|
|
|||
|
|||
![]()
Προχθές παρατήρησα στο μονομαχούλη μου αρχικά στάδια φιν ροτ
![]() η συμπεριφορά του δεν έχει αλλάξει καθόλου, τρώει, κινείται κανονικά, και ξεκίνησα από χθες θεραπεία με melafix. ¶μα δω ότι δεν συνέρχεται πότε βάζω αλάτι? Το κάνω μπάνιο ή βάζω στο ενυδρείο? Να προμηθευτώ μήπως καμιά αντιβίωση? Αν ναι τι? Δε θέλω να πεθάνει το αγαπώ πολύ ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Κανε σωστα την θεραπεια και θα στρώσει.
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπερα Ιωαννα! Αν μπορεις συμπληρωσε τη φορμα για τις ασθενειες! Μη κανεις κινησεις πανικου! Δες με το μελαφιξ τι θα γινει!!
Γνωμη μου να χαμηλωσεις σκληροτητες και Ph του νερου (λογικα τον εχεις σε νερο βρυσης)
|
||||
|
||||
![]()
Θεωρείται ότι γενικά το υψηλό pH ευνοεί την εμφάνιση fin rot στους μονομάχους δυστυχώς..
|
|
|||
|
|||
![]()
Το μόνο που κάνω είναι να ρίχνω απιονισμένο νερό σε κάθε αλλαγή.
Το ph είναι όντως υψηλό 7,6 αν θυμάμαι καλά. Τα ξερά φύλλα θα κάνουν δουλειά? (πλατανόφυλλα κτλ.) Τύρφη δε χρησιμοποιώ, το φίλτρο μου είναι αερόφιλτρο μπορώ να βάλω? Θα ψάξω στο ιντερνετ για φύλλα κατάπα αλλά δεν έχω βρει από ευρώπη αν ξέρει κανείς κανένα site να παραγγείλω... Αλλαγές δεν αμελώ ποτέ. Έχω πολύ λίγα νιτρικά παίζει ρόλο αυτό? |
|
||||
|
||||
![]()
εχω κανει 8εραπεια σε τιγρακια που και αυτο 8ελουν μαλακο νερο και το μελαφιξ σε μενα εκανε δουλεια...... αλλα ειχα βαλει και αλατι απο την πρωτη μερα τις θεραπειας......... βεβαια τα τιγρακια εχουν πιο μικρη ουρα και γενικα ειναι πολυ ανθεκτικα...... αλλα λογικα αν αρχισες θεραπεια στα πρωτα σταδια θα το προλαβεις....... ρωτα αν μπορεις να βαλεις αλατι..... γιατι εγω δεν το εχω κανει σε μοναχο αν και νομιζω οτι δεν υπαρχει προβλημα!!!! περαστικα!!! ποσα χρονια τον εχεις????
|
||||
|
||||
![]()
το μελαφιξ κανει αριστη δουλεια μην ανυσηχεις και εγω εχω δοκιμασει το φαρμακο αυτο ειναι φυσικο μιγμα απο εκχιλισματα φυτων
θα του κανει καλο ακολουθησε τις οδηγιες στο μπουκαλι και σε μια βδομαδα πες μας πως πηγε
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
ασχετο-σχετικο:
τα catappa θελουν καποια "προετοιμασια" πρωτα,ή κατευθειαν "μπλουμ" μεσα στο ενυδρειο;
|
|||
|
|||
![]()
Το ψαράκι έχει τα χάλια του. Ιδού:
![]() Έχει αρχίσει να μοιάζει με θυληκό ![]() Τη δευτέρα ξενικάω θεραπεία με πιο δυνατή αντιβίωση γιατί δεν το βλέπω να τη βγάζει... |
|
|||
|
|||
![]()
Αύριο τελειώνει η θεραπεία με myxazin. Κανένα σημάδι βελτίωσης.
Επειδή δε λέει στο μπουκαλάκι, τι αλλαγή νερού κάνω? Να υποθέσω ότι το myxazin καταστρέφει τη βιολογία του φίλτρου? Μου είπαν όχι αλλά χλωμό μου φαίνεται. |
|
||||
|
||||
![]()
Ιωαννα μια ερωτηση, η καταστροφη της ουρας του σταματησε ή οχι?
Αν ναι τοτε ισως θελει το χρονο του για να αρχισει να ξαναβγαζει και ισως βοηθουσε καμια πολυβιταμινη. Αν οχι, και συνεχιζει εστω και ελαχιστα τοτε πλεον τα melafix, pimafix, αλατια, esha2000 κτλ δε βοηθανε γιατι προφανως η κατασταση ειναι περα των δυνατοτητων τους (αυτα ειναι ηπια φαρμακα, τα δυο πρωτα ειναι για να δυναμωσουν το ανοσιοποιητικο και δρουν και ως ελαφρα απολυμαντικα, και τα δυο δευτερα ειναι καθαρα απολυμαντικα) και θελει ισχυρα φαρμακα. Προσωπικα δε μπορω να συστησω κατι απλπα πιστευω πως χρειαζεται καποια ερυθρομικινη η αλλο δυνατο αντιβιωτικο. Το myxazin ειναι κι αυτο ηπιο φαρμακο θεραπειας ευρεως φασματος, κατι που σημαινει πως δρα οπως τα προηγουμενα, και ΙΣΩΣ να ειναι λιγο ισχυροτερο μια και αναγραφει οτι μπορει να βλαψει τις γαριδες, οποτε λογικα οντως δεν πρεπει να κανει ζημια στη βιολογια, αλλα προφανως δεν ειναι ικανο και να αντιμετωπισει τη δικη σου περιπτωση. Προσωπικα παραλληλα με οποιαδηποτε θεραπεια θα φροντιζα σταδιακα να χαμηλωνα το ph οσο παιρνει (γενικα ειμαι υπερ του χαμηλου ph και στους μονομαχους σε κανονικες συνθηκες το κραταω περιπου 6 - 6,5 ) |
|
||||
|
||||
![]()
το ph πρεπει να χαμηλωσεις.
συμφωνω γενικα με τον nick.
|
||||
|
||||
![]()
Ολα τα ειδη betta δεν ζουν στο ιδιο πεχα.
To ειδος splendens στο 7 ειναι ιδανικα και το κυριοτερο ειναι οτι το πεχα πρεπει να ειναι σταθερο. Το 6 ειναι το κατωτερο οριο και οσο πιο πολυ ζουν στα ορια τα ψαρια τοσο πιο ευαλλωτα ειναι.
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Να προμηθευτώ και κάποιο άλλο φάρμακο να το έχω σε περίπτωση που χρειαστεί? Έχω ήδη παραγγείλει φύλλα και τα περιμένω να έρθουν. Τι άλλο να κάνω? Να πάρω Α/Ο και να περιμένω σταδιακά το ph να πέσει? Αξίζει? Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
fin rot μονομάχος | maria1983 | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 14 | 20-07-11 18:06 |
Fin rot σε μονομάχο | Strahos | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 15 | 13-03-06 04:22 |
sos Μονομάχοι | bakogiannisd | Bettas | 2 | 15-12-05 15:40 |
Μονομάχος με ..... τί ? | Μάγγος Θωμάς | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 5 | 21-10-05 13:36 |
Που θα βρω μονομάχο? | spirosta | Bettas | 5 | 28-08-05 08:56 |