|
![]() |
#1 |
Ανθρακας ερωτηση
![]() Αξιολόγηση:
![]() ΛΟιπον θελω να κανω μια ερωτηση ! Το φιλτρο μου μεσα εχει ενα σφουγκαρι ανθρακα μαυρου χρωματος , ο κατασκευαστης στις οδηγιες ελεγε καθε μηνα αλλαγη , πηγα λοιπν στο πετ σοπ και ζητησα να το αλλαξω , μου ειπε αυτο ειναι φτηνης ποιοτητας ανθρακας και μου εδωσε αντι για το σφουγκαρι κατι αλλους ανθρακες σε διχτακι , ειναι το ιδιο ? να τ βαλω με ασφαλεια ?
|
|
|||
|
|||
![]()
Ναι το ιδιο ειναι ανθρακας ο ενας ανθρακας και ο αλλος και να το σφουγκαρι ανθρακας ειναι λιγοτερο αποδοτικος απο οτι οι κοκοι
|
|
||||
|
||||
![]()
το σφουγγαρι ανθρακα δεσμευει και λιπασματα (αν ριχνεις ) και εχεις φυσικα φυτα....!! ο ανθρακας δεν ειναι απαραιτητος ...τον χρησιμοποιουμε μονο μετα το περας καποιας θεραπειας για να τραβηξει υπολειμματα του φαρμακου ή αν θελουμε πιο καθαρο νερο ή αν θελουμε να εξαλειψουμε χρωματισμενο νερο απο ξυλα..προτεινω να αντικαταστησεις το σφουγγαρι με ενα ενυδρειακο σκετο(μπλε πχ) ..τωρα αυτα που σου εδωσε..κρατα τα για μελλοντικη χρηση ..!!
|
|
||||
|
||||
![]()
μπορεις να το βαλεις με ασφαλεια αλλα δεν υπαρχει λογος.τον ανθρακα τον χρησιμοποιουμε συνηθως σε περιπτωσεις ασθενειας οπου ριχνουμε φαρμακα στο νερο, ωστε να καθαρισει το νερο απτα υπολοιπα των φαρμακων μετα απο θεραπεια.η οταν θελουμε να καθαρισουμε το νερο απο ουσιες που το βαφουν,οπως απο τυρφη κλπ.μπορεις να το βαλεις αλλα για μενα κρατησε το οπως ειναι κλειστο μηπως σου χρειαστει καποια στιγμη.ετσι κιαλλιως καποια στιγμη θα κορρεστει κιαυτος απο βρωμια και θα δουλευει μονο σαν βιολογικο υλικο.και αν χρειαζεσαι βιολογικο υπαρχουν καλυτερα υλικα να χρησιμοποιησεις απτον ανθρακα,που ετσι κιαλλιως ειναι για αλλη δουλεια...
τι αλλα υλικα εχεις στο φιλτρο σου? |
|
||||
|
||||
![]()
σε προλαβα
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
οκ,το μπλε ναι ειναι μαλον για τη βιολογια(με μια επιφυλαξη αυτο)το λευκο ειναι μηχανικο και το μαυρο ανθρακα.αναλογα τωρα και πιο ενυδριο εχεις και τη ροη του φιλτρου σου.αν ειναι απο πανω προς τα κατω η αντιστροφα.το ασπρο το εχει πρωτο απο πανω η απο κατω?
οπως και ναχει,αντι να βαλεις κιαλλο μπλε,παρε ενα πακετο eheim substrat pro η siporax η siporax mini αν δεν φτανει ο χωρος σου και αστο να δουλευει για κανα εναμιση -δυο μηνες μαζι με το μπλε.αφου πιασει γλυτσα και στρωσει βγαλε και το αλλο μπλε και προσθεσε κιαλλο substrat pro η siporax. ειναι και τα δυο πολυ καλυτερα βιολογικα υλικα αποτι το σφουγγαρι(μεγαλυτερη συνολικη επιφανεια).το λευκο σφουγγαρι μπορεις να το κρατησεις για μηχανικη φιλτρανση πριν απτα βιολογικα υλικα που σου ειπα ωστε να τα κραταει καθαρα απο χοντρα σκουπιδια.(πριν,αναλογα παλι με τη ροη του φιλτρου σου)αν θαναι δηλαδη απο πανω η απο κατω.αν η ροη σου ειναι απο κατω προς τα πανω δηλαδη θα βαλεις πρωτα το ασπρο κατω κατω,απο πανω το μπλε,μετα siporax η substrat και απο πανω μπορεις να βαλεις ενυδρειακη βατα(filter wool) σε μια λεπτη στρωση που θα την αλλαζεις οποτε δεις και μπουκωνει παρα πολυ.μπορει και να πλυθει και να ξαναχρησιμοποιηθει μερικες φορες αλλα ειναι φτηνο υλικο.αυτο θα σου καθαριζει το νερο απτα ψιλα σκουπιδακια που ξεφυγανε απτα προηγουμενα σταδια. |
|
||||
|
||||
![]()
το λευκο ειναι filterwool?? τον ανθρακα ΜΗΝ τον βαλλεις...τα λιπασματα που ριχνεις θα τα αποροφαει..*οπως πολυ πιθανον εγινε κ με το σφουγγαρι το μαυρο που ειχες μεσα* ..το μπλε ειναι το κλασσικο ενυδρειακο σφουγγαρι....τωρα,αν εχεις χωρο εγω προτεινω substrat pro ,ή sera siporax
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Ειναι διπλο καπως με 2 στηλες , το ασπρο ειναι το τελευταιο πριν βγει το νερο
|
||||
|
||||
![]()
για πες πιο ενυδρειο εχεις να δουμε το φιλτρο του γιατι ετσι θα μιλαμε στον αερα.
παντως να ξερεις πως σε γενικες γραμμες,τα βιολογικα υλικα τα θελουμε καπου στη μεση της φιλτρανσης.πριν απο αυτα θελουμε χοντροτρυπα μηχανικα υλικα(στην περιπτωση των σφουγγαριων) και ψιλοτρυπα μετα απτα βιολογικα ωστε να καθαριζουμε το νερο απο υπολειματα.τωρα οσο περισσοτερα σταδια υπαρχουνε ενδιαμεσα στα "χοντρα" μηχανικα με τα βιολογικα και αναμεσα στα βιολογικα με τα "ψιλα" μηχανικα τοσο καλυτερα ειναι οταν αυτα μπουνε με διαβαθμιση απο χοντρο προς ψιλο προς ψιλοτερο κοκ επειδη ομως δε γινεται σε ενα φιλτρο να εχουμε τετοια πολυτελεια συνηθως βαζουμε 3 διακριτα σταδια μεταξυ τους. χοντρο μηχανικο,βιολογικο,λεπτο μηχανικο.καπου εκει στο τελος αναμεσα στο βιολογικο με το λεπτο μηχανικο,η ακομα και μετα το λεπτο μηχανικο βαζουμε και υλικα για χημικη φιλτρανση οπως ειναι ο ανθρακας,οταν χρειαστει. Υ.Γ τωρα εχω κουραστει και παραμιλαω απτην κουραση ![]() ![]() πες μας ομως ποιο ενυδρειο εχεις,θα βοηθησει και τους υπολοιπους να σου πουνε τι να βαλεις και με ποια σειρα ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Να ρωτήσω και εγω κάτι έχω φιλτρο hailea hl-bt400 του έχω βγάλει τον άνθρακα και έχει βαλει στην θέση του μακαρονι το σφουγαρι όμως το έχω αφήσει .αυτο το σφουγκαρι απο την μάνα του είναι σφουγκαρι άνθρακα ?το ενυδρειο είναι φυτεμενο .αν πρέπει να το βγάλω πως στο νέο σφουγαρι θα φτιάξω βιολογία ?
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ανθρακας | johnb | Αρχάριοι γλυκού νερού | 8 | 11-05-09 19:56 |
ανθρακας | jimfytakis | Γλυκό νερό - Γενικά | 18 | 18-06-08 08:30 |
Ανθρακας | panagiotis265 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 3 | 10-06-08 14:35 |
ανθρακας | angelwho | Αρχάριοι γλυκού νερού | 12 | 25-08-07 10:56 |
Ανθρακας | Tolis | Γλυκό νερό - Γενικά | 20 | 04-01-06 21:24 |