|
|
||||
|
||||
![]()
Στο ενυδρειο σου υπαρχουν πιο πολλες συγκεντρωσεις στερεων.
|
||||
|
||||
![]()
εχεις ασβεστολιθικες πετρες ή/και χαλικακι και σου ανεβαζουν τις μετρησεις tds στο ενυδρειο...
|
|
||||
|
||||
![]()
εκτος απο αυτα που προαναφερθηκαν,εχε στο νου σου οτι επηρεαζει και η εξατμιση.ακομα και αν ειναι λιγη(λογω κρυου τωρα),το νερο εξατμιζεται, αλλα τα διαλυμενα στερεα (ασβεστιο,μαγνησιο κλπ) σε αυτο,μενουν στο ενυδρειο.καθε φορα που κανεις αναπληρωση με νερο βρυσης η συγκεντρωση θα ανεβαινει.
αν δεν θες προς το παρον να χρησιμοποιησεις ΑΟ για τις αλλαγες ρουτινας,εγω θα τη χρησιμοποιουσα εστω για την αναπληρωση... ετσι θα αποφυγεις την μεγαλη καταναλωση μεχρι να φτιαξεις το θεμα που λες για το βρωμικο νερο και θα αποφυγεις και τη χρηση απιονισμενου,που για μενα δεν αξιζει το ρισκο μιας και την εχω πατησει μια φορα με δαυτο(νομιζω).... ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Πως γίνεται όμως να έχω τις παρακάτω μετρήσεις pH: 7.5 - 7.7 (υγρό τεστ από API) Γενική σκληρότητα (GH): 8 (υγρό τεστ από SERA) Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): 4 (υγρό τεστ από SERA) |
|
||||
|
||||
![]()
αυτες ειναι στο ενυδρειο υποθετω?δε δινεις και καμια προσφατη της βρυσης?επισης τα τεστ σκληροτητας που εχεις,δεν τα πολυεμπιστευομαι.θυμασαι οταν μετρησαμε της βρυσης με τα api ειχαν ενα ολοκληρο βαθμο αποκλιση στην KH και νομιζω λιγο παραπανω στην GH(πιο ψηλα δειχναν τα api)
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
PH meter | Belafode | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 16 | 17-07-11 00:49 |
TDS METER | kospets | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 1 | 02-08-10 16:01 |
tds meter ph meter | harris samos | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 0 | 14-09-09 21:20 |
ph meter | SPACE | Λοιπός εξοπλισμός | 3 | 12-02-09 16:36 |