|
![]() |
#1 |
Στρώσιμο ενυδρίου (χρειαζονται φυτά?)
![]() Αξιολόγηση:
![]() Γεια σας,
έχω ένα ενυδρείο 25λ και θα ήθελα να ρωτήσω αν κατά το στρώσιμο είναι καλό να έχω φυτά ήδη απ την πρώτη μέρα μέσα? Σκέφτηκα πως αφού τα βακτήρα αναπτύσονται πιο γρήγορα σε υψηλές θερμοκρασίες 29-30 βαθμών και με κλειστό το φως θα ηταν καλύτερα για πιο γρήγορο στρώσιμο να μην τοποθετήσω απ την αρχή του στησίματος του ενυδρείου φυτά όπως λένε οι οδηγοί στησίματος. Ωστόσο όμως διάβασα επίσης πως τα φυτά βοηθούν στο να απομακρύνονται διάφορες επιβλαβείς ουσίες κατά το στρώσιμο? Τι είναι τελικά το σωστό? Ποια στιγμή θα ήταν καλό να τα τοποθετήσω? Με την πρώτη αλλαγή νερού κατα την ολοκλήρωση του στρωσίματος ή νωρίτερα? |
|
Εμφανίσεις: 3850
|
|
||||
|
||||
![]()
Μην τα βαλεις με θερμοκρασια στους 30, δεν θα αντεξουν, ιδιως οι βαλλισνεριες (παθων). Κριμα να τα χασεις ακομα δεν τα εβαλες. Εγω τα ειχα βαλει προς το τελος του στρωσιματος, οταν εμφανιστηκαν νιτρικα και κατεβασα θερμοκρασια.
Τωρα στο ερωτημα σου για το αν τα φυτα απομακρυνουν βλαβερες ουσιες, θα σου απαντησουν οι εμπειροτεροι. Αυτη τη δουλεια, παντως, νομιζω οτι θα στην κανει ο ανθρακας μια χαρα, γι'αυτο τον βαζουμε τον πρωτο μηνα.
|
||||
|
||||
![]()
Σωστά τα λέει ο nazgul.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ειναι προτιμότερο να εχω φυτά απ την πρώτη μέρα και να έχω χαμηλή θερμοκρασία ή να κάνω όπως το σκέφτηκα και όπως μου προτείνει ο nazgul να περιμένω τα νιτρικά να ανέβουν να κατεβασω θερμοκρασία και να αρχήσω να φυτεύω? Βασικά αυτό λεω να κάνω.. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
για τον άνθρακα έχω διαβάσει κάνει την δουλειά του μέσα σε 2-3 μέρες και μετά καλό ειναι να τον αντικαταστήσω με siporax mini..
Αν είναι έτσι απλά θα τον κρατήσω για ένα μήνα. απλά θα κόψω το μπλε σφουγκάρι στα 2 για να χωρέσω και λίγο siporax... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αυτα ομως, ειναι η "τροφη" των βακτηριων. Αν εχεις ψαρια μεσα στο ενυδρειο, τα φυτα βοηθανε (λιγο) τα ψαρια, οχι τα βακτηρια. Επισης για οξυγονωση (που ειναι απαραιτητη για τη νιτροποιηση), δεν ειναι αναγκαια τα φυτα. Θα εχεις και με την αναταραξη της επιφανειας του νερου. Θερμοκρασια 29-30 ειναι ιδανικη για το στρωσιμο. Καποια πιο δυσκολα φυτα δεν θα πανε καλα εκει. Φυτα βαλε οταν μηδενισουν αμμωνια νιτρωδη και μετα κανε την αναλογη ποσοστιαια αλλαγη νερου, για να πεσουν και τα νιτρικα σε χαμηλη τιμη και ριξε και τη θερμοκρασια σταδιακα στην καταλληλη για το ψαρι που θα διατηρησεις. Κλειστο φως δεν ειναι απαραιτητο. Καθ'υπερβολη μπορεις να το κρατησεις κλειστο τις πρωτες 2-3 μερες. Οι UV ειναι το προβλημα.
|
||||
|
||||
![]()
Αχ τέλεια!!! Σε ευχαριστώ πάρα πολυ delta!!! Ακριβώς αυτό θα κάνω! Λύθηκαν όλες οι απορίες μου!
|
|
||||
|
||||
![]()
Περισσοτερες πληροφοριες για τους παραγοντες που επηρεαζουν εδω http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=55933
|
||||
|
||||
![]()
Έχω λίγο παραξενευτεί με τις μετρήσεις μου..Έστησα το ενυδρείο στις 27/4 βράδυ και πρόσθεσα λίγη τροφή σε μια απόχη την οποία έβαλα στο νερό με τρόπο που να μην πέφτει η τροφή από αυτή. Έκανα μετρήσεις και βγήκαν τα κλασικά ενός νέου ενυδρείου δλδ:
NH3/4: 0 NO2: 0 NO3: ~10 (νερό βρύσης θεσνίκης) Την επόμενη μέρα 28/4 απόγευμα έκανα μετρήσεις και μου βγήκαν πολύ καλά όπως το περίμενα και είχα διαβάσει πως θα είναι: NH3/4: 0.5mg/l με 1mg/l ΝΟ2: 0 ΝΟ3: ~10 Σε αυτή τη φάση καθώς είδα αυτές τις μετρήσεις λέω δε ριχνω και το υγρό με τα βακτήρια που μου πλάσαρε ο πετσοπας? Σκέφτηκα πως ίσως να επιταχύνει κάπως τη διαδικασία πάντως ότι κακό δεν θα μου έκανε απ ότι διαβάζω. Δεν περίμενα να γίνει τπτ το ιδιαίτερο.. Όμως την επόμενη μέρα (29/4) 24 ώρες ακριβώς απ τη στιγμή που έβαλα τα βακτήρια και αφού είχε ξεθολώσει το νερό από το σκεύασμα βακτηρίων (sera bio nitrivec) επανέλαβα τις μετρήσεις και βγήκε: ΝΗ3/4: 0 (ξεκάθαρα κιόλας) ΝΟ2: 0 ΝΟ3: ~10 Σήμερα πάλι 30/4 είχα ακριβώς τις ίδιες μετρήσεις με χθες.. Κανονικά δεν θα έπρεπε να έχω ακόμη αμμωνία? Τροφή βάζω κάθε 2-3 μέρες για να προλαβαίνει τα αποδομηθεί... κάνω κάτι λάθος? Τα τεστ μου είναι κομπλέ απο ημ.λήξης και είναι όλα της Sera και υγρά.. |
|
||||
|
||||
![]()
Εχει νιτρικα η βρυση σου?
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Πρόβλημα με φυτά κατά το στρώσιμο . | MINA | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 22 | 02-07-08 20:26 |
Ερώτηση για το στρώσιμο του ενυδρίου!!!! | flying_guardian | Αρχάριοι γλυκού νερού | 8 | 17-01-08 17:25 |
ΑΡΧΑΡΙΟΣ! στρώσιμο με ή χωρις φυτά? με ή χωρις αμμο και πέτρες? | sakisballoons | Αρχάριοι γλυκού νερού | 25 | 20-12-07 13:09 |
Φυτά/Στρώσιμο <---- Βοήθεια!!!!! | Neoklis | Αρχάριοι γλυκού νερού | 18 | 08-03-07 20:38 |
Στρώσιμο μαζί με φυτά | Βίκυ | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 2 | 13-02-05 12:54 |