|
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Θέλω να κατασκευάσω ένα εξωτερικό φίλτρο από πλαστικό βαρέλι τροφίμων τα γνωστά καφέ με μαύρο καπάκι βιδωτό,και αυτό γιατί δεν μπορώ να βάλω σάμπ στο έπιπλο του ενυδρείου,θέλω να χρησιμοποιήσω εξωτερική αντλία,θα μπορούσατε να μου συστήσετε κάποια αξιόπιστη και με αρκετά λίτρα την ώρα που να έχετε δοκιμάσει,και με μικρή κατανάλωση,γιατί ψάχνοντας οι επιλογές είναι πολλές και δεν ξέρω ποια να πάρω.Το βαρέλι θα είναι 150 λιτ.Το φίλτρο θα δουλεύει όπως όλα τα εξωτερικά φίλτρα του εμπορίου.Θα ανεβάσω και φωτογραφίες όταν αρχίσω την κατασκευή και καταλήξω με την αντλία και τα διαχωριστικά διαμερίσματα του φίλτρου και την στεγανότητα του καπακιού που ελπίζω να στεγανοποιήσω με φλάτζα δικής μου κατασκευής(καουτσούκ).
|
|
||||
|
||||
![]()
πολυ ενδιαφερον
ειχα σκεφτει να κανω και εγω κατι τετοιο αλλα μικροτερο αλλα λογω ελειψης χρονου το αφησα θα μπορουσες παντως να εχεις και εσωτερικη αντλια... |
|
||||
|
||||
![]()
θα μπορουσα αλλα το καλοδιο??
|
|
||||
|
||||
![]()
θα κοπει το καλωδιο κοντα στην πριζα θα ανοιξεις μια μικρη τρυπουλα στο παρελι για να περασει απο μεσα και την ξανακλεινεις με μπολικι σιλικονι και ξανακολλας το καλωδιο
εννοειται οτι ολες οι τρυπες που θα χρειαστεις θα γινουν οσο πιο ψηλα γινετε στο σωμα του βαρελιου(οχι στο καπακι) για να εχεις τις μικροτερες πιεσεις αν τελικα το κανεις θελω αναλυτικη παρουσιαση |
|
||||
|
||||
![]()
ενταξει.θα το κανω τωρα.να παρω την αντλια δεν ακουσα καμια γνωμη.δεν προκειτε να κολιση με σιλικονι αυτη η τριπα θελει εξωτερικη αντλια ειναι καλυτερα και δυσκολευομαι πως να κανω τα εσωτερικα καλαθακια, ας το πουμε, δεν ξερω ακομη.τη λετε για αυτη eheim universal pump 126001 autdoor
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
δεν κανουν αυτα ειναι μαλακο το πλαστικο του βαρελιου και δεν εχει καλη στεγανοποιηση (ξεχνα τα παλια πλαστικα βαρελια) το δοκιμασα εγω. και κατελιξα στην σωλινα αποχετευσης κυτα εδω ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Συμφωνω με τον Χαρη,
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ο σολινας ποσα λιτρα ειναι? για το καπακι προφανος μου λες οτι θα χανι νερο κατι θα γινι και για αυτο,θα το δουμε ,μερικα πραγματα του φιλτρου.Η αντλια δεν ξερο τη ειναι???(καπιος που την εχει η που την ξερι)????Και σορι το βαρελι ειναι 60λιτ και παλι ειναι πολι μεγαλο. εκανα το αλλο150λιτ για της αλαγες με σταλονες στο αλλο θεμα.
|
|
||||
|
||||
![]()
Κανενα σχολιο
![]() ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Κατασκευή φίλτρου - προ φίλτρου για Αντλία λίμνης | Yiannis59 | Συστήματα - Εξοπλισμός και DIY κατασκευές | 20 | 15-05-11 12:30 |
κατασκευή βράχου ?? πως ??? | Lsourtzo | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 4 | 11-02-09 00:19 |
κατασκευή ενυδρείου | newfish | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 22 | 10-09-06 12:06 |
Κατασκευή ενυδρείου - help!! | thanos | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 11 | 22-08-04 14:24 |
Κατασκευή ενυδρείου | Fonamstel | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 26 | 09-08-04 15:00 |