|
|
||||
|
||||
![]()
Eχω αυτο το πεχαμετρο:http://www.ebay.com/itm/250995577425...84.m1497.l2649
Kαι στην συσκευασια δινει 2 φακελλακια με σκονες που τις διαλυεις σε 250ml νερου την καθε μια, και σου δινει νερο συγκεκριμενου ph 4 και 6,86. (στους 25°c) Επειδη δεν γραφει στις οδηγιες τιποτα για το νερο, η λογικη λεει οτι το ph του νερου που θα διαλυθουν πρεπει να ειναι μηδενικο, η με αλλα λογια να ειναι νερο οσμωσης. Σωστα; Καποιος που να το εχει;
|
||||
|
||||
![]()
Το pH του καθαρού νερού είναι 7 (στους 25°C). Και ναι, καλύτερα σε νερό όσμωσης από νερό βρύσης.
|
|
||||
|
||||
![]()
Σκεφτηκα, μιας και το νερο οσμωσης εχει σχεδον μηδενικες σκληροτητες, με το που θα πεσει η σκονη, μιας και δεν υπαρχει ο ρυθμιστης (kh) θα παρει αμεσως την τιμη που οριζει η σκονη, ετσι δεν ειναι;
|
||||
|
||||
![]()
Ναι σε καθαρό νερο, απο οσμωση ειναι καλύτερα.
Εχω το ίδιο , αλλα δεν χρησιμοποιησα τις κινεζικες σκονες ,εχω της american marine ,αυτα http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=516 ph 4 και . ph 7 Αυτο που με παραξένευσε ειναι οτι στην αποθηκευση του δεν πρεπει να είναι βρεγμένο, η σε νερό μέσα. Ενω στους ph controler το ηλεκτροδιο αν στεγνωσει χαλαει.. |
|
||||
|
||||
![]()
Το εχεις συγκρινει με κατι αλλο να δεις πως παει απο ακριβεια;
Φανταζομαι το διαλυμα που φτιαχνεις με την σκονη να μην αλλοιωνεται ε;
|
||||
|
||||
![]()
Συγκρινωντας με τον controller που έχω με ηλετκροδιο της american marine, μετά απο 2-3 μέρες ψιλοχάνει , της τάξης του 0,1 -0,2 , θελει συχνά καλιμπράρισμα.
Για την σκόνη δεν ξέρω αλλα αν δεις το λινκ που σου εστειλα , εχουν φθηνα της american marine και το καλό ειναι οτι είναι ετοιμα υγρά δεν ειναι σε σκόνες. |
|
||||
|
||||
![]()
Όσο καθαρότερο το νερό, τόσο πιο κοντά στην ονομαστική τιμή που αναφέρεται πάνω στο φακελάκι που θα χρησιμοποιήσεις. Καλό ανακάτεμα για να διαλυθεί καλά η σκόνη.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
καλιμπραρισμα eliwell | steady | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 16 | 30-10-16 11:47 |
Καλιμπραρισμα Phμετρου | achisael | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 22 | 21-05-15 11:33 |
σκονη για καλιμπραρισμα PH meter | jimmis1974 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 5 | 23-09-11 23:20 |
καλιμπραρισμα η ηλεκτροδιο | paco | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 21 | 27-02-09 11:44 |
ph monitor καλιμπραρισμα ? | nikman | Λοιπός εξοπλισμός | 12 | 09-01-07 09:34 |