|
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπέρα! Έχει μία εβδομάδα περίπου που έχω δώσει όλη την προσοχή μου στα νεογέννητα σκαλάρια μου και σήμερα προσέχοντας ξανά τον "παραμελημένο" αλλά πολύ αγαπημένο μονομαχούλη μου, διαπίστωσα ότι έχει μία τ ε ρ ά σ τ ι α κοιλιά, η οποία φαίνεται γεμάτη υγρό (¨??? ). Παρατήρηση: Είναι μόνος του σε 40 λίτρα, του αλλάζω νερό αλλά όχι κάθε εβδομάδα, μετρήσεις δεν κάνω ποτέ στο συγκεκριμένο ενυδρείο ( ίσως κακώς όπως αποδεικνύεται ). Επίσης, το συγκεκριμένο ενυδρείο είναι φίσκα στα σαλιγκάρια, μολονότι προσπάθησα να τα ξεφορτωθώ πολλές φορές ( άδειασα το ενυδρείο, έριξα καυτό νερό, άλλαξα άμμο, φυτά, φίλτρο κ.λ.π. ) και αυτά έπανήλθαν. Πριν μία εβδομάδα πρόσθεσα ένα "Σαλιγκάρι - δολοφόνο" για να φάει τα υπόλοιπα, ο οποίος δολοφόνος έχει εξαφανιστέί ( δεν υπάρχουν κρυψώνες στο ενυδρείο, έχω μόνο ένα ξύλο και μία μικρή ανούμπια την οποία αφαίρεσα πριν 5 μέρες ). Μέχρι που σκέφτηκα ότι ο μονομάχος έφαγε το σαλιγκάρι και φούσκωσε, αλλά μου φαίνεται απίθανο. Έχει κανείς από τους εμπειρότερους καμία ιδέα τι μπορεί να έχει το καημένο το ψαράκι μου? ( προσπαθώ για φώτο ). Ευχαριστώ
|
||||
|
||||
![]()
Καλο θα ηταν να εκανες καμοια μετρηση και σε αυτο το ενυδρειο,ετσι για να ξερεις που βρισκεσαι.
Τον μονομαχο τι τον ταιζεις,καθε ποτε και ποσο; Οσο για το σαλιγκαρι,αν δεν την εχει κοπανησει,μαλλον κρυβεται στον βυθο.
|
|||
|
|||
![]()
Μόλις έκανα μία "γενικού τύπου" ( με δύο ειδών στικάκια, όχι υγρή αμμωνία ) και φαίνονται φυσιολογικές οι μετρήσεις. Αλλά ανακάλυψα βάζοντας το χέρι μου μέσα ότι το νερό είναι παγωμένο και θυμήθηκα ότι έβγαλα το θερμοστάτη πριν δύο μέρες περίπου κάνοντας αλλαγή νερού και προφανώς δεν τον ξαναέβαλα... Ξεπάγιασε το καημένο, άραγε αυτό εξηγεί το πρήξιμο στην κοιλιά όμως? Τον ταίζω αρκετά μπορώ να πω 3-4 φορές τη μέρα από λίγο με δύο τύπου τροφές ( κόκκινα flakes για bettas και μερικά αποξηραμένα σκουλήκια ). Τον έχω δέκα μήνες περίπου και πρώτη φορά μου έβγαλε πρόβλημα
|
||||
|
||||
![]()
Δηλαδη τι θερμοκρασια εχει τωρα;
Δεν μας ειπες ομως για την διατροφη του.. και για καλυτερα αποτελεσματα θα ελεγα να συμπληρωσεις και την φορμα. Δε σε προλαβαινω.. ![]()
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Τον ταίζω αρκετά μπορώ να πω 3-4 φορές τη μέρα από λίγο με δύο τύπου τροφές ( κόκκινα flakes για bettas και μερικά αποξηραμένα σκουλήκια ). Τον έχω δέκα μήνες περίπου και πρώτη φορά μου έβγαλε πρόβλημα
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Δοκιμασε και την μεθοδο με τον αρακα να δεις αν θα εχει αποτελεσματα. ![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Τεραστια διαφορα στην αναπτυξη | delta66 | Γατόψαρα Ν. Αμερικής | 5 | 26-10-10 11:32 |
Betta... Πρήζετε η κοιλιά του | lingistis | Bettas | 10 | 17-02-09 13:28 |
Μονομάχος με πρισμένη κοιλιά... | GhostShip | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 9 | 16-10-08 00:09 |
Πρησμένη κοιλιά!!ΣΟΣ! | panos_des | Bettas | 14 | 22-05-08 20:02 |
Πρησμένη κοιλιά | ΙΧΘΥΣ | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 5 | 05-04-04 00:47 |