|
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Εχει χρησιμοποιησει κανεις λαμπες οικονομιας σε ενυδρειο?
Μπορουν να στεγανοποιηθούν? πχ με σιλικονη στο ντουι... Αν πεφτουν επανω τους σταγονες νερου τι γινεται? Θελω να αντικαταστησω μια Τ8 που εχω στο ταγκανικα μου για λογους οικονομιας ρευματος και δεν υπαρχει προστατευτικο τζαμι... Οποιαδηποτε συμβουλη ή ιδεα καλοδεχουμενη... Ευχαριστω |
|
||||
|
||||
![]()
θελεις να αντικαταστησεις μια λαμπα Τ8 (φθορισμου) με μια λαμπα οικονομιας (πλαι φθορισμου). Δεν καταλαβαινω το σκεπτικο σου.
|
|
||||
|
||||
![]()
Η Τ8 ειναι 39 βαττ. Τοσο ρευμα δεν καιει?
Η οικονομιας ειναι 7βαττ και αντιστοιχει σε φωτισμο 55 βαττ. Σαν φως μου φτανει... Ποσο καταναλωση ρευματος εχουν??? |
|
||||
|
||||
![]()
Η λάμπα οικονομίας που λες αντιστοιχεί σε 55 watt πυρακτώσεως, όχι φθορισμού.
Το βασικό πρόβλημα βέβαια είναι το φάσμα του φωτός που εκπέμπει.. σε αυτό όμως δεν μπορώ να σε βοηθήσω |
|
||||
|
||||
![]()
Νομιζω ειναι ενας μυθος με το φασμα του φωτος (κατι που "εκμεταλλευονται" οι εταιριες κατασκευης "ειδικων" ενυδρειακων λαμπων)! Τα φυτα εκμεταλλευονται οποιοδηποτε διαθεσιμο φως υπαρχει!
![]() Zorba_The_Freak τη λυση με λεντακια την εχεις ψαξει καθολου?
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
σε φθορισμου προφανως αντιστοιχει σε 7 βατ οποτε δεν εχει νοημα να αλλαξει κανεις φθορισμου με οικονομιας που στην ουσια ειναι φθορισμου με ντουι ιδιο με την πυρακτωσεως |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
δευτερη λαμπα στο ενυδρειο | takis07 | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 5 | 30-12-10 15:50 |
ερωτηση για λαμπα σε ανοιχτο ενυδρειο | Μίμης | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 12 | 24-03-10 00:26 |
ΝΕΑ ΛΑΜΠΑ ΑΛΛΑ ΤΙ ΛΑΜΠΑ? | erling | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 20 | 18-09-09 22:52 |
λαμπα UV | parashos_ | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 5 | 26-01-08 14:58 |