|
|
|||
|
|||
![]()
Σήμερα το απόγευμα παρατήρησα οτι απο το gourami άρχισε να βγαίνει κάτι που δεν έχω ξαναδεί. Όποιος γνωρίζει, αν μπορεί, ας μου δώσει πληροφορίες μιας και με τα gourami δεν έχω ξανασχοληθεί.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Απο πίσω???? Δεν μας λές απο που... Με τί μοιάζει? Εχει σημάδια στα βράγχια? Μήπως βγάζει μπουρμπουλύθρες στην επιφάνεια? Δώσε μας λεπτομέροιες |
|
|||
|
|||
![]()
Λοιπόν βγαίνει από πίσω, σημάδια στα βράγχια δεν έχει, όλη μέρα ήταν κοντά στην επιφάνεια αλλά δεν είδα να βγάζει μπουρμπουλήθρες.
|
|
|||
|
|||
![]()
Αυτό που βγαίνει από πίσω μήπως μοιάζει με σκουλίκι?
|
|
|||
|
|||
![]()
Οτι και να ηταν τωρα δεν υπάρχει πλέον. Ηταν πάντως μακρύ σαν σκουλίκι περίπου 15cm και λεπτό πολύ περίπου 1mm. Παντως τώρα που κοίταξα δεν υπάρχει πλέον. Αν ξέρει κανείς τι μπορεί να ήταν ας βοηθήσει για να μου φύγει και η περιέργεια.
|
|
||||
|
||||
![]()
ΣΚΑΤΟΥΛΑ
![]() ![]() ![]()
ΣΥΛΛΟΓΗ BETTAS:2 m H.M.,1 m 2 f SPL.,2m 4f C.T.,2 m 3 f DoubleT.,1m SMARAGDINA,1m IMBELIS,1m 1 f PUGNAX,2 m PLAKAT(S.T.),1 m 2 f SUPER DELTA T.LIVE FOODS:ARTEMIA,DAFNIA,WHITE WORMS,GRINDAL WORMS.45L.LAMPROLOGUS MULTIFASIATUS,200L TANGANIKA,1OOL.BETTAS,200L MINI POND CABUSIA AFFINIS(ΚΟΥΝΟΥΠΟΨΑΡΑ),3Χ10L BETTAS 1OOL.BETTAS. Στο πα μια και δυο και τρεις εγω σπασικλας δεν γινομαι. |
|
|||
|
|||
![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ω ναι σκατουλα αλλα προβληματικη.
δεν θυμαμαι τι το προκαλει αλλα ξεκινα με μια γενικη καθαριοτητα και ταιστω λιγο πρασιναδα γιατι βλεπω δισκους στο ιδιο ενυδρειο. |
|
|||
|
|||
![]()
Και το δικό μου το γκουράμι βγάζει τέτοιες σκατούλες, αλλά όχι τόσο μεγάλες... Το πολύ 4-5 cm.
Το δικό σου λίγο δυσκοίλιο το κόβω... ![]() Όντως, λίγη πρασινάδα να καθαρίσει το έντερο δεν θα έβλαπτε... |
|
|||
|
|||
![]() ![]() Δεν μπορώ να καταλάβω τι του έφταιξε. Όλα έδειχναν μια χαρά στις μετρήσεις. Μαλιστα όπως παρατήρησε και ο Obelix μαζι στο ενυδρείο υπάρχουν και δίσκοι οι οποίοι είναι πολύ πιο ευαίσθητοι στις συνθήκες του νερού από ότι άλλα ψάρια. Πάντως η αποροία μου παραμένει....... τι έκανα λάθος ![]() Και τελικά τι ήταν αυτό που είδα να βγαίνει εχθές το βράδυ στο οποίο τελικά ίσως και να μην έδωσα την απαραίτητη προσοχή ? |
|
|||
|
|||
![]()
White stringy feces - απρα-διαφανη περιττωματα. Οφειλονται σε εσωτερικα παρασιτα. Πιθανοτατα να εχουν και οι δισκοι σου. Θεραπεια με flagyl στην τροφη. Λιωνεις ενα χαπακι flagyl των 500 mg σε λιγο νερο (χρειαζεται χρονος) και βουτας μεσα μια ποσοτητα τροφης που τρωνε οι δισκοι και τα αλλα ψαρια σου. Ταιζεις επι 5 μερες πρωι βραδυ. Σε συνδυασμο με flagyl στο νερο, δεν εχω την δοσολογια προχειρη, ελπιζω να το δει ο annivas αυτο αποψε.
|
|
|||
|
|||
![]()
Anniva απαντώ εγώ για σένα (αν συμφωνείς
![]() Υπάρχουν δύο τρόποι χορήγησης του metronidazole (μετρονιδαζόλη - flagyl), μέσω του πεπτικού συστήματος του ψαριού (με τροφή) και μέσω των βραγχιων του ψαριού από την στήλη του νερού. Μέσω της τροφής είναι σίγουρα ο προτιμότερος τρόπος και με τα καλύτερα αποτελέσματα. Η δοσολογία όμως είναι ~50 mg (όχι 500) σε μικρή ποσότητα νερού (προτιμότερο του ενυδρείου) και όπως λέει ο Τόλης ταϊζουμε επί πέντε μέρες. Επίσης υπάρχει και μια ειδική τροφή που περιέχει metronidazole (δεν θυμαμαι ποιας εταιρείας). Η δοσολογία για την αγωγή μέσω της στήλης νερού είναι περίπου 10 mg/l metronidazole μέρα παρά μέρα - τρεις δόσεις ή 250 mg για κάθε 40 λίτρα νερού καθημερινά για πέντε δόσεις. * Επίσης καλό θα ήταν κατά τη θεραπεία να ανεβάζουμε την θερμοκρασία στους 29-30C και να αυξάνουμε την οξυγόνωση/κυκλοφορία του νερού. |
|
|||
|
|||
![]()
ευχαριστώ πολύ όλους για την βοήθεια.
Προφανώς το μέλημα μου τωρα είναι να μην πάθουν τίποτα οι δίσκοι. Την παρασκευή πήρα μια τροφή με σκόρδο η οποία καταπολεμά τα εσωτερικά παράσιτα στους δίσκους. Η αγορά ήταν για λόγους πρόληψης και χωρίς κανένα προηγούμενο. Η τροφή αυτή είναι η D-ALLIO PLUS της TROPICAL. Έριξα από αυτήν πρώτη φορά το σάββατο. Είναι ικανή αυτή να καταπολεμήσει τα παράσιτα αν υπάρχουν στους δίσκους? Πληροφορίες για την τροφή αυτή μπορείτε να δείτε στο : http://www.tropical.com.pl/eng_foods...llio-plus.html ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ ΤΡΟΦΗΣ ΑΠΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΝΑ ΜΑΘΩ ΑΝ ΚΑΝΕΙ, Ή ΑΚΟΜΑ ΕΑΝ ΑΥΤΗ ΟΦΕΙΛΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ GOURAMI ΜΟΥ!!! |
|
||||
|
||||
![]()
Καλύτερα να ακολουθήσεις την φαρμακευτική αγωγή που σου πρότειναν.
|
|
|||
|
|||
![]()
Απο που μπορω να προμηθευτώ το flagyl?
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|||
|
|||
![]()
Υπάρχει σε ενέσιμη μορφή (υγρό) και σε κάψουλες. Τις κάψουλες να αγοράσεις.
|
|
|||
|
|||
![]()
Να παραθέσω και εγώ τις πρόσφατες απόψεις του Γερμανού εκτροφέα δίσκων (που μίλησα στη Νυρεμβέργη) για μαστιγοτά πρωτόζωα του εντέρου και το flagyl.Ο ίδιος ήταν αρκετά αρνητικός σχετικά με τη χορήγηση του φαρμάκου αυτού στα ψάρια καθότι είναι πάρα πολύ δυνατό και μπορεί να κάνει ζημιά σε ζωτικά όργανα
![]() ανέβασμα της θερμοκρασίας στους 33-34 βαθμούς,με αυξηση της οξυγόνωσης και παράλληλη αύξηση της χορηγούμενης ποσότητας τροφής στα ψάρια(προσοχή ,όχι κόκκινο σκουλήκι ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Συμπληρωνω σε ολα τα παραπανω. Υπαρχει μια τρoφη της discus quick που περιεχει garlic για προστασια αλλα και θεραπεια των flagelates. Μεταξυ αλλων θα την βρεις και στον ωκεανο.
Σημειωνω επισσης οτι περα απο το flagyl υπαρχει και το octozin της waterlife που το εχω χρησιμοποιείσει στο παρελθον με επιτυχια. Αυτα και καλη επιτυχια |
|
|||
|
|||
![]()
Johnny εννοεις την κατεψυγμένη τροφη νομιζω ε?
Ευχαριστω όλους για τις απαντήσεις σας και την βοήθεια σας.... αλλα για να πω και την πικρη μου αληθεια εχω μπερδευτει. Να βαλω flagyl ή να μην βάλω? Να ταισω με σκόρδο ή όχι? Να ανεβάσω την θερμοκρασία ή όχι και εάν ναι τοσο πολυ? Και για πόσες ώρες? Στους 33-34 δεν κινδυνεύουν τα ψάρια, η χημεία του νερού, τα βακτήρια στο φίλτρο, τα φυτα? Να δοκιμάσω θεραπεία με octozin? Τι από όλα να δοκιμάσω? ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
jpatou τα παιδια για το ιδιο πραγμα μιλανε.......για να προσπαθησω λιγο να τα ξεμπερδεψω.........η θεραπεια ειναι
1) ανεβασμα θερμοκρασιας σταδιακα σε 30-31 C (σε κανα 2 μερες, δεν θα το πας 31 αμεσως) και μετα εναρξη της θεραπειας (αστα και καμια μερα νηστικα) 2)παιρνεις τις καψουλες το flagyl και με δοσολογια 250mg/40lt τις διαλυεις σε νερο του ενυδρειου με ενα μιξερακι χειρος. Tο νερο αυτο πλεον το σουρωνεις σε χαρτινο φιλτρο καφε για να φυγουν τα σακχαρα που εχουν τα φαρμακα. 3) Σε λιγο απο αυτο το διαλυμα βουτας λιγη ξηρη τροφη (discubits) την αφηνεις να μουλιασει και τη ριχνεις μετα στο ενυδρειο. Εννοειται οτι το υπολοιπο διαλυμα τοχεις ριξει στο ενυδρειο....... 4) Αφηνεις το φαρμακο να δρασει 24 ωρες και κανεις αλλαγη νερου 20% μαζι με σιφωναρισμα (σημειωτεον καλυτερα σε γυμνο ενυδρειο για να το καθαριζεις καλα απο καταλοιπα τροφες/αποβλητα δισκων). 5) Την επομενη μερα (3η) παλι φαρμακο κλπ.......3 μερες με φαρμακο, 5 μερες θεραπειας συνολικα..... Η θερμοκρασια μονιμα ψηλα και ολες οι δουλειες και το ενυδρειο σε σχετικο ημιφως γιατι η μετροδιναζολη ειναι ευαισθητη στο φως.... Αυτα που εγραψε ο tasos χωρις να αντιλεγω οτι μπορει να λειτουργουν και καλυτερα δεν ειναι ευρεως διαδεδομενο (ακομη). Οι 33 βαθμοι μπορει ναναι καλυτερα για καποιον που τους εχει στους 30 παρα κατι, για τους περισσοτερους που ειναι στους 28, νομιζω οτι με 30+ αυξανει ο μεταβολισμος σιγουρα....... Για το σκορδο πολλα εχουν γραφτει και μαλλον τιποτα αποδειχθει..... Ασε που με τον τροπο που σουγραψα κανεις παραλληλα και τα δυο (αν τρωει ο δισκος)......... ΥΓ. Οι δοσολογιες αυξανουν αν ειναι σε ασχημη κατασταση αλλα αυτο ειναι αλλο κεφαλαιο....
|
|