|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Θα μου πείτε ψάρια εχει μέσα πως θες να μυρίζει
![]() Γιατί υπάρχει αυτή η μυρωδιά ; Όταν δουλεύουν και τα ανεμηστηρακια για την ψύξη τότε μυρίζει όλο το δωμάτιο άσχημα. Το ενυδρείο είναι 180 κοινωνικό και φυτεμένο. Επίσης δεν υπάρχει κάποιο ψόφιο ψάρι. |
|
|||
|
|||
![]()
τωρα ξαφνικα εγινε αυτο? ποσο καιρο δουλευει το ενυδρειο? τι αμμο εχεις?
|
|
|||
|
|||
![]()
εμενα μυριζε για αρκετους μηνες στο στρωσιμο γιατι ειχα αμμο θαλασσης. αλλα σιγα σιγα εφυγε εντελως η μυρωδια.
|
|
||||
|
||||
![]()
μήπως έχεις άλγη ή ακόμα χειρότερα κυανοβακτήριο; Αυτά μυρίζουν άσχημα.
|
|||
|
|||
![]()
Το ενυδρείο τρέχει πάνω από χρόνο και για βυθό έχει χαλίκι. Η μόνη άλγη που έχει είναι η πράσινη. Το φαινόμενο είναι έντονο τώρα το καλοκαίρι και γίνετε αισθητό λόγο της μεγάλης ροής αέρα από τα ανεμιστηρακια.
|
|
||||
|
||||
![]()
Βγάλε αν θέλεις μια φώτο να δούμε πως είναι...
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Τωρα αν η μυρωδια ειναι πολυ εντονη τοτε φταιει κατι αλλο.Δες κι αυτα που λενε τα παιδια (αν και μαλλον ολοι καταλαβαμε για ποια μυρωδια μιλας....) ![]()
|
||||
|
||||
![]()
το υγιες ενυδρειο δεν μυριζει!!!!!!
|
||||
|
||||
![]()
Μηπως ειναι υδροθειο αυτο που μυριζει???Αυτο εχω διαβασει οτι σχηματιζεται στον βυθο και οταν βγει στο νερο μυριζει σαν κλουβιο αυγο και ειναι πολυ επικυνδυνο για τα ψαρια
|
|
|||
|
|||
![]()
Λοιπόν... Απάντηση στους προλαλήσαντες..
Εγώ λέω να σοβαρευτείτε λίγο... Ένα ενυδρείο, ψάρια έχει μέσα, ψαρίλα θα βρωμάει, τί θέλατε να βρωμάει γουρουνίλα...; Τα ανεμιστηράκια με την εξάτμιση απλά βοηθούν στο να έρθει αυτή η μυρωδιά πιο έυκολα στη μύτη μας και να την αντιληφθούμε. Βάλε και την αυξημένη θερμοκρασία. Όλα αυτά συντελούν. Απάντηση στον ενδιαφερόμενο..: Η ψαρίλα είναι υγεία για το ενυδρείο. Ένα υγιές ενυδρείο επιβάλλεται να βρωμάει ψαρίλα και όχι κάτι άλλο. Η ψαρίλα, από την μυρωδιά του ψωφιμιού όμως διαφέρει, εκεί θα είχες πρόβλημα, αν έχεις κάποια ψωλιά/σπηλιά κλπ και σου είχε ψωφίσει ψάρι εδώ και μέρες και μύριζε, όχι τώρα. Απλά έβαλες τους ανεμιστήρες και μυρίζει πιο έντονα λόγω εξάτμισης. Απάντηση στο υδρόθειο..: Η αποχλωρίωση του νερού που κάνεις, επιτυγχάνεται με τη προσθήκη διοξειδίου του θείου στο ενυδρείο σου. Δηλαδή το αποχλωριωτικό έχει αυτή τη χημική ουσία που μυρίζει σαν κλούβιο αυγό και αυτή κάνει την αποχλωρίωση. Απλά οι βιομηχανίες το κρύβουν αυτό, βάζοντας και άλλες ουσίες μέσα, για να μη μυρίζει. Κάποια αποχλωριωτικά όμως, μυρίζουν λίγο, ιδίως αν περάσουν μήνες από το άνοιγμα. Είναι πολύ δύσκολο να δημιουργηθεί υδρόθειο στο ενυδρείο, γιατί ακόμα και να βρεθεί στο νερό, αυτό αντιδράει αμέσως με το οξυγόνο και παράγει καθαρό στοιχειακό θείο, το οποίο θολώνει το νερό και τελικά καθιζάνει στο πάτο. Οπότε δε παίζει. |
|
||||
|
||||
![]()
good wines.
@greenjanek Δεν μου λες ? Μυριζει ψαριλα μονο οταν ειναι ανοιχτα τα ανεμιστηρια και αφου εχεις ταισει? ![]()
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=Manuel;679301]Λοιπόν... Απάντηση στους προλαλήσαντες..
Εγώ λέω να σοβαρευτείτε λίγο... Ένα ενυδρείο, ψάρια έχει μέσα, ψαρίλα θα βρωμάει, τί θέλατε να βρωμάει γουρουνίλα...; Τα ανεμιστηράκια με την εξάτμιση απλά βοηθούν στο να έρθει αυτή η μυρωδιά πιο έυκολα στη μύτη μας και να την αντιληφθούμε. Βάλε και την αυξημένη θερμοκρασία. Όλα αυτά συντελούν.Το ενυδρειο αν μυριζει εχει θεμα.Τουλαχιστον τα δικα μου ενυδρεια,δεν μυρισαν ποτε,με εξαιρεση καποια στιγμη που ειχα κυανοβακτηριο,αλλα και παλι οχι εντονα.Τωρα το να σοβαρευτουμε το αφηνω ασχολιαστο.Ειμαι σιγουρος οτι δεν το εννοεις ετσι οπως ακουγεται. ![]() Απάντηση στον ενδιαφερόμενο..: Η ψαρίλα είναι υγεία για το ενυδρείο. Ένα υγιές ενυδρείο επιβάλλεται να βρωμάει ψαρίλα και όχι κάτι άλλο. Η ψαρίλα, από την μυρωδιά του ψωφιμιού όμως διαφέρει, εκεί θα είχες πρόβλημα, αν έχεις κάποια ψωλιά/σπηλιά κλπ και σου είχε ψωφίσει ψάρι εδώ και μέρες και μύριζε, όχι τώρα. Απλά έβαλες τους ανεμιστήρες και μυρίζει πιο έντονα λόγω εξάτμισης.Εγω πιστευω το αντιθετο.Αν μυριζει το ενυδρειο,υπαρχει καποιο προβλημα το οποιο θελει ψαξιμο.Και φυσικα αν ψοφησει ψαρι μεσα στο ενυδρειο και το αφησεις μεσα,το πολυ πολυ να σηκωσει αμμωνια αλλα και παλι δεν θα μυριζει,εκτος βεβαια αν ψοφησει κανα ψαρι 50 ποντων...... Απάντηση στο υδρόθειο..: Η αποχλωρίωση του νερού που κάνεις, επιτυγχάνεται με τη προσθήκη διοξειδίου του θείου στο ενυδρείο σου. Δηλαδή το αποχλωριωτικό έχει αυτή τη χημική ουσία που μυρίζει σαν κλούβιο αυγό και αυτή κάνει την αποχλωρίωση. Απλά οι βιομηχανίες το κρύβουν αυτό, βάζοντας και άλλες ουσίες μέσα, για να μη μυρίζει. Κάποια αποχλωριωτικά όμως, μυρίζουν λίγο, ιδίως αν περάσουν μήνες από το άνοιγμα. Είναι πολύ δύσκολο να δημιουργηθεί υδρόθειο στο ενυδρείο, γιατί ακόμα και να βρεθεί στο νερό, αυτό αντιδράει αμέσως με το οξυγόνο και παράγει καθαρό στοιχειακό θείο, το οποίο θολώνει το νερό και τελικά καθιζάνει στο πάτο. Οπότε δε παίζει. Εδω ο φιλος εννοουσε τα αερια που μπορουν να σχηματιστουν στο υποστρωμα(για αυτο λεμε οτι καλο ειναι να τρυπουμε το υποστρωμα)και βγαινουν με την μορφη φυσαλιδας,η οποια ειναι και επικινδυνη και για τα ψαρια και οχι για την μυρωδια του prime. [/QUOTE] ![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ενυδρείο μέσα σε ενυδρείο, θα δουλέψει; | Manuel | Bettas | 4 | 06-07-11 00:35 |
Γιατί μυρίζει το νερό το βράδυ; | catfish | Γλυκό νερό - Γενικά | 4 | 22-11-05 21:40 |