Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Go Back   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Νότιος Αμερική > Αμαζόνιος και περίχωρα
Register FAQ Community Calendar Today's Posts Search

Αμαζόνιος και περίχωρα Γενική συζήτηση, παράμετροι νερού, κοινά είδη

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 04-09-2011, 08:19
panos70's Avatar
panos70 Ο χρήστης panos70 δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Default φιλτραρισμα

καλημερα εχω ενα ενυδρειο 330 λιτρα με δυο οσκαρ 15-20 εκατοστα και δυο παγκασιους που φιλοξενω για περιπου 6 μηνες των 20 εκατοστων,για φιλτραρισμα εχω 3 εξωτερικα, ενα fluval 404 /1200 λιτρα την ωρα, 2 tetra ex 600 απο 600 λιτρα την ωρα, και ενα εσωτερικο επιδαπεδιο με αντλια 1200 λιτρα την ωρα με τα παγκασιους φτανει η φιλτρανση η πρεπει να τα δωσω και γρηγορα; ευχαρειστω για την απαντηση εκ των προτερων....
Old 04-09-2011, 08:46
persival's Avatar
persival Ο χρήστης persival δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Send a message via ICQ to persival Send a message via MSN to persival Send a message via Skype™ to persival

Καλημέρα,

Με τα λίγα που ξέρω, η φίλτρανσή σου είναι αρκετά καλή αλλά όσο καλή και αν είναι τα παγκάσιους δεν είναι ψάρια για κανένα ενυδρείο, γίνονται τεράστια.

Στη θέση σου θα έψαχνα να τα δώσω το συντομότερο. Σου προτείνω να τα αλλάξεις με 2 ακόμη όσκαρ.

Last edited by Γιώργος Κ; 04-09-2011 at 15:47.
Reply With Quote
Old 04-09-2011, 15:44
Γιώργος Κ's Avatar
Γιώργος Κ Ο χρήστης Γιώργος Κ δεν είναι συνδεδεμένος
Δισκοπαθής

Send a message via Skype™ to Γιώργος Κ

Σημαντικο δεδομενο οσο αφορα τη φιλτρανση δεν ειναι μονο τα ιδια τα φιλτρα και οι ροες τους αλλα και το υλικο που περιεχουν (ποσο βιολογικο, μηχανικο κοκ!) φυσικα σε συναρτηση με τα ψαρια που εχεις!

Συμφωνω οτι οι παγκασιοι ειναι ακαταλληλοι για οποιοδηποτε ενυδρειο αλλα και τα 2 οσκαρ μονο να κρατησεις θα χρειαστεις ακομα μεγαλυτερο ενυδρειο καποια στιγμη για αυτα!!

To http://www.seriouslyfish.com/profile...ellatus&id=231 δινει ελαχιστα 453 λιτρα (για ενα μονο οσκαρ!!!) ... Εδω που τα λεμε γινονται πολυ μεγαλα ...

Gab at Facebook:
https://www.facebook.com/GreekAquaristsBoards/
https://www.facebook.com/groups/GreekAquaristsBoards/
Knowledge is having the right answer
Intelligence is asking the right question
Reply With Quote
Old 04-09-2011, 22:03
panos70's Avatar
Member

φιλε Γιωργο το ξερω για τα παγκασιους και το επομενο βημα μου ειναι να τα δωσω,καπου αλου,οπως το ξερω και για τα οσκαρ οτι ειναι μικρο το μεγεθος του ενυδρειου για τετοια ψαρια....αλλα δεν μπορω χωρις οσκαρ,ειναι η αδυναμια μου,τα υλικα που εχω στα φιλτρα ειναι στο επιδαπεδιο εχω απλο χαλικι (πετραδακια),στο fluval 404 εχω βαλειδυο σφουγκαρια που τα ειχε στα πλαγια και απο κατω προς τα πανω στην θηκη 4 εχω μακαρονι χοντρο με βιοσφαιρες(αστερια) στην 3 και 2 φισοστραντ και στην 1 πλαστικη πρασινη μπετονια(βιολογικο υλικο),στα 2 τετρα ex 600 εχει στην 3 θεση χοντρο μακαρονι στη 2 βιομπαλες και στην 1 χοντρο μαυρο σφουγκαρι και ψυλο ασπρο υαλοβαμβακα ,ελπιζω με αυτα τα υλικα να πετυχαινω μια καλη φιλτρανση ποια ειναι η γνωμη σας;και ποια κατα τη γνωμη σας ειναι το καλητερο βιολογικο φιλτρο,γιατι δεν θελω να βαλω ανθρακα,φοβουμενος τις τρυπες στο κεφαλι
Old 05-09-2011, 00:27
delta66's Avatar
delta66 Ο χρήστης delta66 δεν είναι συνδεδεμένος
Professor

Quote:
Originally Posted by panos140670 View Post
...αλλα δεν μπορω χωρις οσκαρ,ειναι η αδυναμια μου...
Εμενα η αδυναμια μου εινα τα αλογα
Old 05-09-2011, 16:24
Γιώργος Κ's Avatar
Γιώργος Κ Ο χρήστης Γιώργος Κ δεν είναι συνδεδεμένος
Δισκοπαθής

Send a message via Skype™ to Γιώργος Κ

Quote:
Originally Posted by panos140670 View Post
φιλε Γιωργο το ξερω για τα παγκασιους και το επομενο βημα μου ειναι να τα δωσω,καπου αλου,οπως το ξερω και για τα οσκαρ οτι ειναι μικρο το μεγεθος του ενυδρειου για τετοια ψαρια....αλλα δεν μπορω χωρις οσκαρ,ειναι η αδυναμια μου,τα υλικα που εχω στα φιλτρα ειναι στο επιδαπεδιο εχω απλο χαλικι (πετραδακια),στο fluval 404 εχω βαλειδυο σφουγκαρια που τα ειχε στα πλαγια και απο κατω προς τα πανω στην θηκη 4 εχω μακαρονι χοντρο με βιοσφαιρες(αστερια) στην 3 και 2 φισοστραντ και στην 1 πλαστικη πρασινη μπετονια(βιολογικο υλικο),στα 2 τετρα ex 600 εχει στην 3 θεση χοντρο μακαρονι στη 2 βιομπαλες και στην 1 χοντρο μαυρο σφουγκαρι και ψυλο ασπρο υαλοβαμβακα ,ελπιζω με αυτα τα υλικα να πετυχαινω μια καλη φιλτρανση ποια ειναι η γνωμη σας;και ποια κατα τη γνωμη σας ειναι το καλητερο βιολογικο φιλτρο,γιατι δεν θελω να βαλω ανθρακα,φοβουμενος τις τρυπες στο κεφαλι
Οσο αφορα τα οσκαρ θα μεγαλωσουν τοσο πολυ που θα δεις και ο ιδιος οτι θα πρεπει να μεταφερθουν σε μεγαλυτερο ενυδρειο! Αν δε μπορεσεις να παρεις ενα θα αναγκαστεις να τα δωσεις και αυτα και αργοτερα (πιστεψε με θα σου ειναι πολυ δυσκολο μια που θα εχεις συνδεθει ακομα πιο πολυ μαζι τους) ....
Αποψη μου απο βιολογικο υλικο σε σχεση αποδοσης τιμης ειναι το σιποραξ!
Ο ανθρακας δεν εχει σχεση καμια με τις τρυπες στο κεφαλι ... γνωμη μου ειναι καλο να βαλεις ανθρακα σε τετοιο ενυδρειο!
Τα χαλικακια που λες εννοεις οτι εχεις φιλτρο βυθου??

Καλο ειναι να επισημανουμε οτι υαλοβαμβακας ΔΕ μπαινει στο φιλτρο (θα ειναι καταστρεπτικο) μονο ειδικο ενυδρειακο βαμβακι ...

Gab at Facebook:
https://www.facebook.com/GreekAquaristsBoards/
https://www.facebook.com/groups/GreekAquaristsBoards/
Knowledge is having the right answer
Intelligence is asking the right question
Reply With Quote
Old 05-09-2011, 20:41
panos70's Avatar
Member

Cool

Γιωργο οχι υαλοβαμβακας βαμβακι για φιλτρο ηθελα να πω αφου το πειρα απο πετ για υλικο φιλτρου. Τοτε θα βαλω ανθρακα με την πρωτη ευκερια ,στον πατο του ενυδρειου εχω ασπρα πλαστικα πλακακια που ενωνονται μεταξη τους καλυπτοντας ολο τον πατο,εχω βαλει μια αντλια 1200 λιτρα την ωρα 5 ποντους ποιο πανω απο τα πλακακια μεσα στο νερο παντα, που περνει νερο απο τη βαση και τη ριχνει προς την επιφανεια,ακριβος επανω απο τα πλακακια εχω βαλει απλες πετριτσες ενυδρειου μεγεθος απο στραγαλι εως αμυγδαλο,πιστευω πως κανει καλη δουλεια δημιουγωντας βακτηριδια που τρωνε τα κακα τους και τα αδρανοποιουν μιας και δεν μπορει να τα ρουφηξη το εξ. φιλτρο γιατι πευτουν κατω κατευθειαν, μπορει να κανω και λαθος,ολα τα χρονια που ειχα ενυδρειο ετσι το δουλευα και ειμουν ευχαριστημενος.......................Σπυρο κι εμενα μου αρεσουν τα αλογα.........κατανοω αυτο που ειπες.......αναλογος με τα λιτρα κοιταμε και τους κατοικους που θα μπουν ,το προηγουμενο ψαρι που ειχα ηταν ενα πανεμορφο aruana αλλα στο τελος το εδωσα με μεγαλη λυπη μου γιατι ειχε φτασει ..............50 ποντους και μεγαλονοντας με ψαρακια (παζαρι-γαυρο) και τροφη 30 ευρο τα 1000 μλ

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules