|
Χρυσόψαρα Ποικιλίες, σωστή διατήρηση |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Καλήσπεραααα....
Ειπα να ξεκινησω και γω τα χρυσοψαρα μετα το θανατο του μονομαχου μου επειτα απο 6 μηνες μαζι μου... Το λοιπον εχω ενα ενυδρειο 78 λιτρα (83 με 86 μεικτα)καθαρα με χαλικι χονδρο και 2 ανουμπιες φιλτρο εσωτερικο και θερμοστατη 100W και 2 common goldfish μεχρι τωρα... Θα ηθελα να μου πειτε τι αλλα φυτα μπορω να βαλω εκτος απο ανουμπιες...Μπορω να βαλω αμμο; και αν παρω αμμο απο κανα γιαπι και αφου τη βρασω αρκετα θα μπορεσω να τη βαλω; Το ιδιο και για τις πετρες οι οποιες θα βραστουν επισης και θα κολληθουν με σιλικονη θα μπορεσουν να μπουν;;; ( τα ρωταω αυτα γιατι στα πετσοπ σου πουλανε την αμμο για χρυσαφι)... Ακομα αντι για ξυλο απο πετσοπ μια ριζα απο αμπελι κανει;;;; ΥΓ: το ενυδρειο μπολιαστικε απ την αρχη και μετα μπηκαν τα ψαρια.
|
||||
|
||||
![]()
Θα σου πρότεινα φυτά να μην βάλεις διότι τα χρυσόψαρα τα τρώνε.
¶μμο μπορείς να βάλεις, αλλά όχι απο γιαπί. Μπορείς να πάς στην θάλασσα να διαλέξεις αυτή που θές και να την βάλεις. Επίσης μπορείς να πάρεις άμμο απο κατάστημα με οικοδομικά υλικά. Σε όλες στις περιπτώσεις θέλει πολύ καλό ξέπλημα. Πέτρες καλό θα ήταν να βάλεις στρογγυλές και όχι μεγάλες αλλά ούτε και πολλές διότι είναι ψάρια που δεν κρύβονται και θέλουν άπλα για κολύμπι. Κόλλημα δεν χρειάζονται. Όσον αφορά το ξύλο αμπελιού, δεν ξέρω να σου πώ ακριβώς αν κάνει. Πάντως τα ξύλα γενικώς για να μπούν σε ενυδρείο πρέπει να είναι τελείως ξερά και να μην εκπέμπουν στο νερό βλαβερές ουσίες(όπως της λεμονιάς και πορτοκαλιάς). Αυτά για αρχή. |
|
||||
|
||||
![]()
πολλοι εχουν και βελισνεριες με τα χρυσοψαρα. αλλα εχω διαβασει εδω και για περιπτωσεις που τις κομματιασαν.
σιγουρα μπορεις να βαλεις μικροσοριουμ. γενικοτερα οτι εχει σκληρο φυλλο μαλλον θα αντεξει. αμπελι κανει σαν ξυλο αλλα οπως ειπε και ο πανος πιο πανω...να ειναι ξερο. αν θες δες εδω και τι εκανα με τις δικες μου αμπελοβεργες. http://www.aquatek.gr/vb/showthread....E5%F1%E3%F9%ED
|
||||
|
||||
![]()
η αποψη μου ειναι να αφησεις "γυμνο" το ενυδρειο (χωρις αμμο-χαλικι),καθως ειναι πιο ελεγχομενα καθαρος ο βυθος!
μετα παιρνεις ενα-δυο ξυλα απο πετσοπ και μετα την καταληλη "απολυμανση" του δενεις τις ανουμπιες πανω τους! αν θες κι αλλα φυτα,μπορεις να βαλεις γυαλινα και καινουρια ταπερ και μεσα σε αυτα καμια βαλισνερια! μπορεις να καλιεργεις σε αλλα ενυδρειο φακη και κερατοφυλλο για να τα ταιζεις! τελος,θα πρεπει να εχεις στο νου σου οτι μακροπροθεσμα θα χρειαστεις μεγαλυτερο ενυδρειο,καθως τα λιτρα αυτα ειναι καλα για δυο φανσυ χρυσοψαρα,αλλα τα κοινα γινονται τεραστια! κοιτας για ενυδρειο ενος μετρου και πανω! καλη συνεχεια!
|
||||
|
||||
![]()
το καλοκαίρι με το καλό μόλις περάσω και παω στο σπίτι μου σε νησί θα ξεκινήσω θαλασσινό...
|
||||
|
||||
![]()
αν δεν κολλησεις με τα χρυσοψαρα!πραγμα απιθανο!
![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
goldfish (shubunkin) | shubunkin555 | Χρυσόψαρα | 22 | 10-05-12 21:07 |
Υδρόβια χελώνα common snapper | polyvios2004 | ¶λλα ζώα | 15 | 27-01-11 23:49 |
Goldfish - Χρυσόψαρο | lurking_fear | Χρυσόψαρα | 21 | 04-02-03 18:11 |