|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπερα σε ολους
![]() Διαβασα προσφατα σε φυλλαδιο της sera ,να προτεινεται το bactopur για καταπολεμηση κυανοβακτηριου.Το εχει δοκιμασει καποιος γι'αυτο τον σκοπο?Πιστευετε οτι θα μπορουσε να εχει αποτελεσματα? Εχω παλι προβλημα με κυανοβακτηριο,στο ιδιο παντα ενυδρειο,54 λιτρα.Τωρα φιλοξενει τα moulties.Aρχισε παλι να εμφανιζεται και παρ'ολο που εκανα αλλαγη νερου και σκουπα εχθες ,σημερα παλι φαινεται πιο εντονα σε καποια σημεια.Ειναι κυριως μπροστα,αλλα ηδη ειδα και μερικα κοχυλια να πρασσινιζουν.Θελω να το προλαβω πριν εξαπλωθει και μου καλυψει παλι τα παντα.Λετε να το δοκιμασω? Στο παρελθον,οταν ηταν φυτεμενο,το αντιμετωπισα με συσκοτηση,αλλα αυτη τη στιγμη δεν θελω να στρεσσαρω τα ψαρια με ενα ξαφνικο σκοταδι για ποσες μερες..Λαθος σκεψη? ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Για μενα δοκιμασε την συσκοτιση,μιας και βρισκεται σε αρχικο σταδιο οπως λες,μπας και το προλαβεις.Γιατι αν τελικα δεν το προλαβεις,τοτε πας σε ερυθρομυκινη....Μην αγχωνεσαι για την συσκοτιση.Δεν παθαινουν τιποτα τα ψαρια.Ξεκινα με 3-4 μερες...
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Μου ειπαν προσφατα οτι δεν πουλανε πλεον ερυθρομυκινη στα φαρμακεια,αλλα εχει βγει κατι αλλο που κανει αυτη τη δουλεια.Γνωριζουμε τι? Θελω να το εξοντωσω το ρημαδι,με εχει κουρασει...
|
|
||||
|
||||
![]()
Ερυθρομυκινη ειναι αλλα νομιζω ειναι σε σκονη....Εγω παντως μονο με αυτη ειχα σωθει(σε μενα δεν επιασε ουτε συσκοτιση).Εγω εχω σχεδον πειστει πως,για την εμφανιση της μαλλον ευθυνονται τα κατα καιρους βρωμικα χερια μεσα στο ενυδρειο.Απο τοτε παντα πλενω τα χερια μου πριν τα βαλω μεσα και δεν ξαναεπιασα..
|
||||
|
||||
![]()
Μα παντα ειναι πεντακαθαρα τα χερια μου οταν τα βαζω στο ενυδρειο,το προσεχω πολυ αυτο,οπως και το να εχουν ξεπλυθει απο το σαπουνι πολυ καλα..
Ειλικρινα δεν μπορω να καταλαβω γιατι βασανιζεται ετσι αυτο το ενυδρειο...μειωνω φωτισμο,κανω συχνες αλλαγες,τιποτα,παλι εμφανιζεται.. Θα παω την Δευτερα σε φαρμακειο να ρωτησω παντως. |
|
||||
|
||||
![]()
Το κυανοβακτηριο δεν νομιζω να εχει να κανει με το φως(ως προς την δημιουργια του γιατι ως προς την εξαπλωση του δεν εχω παρατηρησει).Τωρα οσον αφορα τα χερια,με προβληματισες,γιατι ειχα σχεδον πειστει οτι αυτα ευθυνονται.Παντως δεν πολυπιστευω οτι για την εμφανιση του ευθυνεται το λιγο διοξειδιο(μιας και ειχα-εχω αρκετο),οπως επισης και τα χαμηλα νιτρικα(τα οποια παντα ηταν στο 20).
|
||||
|
||||
![]()
Όλγα αφού και η συσκότιση απέτυχε (δεν ξέρω βέβαια αν έχεις καλή κυκλοφορία στο ενυδρείο),
μια λύση είναι το οξυζενέ: ρίχνεις με σύριγγα στα σημεία που έχει αναπτυχθεί το κυανοβακτήριο και το καίει άμεσα (πρόσεχε μη το ρίξεις πάνω στα ψάρια ![]() ¶λλη πιο δραστική λύση :ζήτα απο το φαρμακείο Erythrocin, ρίξε μια δόση 2,5mg ανά λίτρο και άστο για 3 μέρες, μετά κάνε μια μεγάλη αλλαγή νερού και βάλε άνθρακα στο φίλτρο για να αφαιρεθεί η αντιβίωση. [δεν έχω δοκιμάσει τίποτα απ' όλα αυτά, σε μένα αρκούσε η αύξηση της κυκλοφορίας, αλλά αυτά έχω βρει στη βιβλιογραφία ![]() Καλή επιτυχία (αυτή τη φορά) ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ektozon και Bactopur direct | Xlapatsas | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 2 | 12-11-10 13:54 |
περασε απο το ενυδρειο σας η BGA(κυανοβακτηριο)? | aiptek | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 32 | 05-08-10 00:37 |
κοκκινο κυανοβακτηριο | floridis | Ασθένειες - Θεραπείες θαλασσινού νερού | 2 | 27-06-08 09:11 |
Φυτα και Costapur,Bactopur,Mycopur | ΑΚΗΣ_ΧΑΝΙΑ | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 6 | 28-04-06 09:46 |
Bactopur | Mariel | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 6 | 10-05-05 08:07 |