|
Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων Συζήτηση για το στήσιμο και την διακόσμηση κοινωνικών ενυδρείων, προτάσεις για "σωστούς" συνδυασμούς ψαριών για τον αρχάριο και όχι μόνο |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Παρακαλώ να μου πείτε κάποιο καλό συνδιασμό ψαριών να βάλω μαζί με τα 5 λατρεμένα κόρυ μου !
![]() έχω 2 ενυδρεία α 100 λτ με χαλική στρόγγυλό - ξύλα β 150 λτ με φυτά - ξύλα - χαλίκη ( ακόμα στρώνει ) ευχαριστώ ! |
|
||||
|
||||
![]()
Αν λατρευεις τα cory πρεπει να τους βαλεις αμμο αντι για χαλικι και να τα κανεις μεγαλυτερη ομαδα.
Πολλα φυτα δεν θελουν. Βυθο ελευθερο θελουν και οχι εντονο φωτισμο Μετα βρισκεις και συγκατοικους (κατι που δεν χρειαζονται φυσικα τα ψαρια, για σενα θα μπουν)
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
ετσι θα υπαρχουν ψαρακια σε όλα τα επιπεδα.
|
||||
|
||||
![]()
ευχαριστώ γιανναρε !
το σκεφτομαι για τετρας αλλα θέλω κάτι πιο σπάνιο σε νοτιού αμερικής .......... ![]() ------------------------- ερώτηση ! αν βάλω κ 2-3 pimelodus pictus θα έχω προβλήματά ? ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη despot : 01-08-12 στις 01:18 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
δεν είχα ποτέ pimelodus pictus αλλά νομίζω οτι θα έχεις πρόβλημα. είναι δραστήρια ψαρια και θέλουν το χώρο τους... επίσης εχουν μεγάλο στόμα ![]() Καλυτερα να βάλεις περισσότερα κόρυ στα 150 λτ , όπως γράφει και ο delta666, με άμμο ξύλα φυτά και κάτι στην μεσαία ζωνη.....
|
|||
|
|||
![]()
Συμφωνώ με τον Delta66 και τον Yannis. Η άμμος είναι ότι καλύτερο για τα κόρυ. Βλέπω, αν ρίξω bloodworm και πέσει κάποιο στο βυθό, βουτάνε με το κεφάλι μέσα της να αρπάξουν το σκουλήκι. Καταλαβαίνεις τι γίνεται αν ο βυθός είναι από κοφτερά χαλίκια..
Το στρόγγυλο χαλίκι που λες πάλι δεν ξέρω τι κοκκομετρίας είναι. Που σταματάει η άμμος και που αρχίζει το χαλίκι δεν μπορώ να πω. Πάντως θεωρώ οτιδήποτε πάνω από 2mm σαν χαλίκι. Τα Pimelodus, αν και ποτέ δεν έχω φιλοξενήσει, από ότι έχω διαβάσει είναι ενεργητικά, άρα πάνε καλύτερα σε μεγαλύτερο ενυδρείο. Εξ'άλλου, αν κρίνω από τη φύση των γενειακών απολήξεων τους, μόνο με άμμο θα ένοιωθα ασφαλής. Μια εξαίρεση όσων αφορά τα φυτά. Για μένα οι ανούμπιες είναι πολύτιμες σε ένα ενυδρείο με κόρυ. Για τον λόγο ότι όπως γεννάνε τα θηλυκά πολλές φορές αφήνουν αυγά πάνω στα πλατιά φύλλα τους. Οπότε μπορείς απλώς να κόψεις το φυλλαράκι και να το βάλεις στο ενυδρείο-γεννήστρα. |
|
||||
|
||||
![]()
Tα cory μπορουν να επιζησουν και σε χαλικι που δεν ειναι κοφτερο, ομως δυσκολευονται στην ευρεση τροφης αφου αυτη βυθιζεται ευκολα και δεν μπορουν να σκαψουν και να την φτανουν τα ψαρια.
Σημαντικο για ενα λατρη αυτων των ψαριων, ειναι και το να βλεπει τη σωστη συμπεριφορα τους που ειναι πολυ ωραιο θεαμα με την αμμο να βγαινει απο τα βραγχια τους οσο την φιλτραρουν για τροφη, κατι που δεν μπορει να γινει με το χαλικι, ουτε μπορουν να βουτηξουν με το κεφαλι ολοκληρα μεσα.
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
corydoras trilineatus ή corydoras julii; | ΝΙΚΟΣ ΠΑΟΚ | Αναγνωρίσεις ειδών | 4 | 03-04-11 11:14 |
προταση για 230-250 λτ | Giwrgos23 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 16 | 21-03-06 13:26 |