καλυτερα γινεται.

Επισεις κανοντας το θα αποδυναμωσεις τη βιολογια του αλλου ενυδρειου αισθητα αφου εχεις απ οσο θυμαμαι 20-22 χρυσοψαρα εκει μεσα
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 08-08-12, 06:54
Banned

Προεπιλογή

τωρα πια εχω 12 χρυσοψαρα εκει μιας και με τις αρρωστιες αποδεκατιστηκαμε. Ακομα περναμε σοκ στο σπιτι...

Παντως αν παιζει μια στο εκατομμυριο να μεταφερθουν αρρωστιες (ακομα και μετα απο καλο πλυσιμο-φυσικα το υλικο θα ειναι του μικρου ενυδρειου και οχι αυτου με τις αρρωστιες) δεν το ρισκαρω
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 08-08-12, 06:59
Senior Member

Προεπιλογή

με πλυσιμο δεν ξερω, με αποστειρωση δεν θα περασουν αρρωστιες, αλλα θα μπεις σε μεγαλο κοπο για ενα ανταλλακτικο που κανει το πολυ 5-7 ευρω.
Αν ηταν eheim βρισκεις και στα περιπτερα που λεει ο λογος, τωρα για jbl δεν ξερω αλλα τα μεγαλα μαγαζια λογικα εχουν (δεν ειναι δα και καμια μαρκα μεκαψες, ουτε καμια no-name κινεζια)
Το pet City εχει καποια jbl, παρτους ενα τηλεφωνακι να δεις
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές