|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Μετά από την τοποθέτηση της ΑΟ ξεκίνησα να αλλάζω το νερό ώστε να κατεβάσω το kH και στην συνέχεια να πέσει σταδιακά το pH.
Στο ενυδρείο είχα kH 8 και ήθελα να την κατεβάσω στο kH 4. Ρώτησα μερικούς φίλους και μου είπαν ότι οι αλλαγές που θα κάνω να είναι 50% ΑΟ + 50% βρύση στο νερό που αλλάζω κάθε εβδομάδα (περίπου 50lt). Είπα να μετρήσω το νερό του ενυδρείο πριν το αλλάξω για να έχω συγκριτικό μέγεθος κάθε εβδομάδα. Ακολουθούν οι μετρήσεις: 1. Μέτρηση ενυδρείου kH 8 στις 21/04 2. Αλλαγή νερού 30% - (15% βρύση + 15% ΑΟ) στις 22/04 3. Μέτρηση ενυδρείου kH 4 στις 29/4 (μέτρησα δυο φορές μήπως έκανα λάθος) 4. Αλλαγή νερού 30% - (15% βρύση + 15% ΑΟ) στις 29/04 5. Μέτρηση ενυδρείου kH 4 στις 02/05 Η απορία ότι έπεσε απότομα στο 4 και αναρωτιέμαι ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
απο οτι νομιζω αμα στρωση το ενυδρειο και αμα χρεισιμοπιεις νερο α.ο. πεφτει ασταματητα...
αλλα μιπος αλλαξες κανενα προφιλτρο?? αλλα ειναι καλη η διαφορα για το ποσοστο που αλλαξες στης αλλαγες |
|
|||
|
|||
![]()
Δηλαδή με 15% ΑΟ στα 170lt η kH από 8 μπορεί να πέσει στο 4 μόνο με μια αλλαγή?
Μου φαίνεται παράξενο... |
|
|||
|
|||
![]()
και εμενα μου φενεται καπος....
|
|
||||
|
||||
![]()
Κάποια από τις μετρήσεις είναι λανθασμένη. Από τη στιγμή που είναι καθαρά αναλογικά τα ποσά δε γίνεται. Για να πέσεις στο μισό θα έπρεπε να αλλάξεις το μισό νερό με όσμωσης. Εκτός βέβαια αν έριξες κάποιο οξύ στο ενυδρείο σου, που δεν το νομίζω! Η GH και το TDS έπεσαν ομαλά; Είδες περίεργη συμπεριφορά μετά την αλλαγή στα ψάρια;
|
|||
|
|||
![]()
Η gH έπεσε μια μονάδα.
Το TDS που μέτρηση ήταν στο ενυδρείο 148. Τα ψάρια μια χαρά, καμία περίεργη συμπεριφορά. Μέτρησα δυο φορές γιατί και εμένα μου φάνηκε περίεργη η πτώση. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αλλαγή νερού. | magman | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 13 | 28-01-11 21:45 |
Αλλαγή νερού και ΝΟ3 | magman | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 09-08-10 14:56 |
Αλλαγή νερού | GIAN_NIKOLA | Γλυκό νερό - Γενικά | 32 | 14-01-09 23:19 |
Αλλαγή νερού | ramsys | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 23-05-07 12:01 |
R/O & Αλλαγή νερού | silveraro | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 9 | 11-09-05 19:25 |