|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Σκέφτομαι να βάλω στο φυτεμένο ενυδρείο μου co2 μήπως μπορείτε να μου δώσετε κάποιες πληροφορίες σχετικά με τιμές - συντήρηση - λειτουργιά και οτι άλλο πιστεύετε οτι μπορεί να μου φανεί χρήσιμο ?
Το ενυδρείο μου είναι το rio 180. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ |
|
||||
|
||||
![]()
Γιατί δεν ξεκινάς αρχικά με ένα DIY σύστημα να σου βγει οικονομικά?
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Μέχρι στιγμής το ενυδρείο μου είναι full φυτεμένο αλλά μόνο με ανθεκτικά φυτά (ρίχνω και υγρό λίπασμα και βάζω και παστίλιες) αλλά επειδή θέλω να το προχωρήσω λίγο ακόμα είπα να βάλω και co2. Βασικά το σκέφτηκα το diy αλλά φοβάμαι μην κάνω καμιά βλακεία και καταστρέψω τα πάντα!!!!!!
|
|
||||
|
||||
![]()
Το κοστος αγορας κυμαινεται απο 60-80(μεταχειρισμενο)και φτανει και 200+ καινουριο(αναλογα τι περιλαμβανει το σετ).Τα βασικα ειναι μπουκαλα,μανομετρα με βελονοειδη βαλβιδα,ανεπιστροφη βαλβιδα και ενας τροπος διαχυσης.Απο κει και περα αν επιθυμεις,μπορεις να εχεις και ph controller και ηλεκτρομαγνητικη βαλβιδα.Η μονη συντηρηση που θελει ειναι αναγομωση της μπουκαλας οταν αυτη αδειαζει.Το ποτε θα αδειαζει εξαρταται απο το ποσα κιλα ειναι η μπουκαλα και ποσο διοξειδιο βαζεις στο ενυδρειο.Εγω ενδεικτικα με 6κιλη μπουκαλα σε 240λιτρα φουλ φυτεμενο,βγαζω περιπου 6 μηνες.Το κοστος αναγομωσης μου κοστιζει 15 ευρω.Αυτο το συστημα δεν εχει καμια απολυτως σχεση με τα diy.
|
||||
|
||||
![]()
εν βαλεις DIY βαλε 2 μπουκαλια σε σειρα(το ενα αδιο απλα για προστασια, με εχει σωσει 4-5 φορες μεχρι τωρα) και μετα την αντεπιστοφη.. και δεν πιστευω να εχεισ προβλημα, αυτο εχω τωρα, αλλα δεν εχει σταθερη αποδοση και μπορει να εχεισ προβλημα με αλγες.. γενικα παντοσ το diy δεν ειναι μονιμη λυση..
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Ο φίλος overlimit βέβαια δεν ρώτησε για φυτά. Το DIY CO2 μπορείς να το δοκιμάσεις χωρίς να το συνδέσεις στο ενυδρείο σου για να ξεπεράσεις το φόβο και σε αντίθεση με τις μπουκάλες, είναι σχεδόν απίθανο να σκοτώσεις τα ζωντανά σου με υπερδοσολογία! ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Είναι λίγο απίθανο να αντιμετωπίσεις σοβαρό πρόβλημα με DIY. Πλέον κυκλοφορούν και μετρητές φυσαλίδων που μπορείς να χρησιμοποιήσεις σε DIY (εγώ έβαλα και ρυθμιστή ροής, χωρίς πρόβλημα) και έχεις ένα κόστος κατασκευής 5-10 ευρώ και από εκεί και πέρα 1 ευρώ το γέμισμα κάθε μήνα σχεδόν. Τι λίπασμα χρησιμοποιείς;
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|