|
![]() |
#1 |
Σαλιγκαρια
![]() Αξιολόγηση:
![]() Καλησπερα παιδια! 3 ερωτησεις.Εχω ενα ενυδρειο το οποιο τρεχει εδω κ ενα χρονο ειναι 115 λιτρα και εχει 3 τετρα ενα μολλυ κ 2 τιγρακια. το τελευταιο καιρο εχει γεμισει ολο με σαλιγκαρια. πρεπει να τα βγαλω? 2) ενω οι μετρησεις ειναι φυσιολογικες δλδ αμμωνια 0 ΝΟ2 0 και ΝΟ3 10 εχω απωλειες. Εχουν κοκκινα βραγχια καποια κ αλλα ειναι πολυ φουσκωμενα.Τι πρεπει να κανω? 3) το φιλτρο ενω το εχω καθαρισει κ κοιταω παντα να μη πεφτει η σταθμη του νερου κατω απ τη γραμμη του βγαζει συνεχεια φυσσαλιδες και κομματακια απο μεσα? εχει χαλασει το φιλτρο?
|
|
Εμφανίσεις: 5103
|
|
||||
|
||||
![]()
τα τιγρακια,οπως και τα τετρα δεν κρατιουνται παρα σε ομαδες 8+ ατομων!οποτε τα δινεις!τα μολλυ θελουν λιγο (εως πολυ-θα σου πουν και αλλοι βεβαια)αλατι στο νερο οποτε δεν ταιριαζουν ετσι και αλλιως με τα υπολοιπα!
αποψη μου:γκαπυ-πλατυ!διαλεγεις τι απο τα δυο σου αρεσει,το προσθετεις σε αναλογια 1 αρσενικο προς 3 θυληκα!ετσι κρατας τα μολυ(αν γινεται με την ιδια αναλογια)! τα σαλιγκαρια που λες ειναι οι γνωστοι "εισβολεις"(μερικα χιλιοστα);αν ναι,προσεχε να μην ταιζεις παραπανω απο οσο πρεπει και θα μειωθει ο πλυθησμος τους!δεν κανουν τιποτα κακο παντως! για το φιλτρο...μηπως δεν "πεταει" αυτο τα "σκουπιδακια";ελεγξε το σφουγγαρι για τυχον προβλημα... παντως περιμενε να σου πουν και πιο εμπειροι την γνωμη τους!! αα,πρωτα φουσκωνουν και μετα ψοφανε;αν ναι ισως(ισως λεω)να μιλαμε για εξωπαρασιτο(dropsy)! κοκκινα βραγχια ισως απο ελλειψη οξυγονου(καθε ποτε κανεις αλλαγες),ισως ασθενεια των βραγχιων(δεν θυμαμαι ονομασια)! περιμενα και αλλες γνωμες! Υ:black moly εννοεις φανταζομαι... |
|
|||
|
|||
![]()
τα μολλυ τα ειχα σε ομαδα και εχει μεινει μονο ενα τωρα(ασπρο). γενικα εχω πολλες απωλειες ενω οι μετρησεις ειναι σωστες.Τα σαλιγκαρια ειναι παρα παρα πολλα κ διαφορετικα μεγεθη εως 8-9 χιλιοστα περιπου φτανουν.Εχω αυτοματη ταιστρα 2 φορες τη μερα μικρη ποσοτητα(1 πρωι - 1 βραδυ).Τα σκουπιδακια ειναι μαζι με φυσαλιδες. τα σφουγγαρια ειναι οκ κ το φιλτρο το εχω καθαρισει προσφατα. Βασικα κανει κ πολυ θορυβο (σαν πλυντηριο).Αλλαγες κανω μια φορα το μηνα σχεδον. Π.χ ενα απο τα τετρα ειναι πολυ φουσκωμενο απο το κεφαλι κ πισω. ενω τα τιγρακια εχουν κοκκινα βραγχια κ στο σωμα τους κοκκινα μεγαλα σημαδια.Εχω αεραντλια μεσα κ εχω γυρισει κ το στομιο του φιλτρου προς την επιφανεια για οξυγωνωση.Μηπως παιζει ρολο σε κατι ο φωτισμος? ειναι πολυ ελλειπης (λιγη ωρα) εως καθολου λογω διακοπων εδω κ 2 μηνες.
|
|
||||
|
||||
![]()
1) το τετρα (τι τετρα ειναι),μπορει να ειναι δυσκοιλιο,η' να πασχει απο dropsy...δεν ξερω αν κανω λαθος(ας με διορθωσει καποιος),αλλα τα neon tetra (πχ) νομιζω θελουν μαλακο νερο...βγαλε μια φωτο αν γινεται,να σου πουνε και αλλοι...
2) οι αλλαγες που κανεις ειναι πολυ αραιες!!τα μολλυ ειδικα ειναι πολυ ευαισθητα,αγαπουν το καθαρο-σκληρο νερο,τις συχνες αλλαγες και το αλατι! 3) δεν χρειαζεται,στην περιπτωση σου,να κανεις μετρησεις για να καταλαβεις γιατι δεν παει καλα το πραγμα!ειναι ασυμβατα τα ψαρια μεταξυ τους..δυστυχως,αν τα αφησεις ετσι,θα χασεις και τα αλλα.. 4) για το φιλτρο πραγματικα δεν ξερω να σου πω...ισως καποιος αλλος... 5) τα σαλιγκαρια αν ειναι πααρα πολλα καταναλωνουν οξυγονο και εν μερη μπορει και να ευθυνονται και αυτα για τα κοκκινα βραγχια..σε συνδυασμο δε με τις αραιες αλλαγες... ξερεις μηπως πως ηρθαν;εβαλες προσφατα κανενα φυτο; οπως σου ειπα και πριν,ολα τα ειδη που εχεις ειναι κοπαδοψαρα..δεν ζουν μονα τους ευκολα... ολα αυτα με επιφυλαξη!ελπιζω να σου απαντησει καποιος πολυ εμπειροτερος,να με διορθωσει αν ειπα κατι λαθος...ελπιζω να πανε ολα καλα! εμπειροι,τα φωτα σας παρακαλω.... |
|
|||
|
|||
![]()
Τα ψαρια που εχουν μεινει ειναι αυτα στις φωτο.3 τετρα.1 μολλυ (που νομιζω οτι ειναι πλατυ) και 1 τιγρακι (που νομιζω οτι ειναι κατι αλλο).Στη φωτο με το "τιγρακι" φαινεται κ το κοκκινο σημαδι πισω.τι ειναι αυτο? Τα σαλιγκαρια ειναι αυτο το μεγεθος και ειναι παρα πολλα κ το φιλτρο εχει αυτη τη συμπεριφορα οπως στην εικονα συν το θορυβο. ποτε καταλαβαινουμε οτι πρεπει να αλλαξουμε σφουγγαρια η φιλτρο ανθρακα?
|
|
|||
|
|||
![]()
Τι εγινε ρε παιδια κολλησε το φορουμ η δεν υπαρχει λυση;
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ... | takisgoa | Tanganyika | 3 | 20-11-10 15:53 |
σαλιγκαρια | manos_samos | Σαλιγκάρια | 9 | 27-09-10 19:09 |
σαλιγκαρια | ΝΙΚΟΣ ΠΑΟΚ | Γλυκό νερό - Γενικά | 14 | 28-06-10 09:10 |
σαλιγκαρια | KATIR | Σαλιγκάρια | 11 | 07-06-10 17:53 |
σαλιγκαρια | steady | Γλυκό νερό - Γενικά | 4 | 26-02-07 01:49 |