Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Αρχάριοι γλυκού νερού

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 18-09-11, 23:23
Το avatar του χρήστη kgf12345
kgf12345 Ο χρήστης kgf12345 δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: rio atabapo(μεσα)-alto rio ilioupoli
Προεπιλογή μετρησεις tds...

μετα την αλλαγη αποψε το βραδι ειπα να κανω και κανα δυο μετρησεις Tds ετσι απο περιεργεια να δω τι παιζει.
να πω οτι πριν απο καμια δεκαρια μερες που ξαναμετρησα ειχα 9 αν θυμαμαι καλα στο καθαρο της οσμωσης,250 στη βρυση και 349-350 στο ενυδρειο.ειπα ενταξει μπορει να ειναι απτα λιπασματα....

μετραω λοιπον αποψε και τι βλεπω.
6.5 στο καθαρο της οσμωσης(στο βαρελι αποπου εκανα και αλλαγη),165 στο νερο της βρυσης και 730 στο ενυδρειο!
και δεν εχω ριξει λιπασματα εδω και 3 μερες μεσα.

τα υπολοιπα τεστ που εκανα ειναι ολα οκ.αμμωνια,νιτρωδη 0 και νιτρικα 10 μετα την αλλαγη.

οι μετρησεις gh/kh που εκανα εδειξαν 9 και 6 αντιστοιχα.και αν καταλαβα καλα δεν αντιστοιχουνε στις μετρησεις του Tds.σωστα?....δηλαδη κατι νομιζω μου ξεφευγει... αλλα τι?

με παραξενευει γιατι και στις τρεις μετρησεις οι διαφορες μου φαινονται μεγαλες.τι μπορει να φταιει?
---------------------------------------------------------------------------------------
τωρα που ξαναμετρησα το ενυδρειο και το αφησα μεσα κ περισσοτερη ωρα,δειχνει 743.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 19-09-11, 00:23
Το avatar του χρήστη vaspiou
vaspiou Ο χρήστης vaspiou δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Πεδιον Αρεως - Γκυζη!
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από kgf12345 Εμφάνιση μηνυμάτων
μετα την αλλαγη αποψε το βραδι ειπα να κανω και κανα δυο μετρησεις Tds ετσι απο περιεργεια να δω τι παιζει.
να πω οτι πριν απο καμια δεκαρια μερες που ξαναμετρησα ειχα 9 αν θυμαμαι καλα στο καθαρο της οσμωσης,250 στη βρυση και 349-350 στο ενυδρειο.ειπα ενταξει μπορει να ειναι απτα λιπασματα....

6.5 στο καθαρο της οσμωσης(στο βαρελι αποπου εκανα και αλλαγη),165 στο νερο της βρυσης και 730 στο ενυδρειο!

τα υπολοιπα τεστ που εκανα ειναι ολα οκ.αμμωνια,νιτρωδη 0 και νιτρικα 10 μετα την αλλαγη.

οι μετρησεις gh/kh που εκανα εδειξαν 9 και 6 αντιστοιχα.και αν καταλαβα καλα δεν αντιστοιχουνε στις μετρησεις του Tds.σωστα?....δηλαδη κατι νομιζω μου ξεφευγει... αλλα τι?

με παραξενευει γιατι και στις τρεις μετρησεις οι διαφορες μου φαινονται μεγαλες.τι μπορει να φταιει?
---------------------------------------------------------------------------------------
τωρα που ξαναμετρησα το ενυδρειο και το αφησα μεσα κ περισσοτερη ωρα,δειχνει 743.
το tds ειναι καλιμπραρισμενο?? δουλευει σωστα? εγω δεν εχω εμπιστοσυνη παντως στο τι βγαζουν. Πολλες φορες και το δικο μου βγαζει οτι να ναι απο ppm

" I don't know the key to success, but the key to failure is trying to please everybody "

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 19-09-11, 00:27
Γηραιοί του GAB

Προεπιλογή

αποσο ξερω ειναι.και το παιδι αποπου το πηρα μου ειπε ειχε χρησιμοποιηθει αντε 5-10 φορες βαρια.δεν εχω λογο να τον αμφισβητησω.οι προηγουμενες μετρησεις που ειχα κανει συμβαδιζανε και με την παλαιοτητα της μεμβρανης και με ολα.μου εβγαζε 9 και ειναι ενος χρονου περιπου η μεμβρανη.οποτε μου φαινοτανε νορμαλ η μετρηση η τουλαχιστον σε λογικα πλαισια.
και αποτι ειδα στο manual του αυτα καλιμπραρονται στο εργοστασιο.δεν ξερω αν και ποτε ξαναχρειαζεται καλιμπραρισμα.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 19-09-11, 00:28
Το avatar του χρήστη delta66
delta66 Ο χρήστης delta66 δεν είναι συνδεδεμένος
Professor

Περιοχή: Αθηνα
Προεπιλογή

Παράθεση:

Να ξεκαθαρισουμε μερικα πραγματα.
Μιλας για μετρηση σε ppm και οχι microsiemens ετσι?

Πολλα μου φαινονται τα 250ppm για βρυση στο κεντρο ΑΘηνας.
Οταν ημουν Πειραια ειχα 150-160 και τωρα Αλιμο (καλα ειναι περιπτωση εδω που ειμαι) εχω 110-120.
Ας πει κανεις αλλος απο Ν Σμυρνη τι εχει για συγκριση.

(Ειχες πριν 10 μερες)
Εξοδο ΑΟ 9ppm
Βρυση 250ppm
Ενυδρειο 350ppm
(υποθετω μιξη ΑΟ με βρυσης κανεις) Τι ποσοστο μιξης εκανες στο βαρελι ΑΟ-βρυση? Και ποσο tds ειχε μετα απο τη μιξη?
Εβαζες και κατι αλλο στο βαρελι?

(Αποψε μετρας)
Εξοδο ΑΟ 6.5ppm*
Βρυση 165ppm
Ενυδρειο 730ppm

* εχεις tds meter που μετραει και με δεκαδικο? Αποκλειεται
ή μηπως εννοει 650???!!!! εχει κανενα x100 διπλα στο νουμερο οταν μετρας? γιατι καποια tds meter οταν μηδενιζουν γραφουν τετοια.
Μηπως μετρας το βρωμικο της ΑΟ και αυτο βαζεις και στο ενυδρειο και ανεβαζεις TDS?????

Ποιο tds meter εχεις?
Μαρκα κλπ ακριβως.
Παλιά 19-09-11, 00:47
Γηραιοί του GAB

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από delta66 Εμφάνιση μηνυμάτων
Να ξεκαθαρισουμε μερικα πραγματα.
Μιλας για μετρηση σε ppm και οχι microsiemens ετσι?

Πολλα μου φαινονται τα 250ppm για βρυση στο κεντρο ΑΘηνας.κιεμενα μου ειχανε φανει πολλα και μου ειχε κανει εντυπωση.νομιζω το ειχα γραψει και σενα ποστ.
Οταν ημουν Πειραια ειχα 150-160 και τωρα Αλιμο (καλα ειναι περιπτωση εδω που ειμαι) εχω 110-120.
Ας πει κανεις αλλος απο Ν Σμυρνη τι εχει για συγκριση.

(Ειχες πριν 10 μερες)
Εξοδο ΑΟ 9ppm
Βρυση 250ppm
Ενυδρειο 350ppm
(υποθετω μιξη ΑΟ με βρυσης κανεις) Τι ποσοστο μιξης εκανες στο βαρελι ΑΟ-βρυση? 50/50 σεκεινη την αλλαγη.στη σημερινη 40ΑΟ/10 βρυση(σε λιτρα)ποσο ειναι 70-30? ?80-20 κατι τετοιο.
Και ποσο tds ειχε μετα απο τη μιξη? δεν το θυμαμαι δεν το ειχα σημειωσει,αλλα μου ειχε φανει λογικο.
Εβαζες και κατι αλλο στο βαρελι? τιποτα

(Αποψε μετρας)
Εξοδο ΑΟ 6.5ppm* ναι
Βρυση 165ppm ναι
Ενυδρειο 730ppm ναι

* εχεις tds meter που μετραει και με δεκαδικο? Αποκλειεται
ή μηπως εννοει 650???!!!! εχει κανενα x100 διπλα στο νουμερο οταν μετρας? γιατι καποια tds meter οταν μηδενιζουν γραφουν τετοια.
Μηπως μετρας το βρωμικο της ΑΟ και αυτο βαζεις και στο ενυδρειο και ανεβαζεις TDS?????
οχι το καθαρο βαζω.στανταρ.και η μετρηση του στο βαρελι ειναι 6.5ppm. το νερο βρυσης απτη βρυση.
νουμερο και διπλα ppm δειχνει το οργανο.

Uploaded with ImageShack.us

Ποιο tds meter εχεις?
Μαρκα κλπ ακριβως.
αυτο: http://www.waterwaves.gr/index.php?t...oduct_id=29898
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 19-09-11, 00:54
Το avatar του χρήστη delta66
delta66 Ο χρήστης delta66 δεν είναι συνδεδεμένος
Professor

Περιοχή: Αθηνα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αν δεις γραφει: "Ανάλυση: 1 ppm"
Πως γινεται να μετρας εσυ 6.5? ή 6 ή 7 θα δεις
Παλιά 19-09-11, 00:56
Γηραιοί του GAB

Προεπιλογή

κατσε νανεβασω μια φωτο να το δεις μηπως λεω βλακειες.αλλα παλι εμενα μου φαινονται μεγαλες οι διαφορες.

οριστε

Uploaded with ImageShack.us

μηπως κανω λαθος και ειναι 65 και οχι 6.5?παλι ομως η μεγαλη διαφορα με του ενυδρειου πως εξηγειται?
κατσε γιατι θα χαζεψω τωρα θα ξεχασω κιαυτα τα πολυ λιγα που ξερω
εβαλα την ΑΟ τωρα παλι να παρω νερο να μετρησω ξανα.
----------------------------------------------------------
ναι για το νερο της ΑΟ βλακειες λεω γιατι μετραω το νερο στο βαρελι μετα τη μιξη με της βρυσης.μη βαρατε τωρα!!!ενταξει βλακεια εκανα
αλλα παλι στο ενυδρειο ειναι πολυ μεγαλο το νουμερο!
αυτο ειναι που με ανησυχει....
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 19-09-11, 01:05
Το avatar του χρήστη Chris82
Chris82 Ο χρήστης Chris82 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αιγάλεω
Προεπιλογή

Για δες το λιγο γιατι αν ειναι 65ppm η μετρηση του νερου απο την ΑΟ τοτε θελει μαλλον αλλαγη η μεμβρανη.
Παλιά 19-09-11, 01:08
Το avatar του χρήστη vaspiou
vaspiou Ο χρήστης vaspiou δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Πεδιον Αρεως - Γκυζη!
Προεπιλογή

επεσε στα χερια μου ενα ολοιδιο tds και εμενα στην οσμωση ελεγε 006 (οχι 6.00) αυτο που μετρας ειναι 65ppm. Πες μας τωρα τι παιρνεις...
παντως αμα ειναι 65 της οσμωσης πας για μεμβρανη (χθες)....
-------------------------
τελικα στο καθαρο νερο Α/Ο ποσο παιρνεις???

" I don't know the key to success, but the key to failure is trying to please everybody "

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη vaspiou : 19-09-11 στις 01:08 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές