|
|
||||
|
||||
![]()
καλημερα παιδια εχω
ενυδρειο θαλασσινο 180 λιτρων το οποιο τρεχει 10 μηνες φωτισμο 4 λαμπες 39w ( 2 μπλε 2 ασπρες) skimmer 400 ho sera ( εχει 1 εβδομαδα που το πηρα ) 2 εξωτερικα φιλτρα το ενα ειναι ΕΗΕΙΜ volt 230http://www.amazonios.gr/product_info.php?cPath=407_408&products_id=2726 και το αλλο ειναι AQUAEL 230 VOLT αυτο εχει και ενσωματομενη uv http://www.charterhouse-aquatics.co....bdebe3e52fb510 2 κυκλοφοριτες κοραλια 4 μονο ζωντανη αμμο και ζωντανο βραχο απο ψαρια εχω yellowtail 1, clownfish tank bred 1, bicolor bottyback 2, clarkii 1, blue damselfish 1 azure 1, sailfin tang 1 molly μετρησεις πυκνοτητα 1025 θερμοκρασια 26 βαθμους PH = 8.2 PO = 0.2 M ΝΟ3 = 0M/L ΝΗ3-ΝΗ4 = 0.25 -0,3 Μ/Λ μπορει καποιος να μου πει τι μπορω να κανω για τα νιτρικα που δεν πεφτουν με τπτ? εκτος απο τις αλλαγες νερου και την μειωση την τροφης? μετα απο μερικες μερες τα νιτρικα μειωνονται και μετα ξαναπερνουν την ανω βολτα!!!!!!!!!!!!! ![]() ![]() ![]() και η αλγη κανει βολτες! δεν ξερω τι αλλο να κανω εκει που ολα πανε καλα κατι γινεται και γινονται χαμος δεν ξερω εαν δεν ηταν στωμενο το ενυδρειο σωστα οταν το πηρα απο τον φιλο μου (* το εχω 3 εβδομαδες περιπου ) αν μπορειτε να μου προτεινετε για να απαλαγω απο την αλγη και τα νιτρικα....... θα με βοηθουσατε πολυ
Οκτάνα θα πει αληθινή ελευθερία και όχι εκείνη η φοβερά ειρωνεία, να λέγεται ελευθερία ό,τι χωρεί ή ό,τι εναπομένει στα ελάχιστα περιθώρια που αφήνουν στους ανθρώπους οι απάνθρωποι νόμοι των περιδεών και των τυφλών ή ηλιθίων. |
|
||||
|
||||
![]()
καταρχην τι εχεις μεσα στα φιλτρα????? και γιατι εχεις δυο δεν υπαρχει λογος .
Αντιφωσφορο και ανθρακα εχεις???? το προβλημα των νιτρικων το ειπες μονος σου ""skimmer 400 ho sera ( εχει 1 εβδομαδα που το πηρα )"" Θα πρεπει να παρεις λιγακι μεγαλυτερο σκιμερ , θα σου κανει καλυτερη δουλεια. Μην πολυεπμιστευσαι τις προδιαγραφες που λενε οι εταιριες π.χ. το sera για 400 λιτρα , βρες μεγαλυτερο , εγω στο δικο μου 210 λιτρα εχω για 1000 λιτρα σκιμερ και εχω να αλλαξω νερο απο το πασχα. 2 κοραλια4 ειπες ?? δηλαδη 9200 λιτρα κυκλοφορια , αν βαλεις κοραλια καλος αν οχι ειναι καπως υπερβολικο. Οσο για την αλγη ολες κανουν τον κυκλο τους θα φυγουν , αλλα ο φωτισμος 4 λαμπες των 39 ειναι αρκετος ,μειωσε τον στο μισο (μια μπλε και μια ασπρη) και λιγοτερες ωρες.
|
||||
|
||||
![]()
τα δυο φιλτρα τα ειχε αυτος απο οπου πηρα το ενυδρειο και σκεφτηκα οτι αφου τα ειχε ας τα βαλω και εγω..... καλυτερη βιολογια! ( λαθος μου ε? ποιο απο τα δυο να κρατησω ? )
αυτο το σκιμμερ εχει 1 εβδομαδα που το εβαλα γιατι την προυγουμενη χαλασε το αλλο που ειχα ( απο διακοπη ρευματος ) . και ποιο να παρω ? απο κοραλια εχω ενα βραχο με ζωανθους και 1 με μανιτακια . νομιζεις οτι ειναι πολυ ? τα φιλτρα που με τα οποια ετρεχε το ενυδρειο δεν ειχαν αντιφωσφορο , ουτε ενεργο ανθρακα και εβαλα πριν μια εβδομαδα . καλης ποιοτητας και τα δυο ( μου ειπαν οτι κρατανε 2 μηνες , αλλα λεω να τα αντικαταστησω νωριτερα τι λες? ) εαν βγαλω τις 2 λαμπες οπως ειπες θα ειναι αρκετος ο φωτισμος για τα κοραλια μου?
Οκτάνα θα πει αληθινή ελευθερία και όχι εκείνη η φοβερά ειρωνεία, να λέγεται ελευθερία ό,τι χωρεί ή ό,τι εναπομένει στα ελάχιστα περιθώρια που αφήνουν στους ανθρώπους οι απάνθρωποι νόμοι των περιδεών και των τυφλών ή ηλιθίων. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Πάνος : 19-12-11 στις 12:37 |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
για αρχη θα κανω οτι μου προτεινεις και βλεπουμε πως θα παει
Οκτάνα θα πει αληθινή ελευθερία και όχι εκείνη η φοβερά ειρωνεία, να λέγεται ελευθερία ό,τι χωρεί ή ό,τι εναπομένει στα ελάχιστα περιθώρια που αφήνουν στους ανθρώπους οι απάνθρωποι νόμοι των περιδεών και των τυφλών ή ηλιθίων. |
|
|||
|
|||
![]()
αν τα εγραψες αναποδα εγω δεν βλεπω προβλημα με νιτρικα.μαλλον μιλαμε για φαντασματα...
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Αν τα NO3 είναι όπως λες παραπάνω 0.25 -0,3 m/l,
το σίγουρο είναι ότι το test σου έχει τρομερή απόκλιση. Mε τα ψάρια που έχεις δεν υπάρχει περίπτωση να έχεις τόσα νιτρικά. Αντί λοιπόν να ψαχτείς με το skimmer ή με οτιδήποτε άλλο, κοίταξε τα test σου (ποιά έχεις αλήθεια ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
σας ευχαριστω πολυ ολους
|
||||
|
||||
![]()
H γνώμη μου είναι ότι ο φίλος (stap) έχει καταστρέψει τη βιολογία (που υπήρχε από τον προκάτοχο του στο ενυδρείο) με κάποιο τρόπο. Πολύ πιθανόν να έπλυνε φίλτρα, άμμο, βράχο με γλυκό νερό.
Η τιμή ΝΗ3=0,25 που έγραψε αρχικά αναφέρεται σε αμμωνία και δεν έκανε λάθος στα τεστ όπως συμπέραναν κάποιοι λανθασμένα. Τα τεστ ΝΟ3 έχουν ακέραιες τιμές (0-5-10-20 κλπ) @stap τα ΝΟ3 δεν πρέπει να σε απασχολούν στη φάση που είσαι τώρα, αντίθετα ΝΗ3/ΝΗ4 και ΝΟ2 πρέπει να τα παρακολουθείς μέχρι να μηδενίσουν.
|
||||
|
||||
![]()
Στις μετρήσεις που δίνεις, τα νιτρικά σου είναι 0 και η αμμωνία 0.3, κάτι δεν έχεις εξηγήσει σωστά...
|
|
||||
|
||||
![]()
εχεις δικαιο μπερδευτικα αμμωνια δεν εχω , εχω ομως νιτρικα !
|
|||
|
|||
![]() Αρα τα νουμερα ειναι αναποδα ε? αμμωνια 0 και νιτρικα 0,3???? που θες να φτασουν τα νιτρικα στο 0 ? ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
δηλαδη μεχρι τι ανοχες στις τιμες μπορω να εχω? και σε ποια επιπεδα ειναι οκ το νερο? που μπορω να τα διαβασω αυτα , εχεις να μου προτηνεις κανενα αρθο η λιγκ ?
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() ![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Diy νιτρικα?? | Μίμης | Γλυκό νερό - Γενικά | 8 | 10-10-10 09:23 |
νιτρικα!!!!! | m3expert | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 17 | 06-06-09 18:05 |
ΝΙΤΡΙΚΑ !!! | m3expert | Γλυκό νερό - Γενικά | 8 | 05-05-09 18:22 |
ΝΙΤΡΙΚΑ | boutasch | Αρχάριοι γλυκού νερού | 15 | 15-07-08 19:29 |
Νιτρικα | niar71 | Χημεία - Φυσική θαλασσινού νερού | 19 | 03-03-07 01:55 |