|
Θαλασσινό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Παιδιά καλησπέρα και καλο φθινόπωρο!Ύστερα από το πέρας του καλοκαιριού και με την επαφή μου με την θαλασσα,αποφάσισα να μετατρεψω το ενυδρειο γλυκού νερού που έχω http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=48835 σε αλμυρο.Γνωρίζω πως τα λίτρα για ένα τέτοιο εγχείρημα ειναι λίγα,αλλά εκτός από ζωντανό βράχο και καμία γαριδουλα,δεν σκοπευω να βάλω κάτι άλλο.Ο,τι έχω τώρα και αφορά το γλυκό νερό(φυτά,σαλιγκάρια,γαρίδες),θα πουληθούν,για να αρχισει η αγορά των απαραίτητων για το νέο ενυδρειο.Θα ήθελα να ρωτήσω,χρειάζεται skimmer?έχω διαβάσει τα υπομνήματα για αρχάριους θαλλασινου ενυδρειου,απλά θα ήθελα μια πιο "χειροπιαστή" συμβουλή από κάποιον έμπειρο θαλλασινου νερού,για το τι θα χρειαστω ακόμα.Να τονίσω πως έχω ήδη την γυαλα τον 25 λίτρων,ένα εσωτερικό φιλτρο(hailea RP 200),θερμοστατη eheim 50 watt και απο φωτισμό μια λαμπα 15 watt.Όρεξη υπάρχει αρκετή,όχι όμως και χρήμα...
![]() Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά! Φιλικά Παυλος ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Παύλο καλησπέρα..ωραίο ενυδρειάκι για nano reef..
Εγώ θα σου έλεγα πως μπορείς να το δουλέψεις και χωρίς skimmer..απλά θα κάνεις πιο συχνές αλλαγές νερού! Το φιλτράκι να το κρατήσεις και να του βάλεις μέσα μόνο άνθρακα και αντιφόσφορο...θα χρειαστείς βέβαια και κάποιον κυκλοφορητή για να επιτύχεις μεγαλύτερη ροή στο ενυδρείο!Ο θερμοστάτης σου κάνει μια χαρά και από φωτισμό απλά κοίταξε τα kelvin της λάμπας που έχεις και θα χρειαστεί να προσθέσεις και μία ακόμα ακτινική μπλε.. Αυτά από εξοπλισμό.. Μετά πάμε στα βασικά..αραγωνίτη και ζωντανό βράχο.. Καλή αρχή.. |
|
||||
|
||||
![]()
μικρο ενυδρειο για μεγαλο βημα ενα τοσο μικρο συστημα ερχετε για πλακα τουμπα σκεψου το
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
και γω συμφωνω με τον harri μην επιχειρησεις καν σε τοσο μικρο ενυδρειο θαλασσινο, το λιγοτερο ξεκινα απο 60 λιτρα που εκει ας πουμε μπορεις να βαλεις λιγο βραχο και 2 κλοουνακια.
Φιλος μου κρατησε ενυδρειο 60 λιτρα 3,5 χρονια με 7 - 8 κιλα βραχο, 1 γαριδουλα cleaner μια μικρη ανεμωνη και δυο κλουνακια, τιποτε αλλο !! Δυστυχώς αυτο ειναι ενα απο τα μείον του θαλσσινου οτι χρειάζεται χρημα ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας..Αν δηλαδή βάλω 5-6 κιλά ζωντανό βράχο,αραγωνιτη,μια γαριδα και ένα σαλιγκάρι,δεν θα τρέξει?
|
|
||||
|
||||
![]()
Εγώ απτην άλλη ξέρω πάρα πολλούς που έχουν κρατήσει ενυδρεία 20-40λ για πολύ καιρό χωρίς κανένα πρόβλημα!!
Εγώ θα σου πρότεινα να το επιχειρήσεις πάντως αν έχεις την όρεξη..χόμπυ κάνουμε!!διάβασε αρκετά,δες τι χρειάζεσαι από εξοπλισμό και αν έχεις την δυνατότητα ξεκίνα το εγχείρημα σου...απλά να έχεις στα μελλοντικά σχέδια να φτιάξεις και ένα sump..θα σε βολέψει πολύ!! Οτι δεν είναι κάτι το φτηνό θα συμφωνήσω με τον Jimmi... |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Μετατροπή γλυκού νερού σε υφάλμυρο | TIMOS | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 7 | 12-07-11 08:35 |
Αλμυρο ξεκινημα? | s-vitzi | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 16 | 13-01-11 01:48 |
Νεο αλμυρο!!! | 3r4ndo | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 18 | 03-11-10 10:39 |
Βοηθεια για νεο (περιεργο) αλμυρο | 3r4ndo | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 1 | 26-08-09 11:41 |
aple snail σε αλμυρο??? | tonisgr | Σαλιγκάρια | 5 | 20-02-09 12:09 |